Dev Opublikowano 17 Maja 2010 Opublikowano 17 Maja 2010 aha i czy aby napewno pelny syntetyk nie zaszkodzi silnikowi z takim przebiegiem ???? kolejny który sie nasłuchał mechaników żyjących jeszzce w głębokim socjalizmie :polew: odpowiedz brzmi NIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
armando Opublikowano 17 Maja 2010 Opublikowano 17 Maja 2010 ok a na temat tego elfa sie ktos wypowie?
Dev Opublikowano 17 Maja 2010 Opublikowano 17 Maja 2010 możesz miec go za darmo, czy co ???? zalej Motulem albo Castrolem, co do Elfa nie mam najlepszych opinii
Koczis Opublikowano 17 Maja 2010 Opublikowano 17 Maja 2010 Dzięki Endriuu, wychodzi że nie mam DPF-a, a tak przy okazji, co on daje(jeśli możesz to odpisz na PW, bo to odbiega już od tematu). Jeszcze raz Podziękował
endriuu Opublikowano 17 Maja 2010 Opublikowano 17 Maja 2010 Dzięki Endriuu, wychodzi że nie mam DPF-a, a tak przy okazji, co on daje(jeśli możesz to odpisz na PW, bo to odbiega już od tematu). Jeszcze raz Podziękował http://pl.wikipedia.org/wiki/Filtr_cząstek_stałych
macieek Opublikowano 17 Maja 2010 Opublikowano 17 Maja 2010 Dzięki Endriuu, wychodzi że nie mam DPF-a, a tak przy okazji, co on daje(jeśli możesz to odpisz na PW, bo to odbiega już od tematu). Jeszcze raz Podziękował To sie ciesz, ze nie masz DPF bo sprawia on sporo problemow uzytkownikom. Ta technologia powinna zostac jeszcze dopracowana ale idea jest dobra. W niektorych krajach placi sie nizsze podatki za auta z dpf (anglia, niemcy) ale koszt oleju wzrasta wtedy bo z reguly oleje 507 sa drozsze niz 505, takze jak ktos duzo jezdzi w ciagu roku i np 4x wymienia olej to roznica w cenie oleju moze zrownac sie z oszczednascia podczas placenia podatku posiadajac DPF pozdr
endriuu Opublikowano 18 Maja 2010 Opublikowano 18 Maja 2010 juz wywalaja to dziadostwo powiedz cos ściślej??
Dev Opublikowano 18 Maja 2010 Opublikowano 18 Maja 2010 http://www.tdi-tuning.pl/dpf.htm Rogal chyba też już to robi
tomaszgranatA4 Opublikowano 18 Maja 2010 Opublikowano 18 Maja 2010 witam, prosze o wyrozumiałość bo i laik nadaje... pierwsze kroki ale bede wierny posiadam A4 B6 1,9 TDI AVF Avant 2002r 131 KM 6biegowa manual 155tkm i juz wiem od wczoraj, że nie mam DPFa znajomy warsztat zalał mi go zaraz po sprowadzeniiu w październiku Castrolem Edge 5W30 dużo was czytałem jak i myśle, że pozostane przy Castrolu natomiast nurtuje mnie tabela którą wysyłam poniżej a z niej pytanie czy w naszych warunkach klimatycznych Castrol Edge 5W40 będzie lepszy ? http://www.motofakty.pl/artykul/olej_w_twoim_silniku.html pozdro i szerokości tomek
endriuu Opublikowano 18 Maja 2010 Opublikowano 18 Maja 2010 http://www.tdi-tuning.pl/dpf.htm Rogal chyba też już to robi myślem, ze producenci wywalają witam, prosze o wyrozumiałość bo i laik nadaje... pierwsze kroki ale bede wierny posiadam A4 B6 1,9 TDI AVF Avant 2002r 131 KM 6biegowa manual 155tkm i juz wiem od wczoraj, że nie mam DPFa znajomy warsztat zalał mi go zaraz po sprowadzeniiu w październiku Castrolem Edge 5W30 dużo was czytałem jak i myśle, że pozostane przy Castrolu natomiast nurtuje mnie tabela którą wysyłam poniżej a z niej pytanie czy w naszych warunkach klimatycznych Castrol Edge 5W40 będzie lepszy ? http://www.motofakty.pl/artykul/olej_w_twoim_silniku.html pozdro i szerokości tomek Tomaszu - planujesz zakupic Castrola w Polsce?? Odradzam - kup Motula Specific 505.01 i bedziesz miał pewnosc, ze ori i z Niemiec.
