Opublikowano 12 Listopada 200916 l ja tez zalalem tydzien temu Motul 6100 kupiony od Kolegi z forum, wilka. silnik chodzi ciszej, to jest pierwsze to co zauwazylem. nie wiem co mialem zalane wczesniej dlatego zalalalem polsyntetyk. lej polsyntetyk i sie nie boj. jak ma sie cos zj.... to i tak sie zj**ie, niewazne co bedziesz mial tam wlane. jedynie pelny mineral moze sporo namieszac.
Opublikowano 12 Listopada 200916 l w jakiej cenie kupiłeś ten półsyntetyk?? do silnika Twojego auta ma byc 5W40
Opublikowano 12 Listopada 200916 l no ale chyba nic się nie stanie jak zaleję 10W40. teraz mam taki zalany castrola
Opublikowano 12 Listopada 200916 l no ale chyba nic się nie stanie jak zaleję 10W40. teraz mam taki zalany castrola silnikowi nic sie nie stanie ale idzie zima i turbo moze dostac po d*pie
Opublikowano 12 Listopada 200916 l w jakiej cenie kupiłeś ten półsyntetyk?? do silnika Twojego auta ma byc 5W40 Do AHU z 1996 w zupełności wystarczy 10w40. Latam na 6100 w 3 autach i jestem bardzo zadowolony.
Opublikowano 12 Listopada 200916 l Dzięki spetsnaz za podpowiedź. Myślę że polatam dalej na półsyntetyku
Opublikowano 12 Listopada 200916 l Dzięki spetsnaz za podpowiedź. Myślę że polatam dalej na półsyntetyku oby jak najdłużej :>
Opublikowano 12 Listopada 200916 l Witam, Wie ktoś gdzie w miarę spoko można wymienić olej w Krakowie? Intersuje mnie MOTUL SPECIFIC VW 507.00 mam B7 2.0 TDI BLB, a czytalem że bardzo dobry. Dzięki z góry za wszystkie sugestie
Opublikowano 12 Listopada 200916 l Dzięki spetsnaz za podpowiedź. Myślę że polatam dalej na półsyntetyku jeżeli znasz historię auta i jego przebieg to możesz zalać go 5w40, w moim 1Z pękło już pół miliona km i wolałem nie ryzykować. Kupuję 6100 w 5L opakowaniach, ok. 4L idzie na wymianę i litr na dolewkę przez 10kkm.
Opublikowano 12 Listopada 200916 l albo zle szukam albo mam pecha bo nigdzie nie moge znalesc MOTUL SPECIFIC VW 507.00 a poza tym to nie u kazdego mechanika bo wielu sie w to nie bawi, potzrebuje jakiegos zaufanego,raz jak miałem jescze VW nie dokrecili mi korka i musiałem 100 km wracac
Opublikowano 12 Listopada 200916 l Witam, Wie ktoś gdzie w miarę spoko można wymienić olej w Krakowie? Intersuje mnie MOTUL SPECIFIC VW 507.00 mam B7 2.0 TDI BLB, a czytalem że bardzo dobry. Dzięki z góry za wszystkie sugestie Ja wlałem teraz Shell Helix Utra VX 5W30. P.S. Nie wymieniasz przy tym wszystkich filtrów?
Opublikowano 12 Listopada 200916 l albo zle szukam albo mam pecha bo nigdzie nie moge znalesc MOTUL SPECIFIC VW 507.00 a poza tym to nie u kazdego mechanika bo wielu sie w to nie bawi, potzrebuje jakiegos zaufanego,raz jak miałem jescze VW nie dokrecili mi korka i musiałem 100 km wracac tu masz zaufane źródła Motula (jedno w Krakowie): http://www.a4-klub.pl/smf/motul_pelna_gama_produktow_wszystkie_czesci_eksploatacyjne_najtaniej-t44215.0.html http://www.a4-klub.pl/smf/motul_nowe_nizsze_ceny-t53467.0.html
Opublikowano 12 Listopada 200916 l Po olej zgłoś się do któregoś z Forumowych dostawców. Dostaniesz super cenę, fachową obsługę i gwarancję jakości. Co do warsztatu, to cóż... może popytaj w swojej okolicy. Jakiś dobry musi być. Tym bardziej, że wymiana oleju to pikuś
Opublikowano 12 Listopada 200916 l Shella mam teraz zalanego,tak zalali mi w ASO w Niemczech sam byłem zdziwiony ze nie Castrol,a Motul słyszałem ze najlepszy z całej trójki. Filtry wymieniam oprócz paliwa bo był wymieniany 4 tys temu
Opublikowano 13 Listopada 200916 l Dzięki spetsnaz za podpowiedź. Myślę że polatam dalej na półsyntetyku jeżeli znasz historię auta i jego przebieg to możesz zalać go 5w40, w moim 1Z pękło już pół miliona km i wolałem nie ryzykować. Kupuję 6100 w 5L opakowaniach, ok. 4L idzie na wymianę i litr na dolewkę przez 10kkm. Przyznam szczerze że nie znam aż tak dobrze historii auta, dlatego boje się lać pełen syntetyk. Gratuluję przebiegu i chylę czoła
Opublikowano 14 Listopada 200916 l Shella mam teraz zalanego,tak zalali mi w ASO w Niemczech sam byłem zdziwiony ze nie Castrol,a Motul słyszałem ze najlepszy z całej trójki. Filtry wymieniam oprócz paliwa bo był wymieniany 4 tys temu Mi też zalali shella, ale lepiej go zmienić, ponieważ nie ma takiej lepkości przy 40*C na zewnątrz jak Castrol 5W-40. Ponadto, książka obsługi Audi mówi, że na takim oleju nie ma co silnika trzymać na wysokich obrotach i należy unikać jego obciążeń. pozdrawiam
Opublikowano 14 Listopada 200916 l Dzięki spetsnaz za podpowiedź. Myślę że polatam dalej na półsyntetyku jeżeli znasz historię auta i jego przebieg to możesz zalać go 5w40, w moim 1Z pękło już pół miliona km i wolałem nie ryzykować. Kupuję 6100 w 5L opakowaniach, ok. 4L idzie na wymianę i litr na dolewkę przez 10kkm. Przyznam szczerze że nie znam aż tak dobrze historii auta, dlatego boje się lać pełen syntetyk. Gratuluję przebiegu i chylę czoła podaj choć jeden powód z powodu którego boisz sie nalać fullsyntetyka do silnika jak czytam takie wypowiedzi to wydaje mi sie że zyję jeszcze w głębokim socjalizmie :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: