Opublikowano 30 Października 200916 l Na bank leją SHella bo wczoraj dzowniłem do ASO (Sosnowiec) z zapytaniem co do oleju i otrzymałem właśnie takie info: Shell Helix pod nazwą Vapsoil jak powiedział Musashi .
Opublikowano 30 Października 200916 l mój też był zalany Shellem, ale dupowatym bo 5W-30 LL a że mam dostęp do taniego oryginalnego Castrola to dostał on jego. Magnatec Diesel 5W-40 i jest smarowanie polsynstetyk [br]Dopisany: 30 Październik 2009, 10:18_________________________________________________ przeglądalem ostatnio allegro i na kilku aukcjach oleju motul x- cess 8100 bylo wyszczegulnione ze olej nie zaleca się do silników z pompami czyli tych starszych i ze do nich motul specific a na specific napisane ze tylko do pompowtrysków to wię c jaki motul najlepszy do mojego silnika bo czegoś tu nierozumiem tu większośc daje xcesa 8100 i nie narzeka a wrecz przeciwnie ? motul x-cess do wszystkich silnikow bez pompowtryskiwaczy. motul specific do silnikow z pompowtryskiwaczami. przeciez jest "wółami" wyszczegolnione w podwieszonym poscie
Opublikowano 30 Października 200916 l wi mój też był zalany Shellem, ale dupowatym bo 5W-30 LL a że mam dostęp do taniego oryginalnego Castrola to dostał on jego. Magnatec Diesel 5W-40 i jest smarowanie polsynstetyk [br]Dopisany: 30 Październik 2009, 10:18_________________________________________________ przeglądalem ostatnio allegro i na kilku aukcjach oleju motul x- cess 8100 bylo wyszczegulnione ze olej nie zaleca się do silników z pompami czyli tych starszych i ze do nich motul specific a na specific napisane ze tylko do pompowtrysków to wię c jaki motul najlepszy do mojego silnika bo czegoś tu nierozumiem tu większośc daje xcesa 8100 i nie narzeka a wrecz przeciwnie ? motul x-cess do wszystkich silnikow bez pompowtryskiwaczy. motul specific do silnikow z pompowtryskiwaczami. przeciez jest "wółami" wyszczegolnione w podwieszonym poscie em ze jest napisane ale ja pytałem dlaczego na allegro tak pisali teraz to sprawa zamknięta bo to były bzdety
Opublikowano 1 Listopada 200916 l czym zalać b7 2,5tdi? jakie parametry oleju no i jaki producent? Ja do tego samego silnika, za radą Marcina wlałem Motul Specific 504.00 507.00
Opublikowano 1 Listopada 200916 l Witam. Mam Audi A4 1.9 TDI 131koni. Interesuje mnie jaki zalać w nią olej, jestem przed pierwsza wymiana . półsyntetyk/pełnysyntetyc? z gory dziękuje.
Opublikowano 1 Listopada 200916 l Witam. Mam Audi A4 1.9 TDI 131koni. Interesuje mnie jaki zalać w nią olej, jestem przed pierwsza wymiana . półsyntetyk/pełnysyntetyc? z gory dziękuje. pierwszy post - polecam :gwizdanie:
Opublikowano 1 Listopada 200916 l Witam, Przymierzam się do zakupu oleju MOTUL X-CESS 8100 5W-40. Znalazłem kanister 5L w sklepie internetowym na motul-oils.pl w cenie 169,99zł. Czy to jest pewne źródło zakupu tego oleju?? bo cena dosyć atrakcyjna. link bezpośredni do sklepu: http://motul-oils.pl/ Pozdrawiam!
Opublikowano 1 Listopada 200916 l chyba można taniej dostać ... poszukaj na forum u kolegi Dzika i Wilczura ....