Julo Opublikowano 18 Maja 2010 Opublikowano 18 Maja 2010 Ori jest chyba produkowany we Francji, a przynajmniej mój był made in france
Dev Opublikowano 18 Maja 2010 Opublikowano 18 Maja 2010 Ori jest chyba produkowany we Francji, a przynajmniej mój był made in france w Niemczech tez go robią
endriuu Opublikowano 18 Maja 2010 Opublikowano 18 Maja 2010 Ori jest chyba produkowany we Francji, a przynajmniej mój był made in france w Niemczech tez go robią wlasnie Motula robia tylko we Francyji. Mowiac Niemcy - mialem na mysli sciagane z Centrali niemieckiej (tak dzik robi)
Dev Opublikowano 18 Maja 2010 Opublikowano 18 Maja 2010 w/g nr kodów paskowych na produkcie wychodzi że tez Niemcy :mysli:
endriuu Opublikowano 18 Maja 2010 Opublikowano 18 Maja 2010 w/g nr kodów paskowych na produkcie wychodzi że tez Niemcy :mysli: kiedys z dzikiem gadałem - tylko France. sprawdzilem butle jakie mam w domu na wszystkich pierwsze cyfry mieszcza sie w przedziale 300-379 czyli - Francja
macieek Opublikowano 18 Maja 2010 Opublikowano 18 Maja 2010 Panowie widze ze popelnilem pomylke dolewajac oleju castrol edge 5-40 z norma 505 01 do silnika BKD z 2006r w A3 bo dopiero teraz w ksiazce serwisowej widze ze powinny byc 506 00 albo 506 01 albo 507 00. Dolalem tego castrola pare setek gdy autko bylo dosc mocno eksploatowane w gorskich drogach w alpach i na autobanach. Mam nadzieje, ze nic sie niewydarzy zlego bo ten bkd to pompowtryski bez DPF wiec teoretycznie to samo co awx/avf a jednak nie bo ma inna norme oleju Niedlugo wymiana takze luz poza tym. prosze jakis doswiadczonych uzytkownikow o opinie w tej sprawie Autko niedlugo bedzie mialo serwis w aso wiec pewnie zaleja castrola slx professional 5-30 Czy bede mogl mu dolewac tego 5-40 edge wtedy? Zostalo mi prawie litr go jeszcze z poprzednich zlewek.... pozdr
Dev Opublikowano 18 Maja 2010 Opublikowano 18 Maja 2010 Panowie widze ze popelnilem pomylke dolewajac oleju castrol edge 5-40 z norma 505 01 do silnika BKD z 2006r w A3 bo dopiero teraz w ksiazce serwisowej widze ze powinny byc 506 00 albo 506 01 albo 507 00. Dolalem tego castrola pare setek gdy autko bylo dosc mocno eksploatowane w gorskich drogach w alpach i na autobanach. Mam nadzieje, ze nic sie niewydarzy zlego bo ten bkd to pompowtryski bez DPF wiec teoretycznie to samo co awx/avf a jednak nie bo ma inna norme oleju Niedlugo wymiana takze luz poza tym. prosze jakis doswiadczonych uzytkownikow o opinie w tej sprawie pozdr śpij spokojnie....
macieek Opublikowano 18 Maja 2010 Opublikowano 18 Maja 2010 a ja ma 409 :mysli: Na moim motulu jest jak byk made in france Po przejsciu z castrola na motula widze jakby egr bardziej rzygoli. Musze pomyslec nad jakims zaslepieniem albo oil catch tankiem
Rekomendowane odpowiedzi