Opublikowano 1 Listopada 200916 l Witam. Mam Audi A4 1.9 TDI 131koni. Interesuje mnie jaki zalać w nią olej, jestem przed pierwsza wymiana . półsyntetyk/pełnysyntetyc? z gory dziękuje. Hej.Na forum do naszych furek polecany jest motul specyfic 5w-40 505.01.Ja za 2tysie zmieniam olej i takowy zaleje .Obecnie mam zalanego castrola w trybie LL,ale robił to jeszcze Belg w ASO w Brukseli,Popytaj kolegów-Wilczur,Tom77,Dzik.Oleje maja napewno,a i o filterki w zestawie zapytaj.Pozdro
Opublikowano 1 Listopada 200916 l Witam. Mam Audi A4 1.9 TDI 131koni. Interesuje mnie jaki zalać w nią olej, jestem przed pierwsza wymiana . półsyntetyk/pełnysyntetyc? z gory dziękuje. Hej.Na forum do naszych furek polecany jest motul specyfic 5w-40 505.01.Ja za 2tysie zmieniam olej i takowy zaleje .Obecnie mam zalanego castrola w trybie LL,ale robił to jeszcze Belg w ASO w Brukseli,Popytaj kolegów-Wilczur,Tom77,Dzik.Oleje maja napewno,a i o filterki w zestawie zapytaj.Pozdro http://moto.allegro.pl/item796164127_olej_motul_specific_vw505_01_sae_5w40_5l.html http://moto.allegro.pl/item788792089_castrol_edge_turbo_diesel_5w_40_5w40_5l_faktura.html
Opublikowano 1 Listopada 200916 l Witam. Mam Audi A4 1.9 TDI 131koni. Interesuje mnie jaki zalać w nią olej, jestem przed pierwsza wymiana . półsyntetyk/pełnysyntetyc? z gory dziękuje. Hej.Na forum do naszych furek polecany jest motul specyfic 5w-40 505.01.Ja za 2tysie zmieniam olej i takowy zaleje .Obecnie mam zalanego castrola w trybie LL,ale robił to jeszcze Belg w ASO w Brukseli,Popytaj kolegów-Wilczur,Tom77,Dzik.Oleje maja napewno,a i o filterki w zestawie zapytaj.Pozdro http://moto.allegro.pl/item796164127_olej_motul_specific_vw505_01_sae_5w40_5l.html Nie wiem, jak inni, ale Dzik ma taniej
Opublikowano 5 Listopada 200916 l Jestem ciekawy kto wprowadził olej silnikowy MOTUL(godny polecenia) na forum w klubie A4,bo na zachodzie(Niemcy)mnie wyśmiali
Opublikowano 5 Listopada 200916 l maro-o4 bardzo dobre pytanie, po tych wszystkich opiniach mam zamiar zmienić olej z shell na motul specyfik 504/507, mam nadzieję że dobrze zrobię, zastanawiam się jeszcze nad liqui moly. Do skrzyni biegów zalałem już motul
Opublikowano 5 Listopada 200916 l Przecież dobór oleju jest kwestią indywidualną,nikt nikomu nic nie narzuca.Oryginalne oleje Castrol,Shell są dobre,stosowane przez ASO,ale pod warunkiem,że to faktycznie oryginały a nie rozlewane do baniek z beczki i sprzedawane w super cenach.Motul został oficjalnie,pisemnie dopuszczony przez Audi-jak i wiele innych marek.Z tego co jest na forum wiele osób sprawdziło Motula i sam tak z ciekawości zrobię i zobaczę jak to jest,a będę miał porównanie do Castrola.Nic nie stoi na przeszkodzie żeby póżniej go zmienić na jakiś inny w razie co maro-o4 bardzo dobre pytanie, po tych wszystkich opiniach mam zamiar zmienić olej z shell na motul specyfik 504/507, mam nadzieję że dobrze zrobię, zastanawiam się jeszcze nad liqui moly. Do skrzyni biegów zalałem już motul Dobrego oleju szukasz?Według mnie to do ciebie powinien być 505.01
Opublikowano 5 Listopada 200916 l Jestem ciekawy kto wprowadził olej silnikowy MOTUL(godny polecenia) na forum w klubie A4,bo na zachodzie(Niemcy)mnie wyśmiali powiedz przecietnemu uzytkownikowi samochodu (80% uzytkownikow), ze Motul to najlepszy olej na Świecie. Każdy z nich cię wyśmieje mając przd oczyma kolorowe bannery reklam Castrola i Mobila...
Opublikowano 5 Listopada 200916 l ogar ! panuję zalać motul specyfic 504/507, do auta lany był od nowości Mobil 5-30 z normą 504/507 myślisz że powinienem zalać 505.01 ?? moim zdaniem lepszy jest 504/507 filtra prawdopodobnie nie mam
Opublikowano 5 Listopada 200916 l ogar ! panuję zalać motul specyfic 504/507, do auta lany był od nowości Mobil 5-30 z normą 504/507 myślisz że powinienem zalać 505.01 ?? moim zdaniem lepszy jest 504/507 filtra prawdopodobnie nie mam filtra na 100% nie masz. norma 505.01 wystarcza, ale 504/507 jest wyższa więc na pewno nie zaszkodzi
Opublikowano 5 Listopada 200916 l endriuu, podczas wcześniejszej wymiany oleju pytałem w sklepie o motula, sprzedawca wyśmiał mnie i powiedział że motul to tylko do motocykli, nawet się trochę zdenerwował czego ja chcę, przecież do audi to tylko castrol ja dalej nie drążyłem tego tematu kupiłem shell-a, często tam kupowałem i wydaje mi się że to bystry sprzedawca, bo kilka razy znalazł mi i sprowadził części których nigdzie nie mogłem dostać, ale jak powiedziałeś reklama robi swoje i nawet na tak doświadczonych sprzedawców, pozdrawiam