Killer1984 Opublikowano 22 Lipca 2011 Opublikowano 22 Lipca 2011 Już chyba lepszym zabezpieczeniem przed odkręceniem będzie nakrętka z zabezpieczeniem nylonowym
Matysss Opublikowano 22 Lipca 2011 Opublikowano 22 Lipca 2011 no śrubki znalazłem na główce mają napisane 5.8 i nie wiem stykną takie czy jechać do sklepu po jakieś lepsze??
darooo Opublikowano 22 Lipca 2011 Opublikowano 22 Lipca 2011 no śrubki znalazłem na główce mają napisane 5.8 i nie wiem stykną takie czy jechać do sklepu po jakieś lepsze?? Na moje oko przekręcisz na 90% Szukaj dalej albo kup jak koledzy wyżej pisali. A Ty w zestawie nie dostałeś? Bo ja miałem ale czasu sprawdzać nawet nie miałem jakie więc dokręciłem ale musiał być twarde bo dół skręciłem z dość dużą siłą...
Matysss Opublikowano 22 Lipca 2011 Opublikowano 22 Lipca 2011 tyle że ja rozpórkę sam sobie klepałem [br]Dopisany: 22 Lipiec 2011, 18:22_________________________________________________Czyli 5,8 jest za słaba?? a 8,8 jak kupie to styknie ??
Labiel Opublikowano 22 Lipca 2011 Autor Opublikowano 22 Lipca 2011 Ciężko niestety w sklepach dostać coś innego niż 5,8 Ale jak się przykręca z głową to nic nie się stanie.
Matysss Opublikowano 22 Lipca 2011 Opublikowano 22 Lipca 2011 no ok ale to nie o przykręcenie mi chodzi tylko czy wytrzyma ta śruba to przeciążenie z sanek ??
Matysss Opublikowano 22 Lipca 2011 Opublikowano 22 Lipca 2011 a pod nakrętke dać sprężynującą podkładke czy zwykłą , no i czy kontrować nakrętke jeszcze jedną czy jest to zbędne ?
darooo Opublikowano 22 Lipca 2011 Opublikowano 22 Lipca 2011 a pod nakrętke dać sprężynującą podkładke czy zwykłą , no i czy kontrować nakrętke jeszcze jedną czy jest to zbędne ? Ja mam skręcone tak jak było w zestawie, czyli tylko sama nakrętka bez podkładki z tym, że dokręciłem ile pary w łapach miałem, jutro będę na kanale więc zobaczę jak się ma dolna po tygodniu i ~300 km użytkowania. Ale sprawdzałem we wtorek i siedziała sztywno, jutro trochę dociągnę nakrętki.
Labiel Opublikowano 22 Lipca 2011 Autor Opublikowano 22 Lipca 2011 U mnie na tych 5.8 jeździ to już prawie rok i w tym czasie 17tyś km i siedzi sztywno.
Matysss Opublikowano 22 Lipca 2011 Opublikowano 22 Lipca 2011 ok to mam nadzieje że u mnie 5,8 też wytrzymają
aju Opublikowano 23 Lipca 2011 Opublikowano 23 Lipca 2011 oki juz wszystko jasne dogrzebałem się do takiej fotki zwracam honor koledze LABIEL Są 2 rozpórki dolne Uploaded with ImageShack.us ps. ogólnie co do rozpórek kolego Pastaldo nie musisz mi tłumaczyć jaką rolę spełniają bo dokładnie wiem, chodzi mi tu o tą nieścisłość iż ktoś napisał że po zamontowaniu oferowanej rozpórki dolnej w postaci samej rurki przestało trzeszczeć z przodu ( plastiki ) to chyba są 3 bo ja mam jeszcze jedną, postaram się dodać fotę jak tylko będę w kanale,ja mam jeszcze jedną szeroką
przemciotorun Opublikowano 24 Lipca 2011 Opublikowano 24 Lipca 2011 a mnie wk.....a ta dolna rozporka bo ciągle nia trę....
oktawiusz5 Opublikowano 24 Lipca 2011 Opublikowano 24 Lipca 2011 oki juz wszystko jasne dogrzebałem się do takiej fotki zwracam honor koledze LABIEL Są 2 rozpórki dolne Uploaded with ImageShack.us ps. ogólnie co do rozpórek kolego Pastaldo nie musisz mi tłumaczyć jaką rolę spełniają bo dokładnie wiem, chodzi mi tu o tą nieścisłość iż ktoś napisał że po zamontowaniu oferowanej rozpórki dolnej w postaci samej rurki przestało trzeszczeć z przodu ( plastiki ) to chyba są 3 bo ja mam jeszcze jedną, postaram się dodać fotę jak tylko będę w kanale,ja mam jeszcze jedną szeroką może masz przy tylnej osi trzecia z przodu to górna rozpórka
Matysss Opublikowano 24 Lipca 2011 Opublikowano 24 Lipca 2011 no to dolna zamontowana na śrubach 5,8 mam nadzije że wytrzyma dzięki za pomoc panowie a co to tej tylnej dolnej to jest gdzie ją tam zamontować bo chętnie bym sobie taką sprawił ;P
oktawiusz5 Opublikowano 24 Lipca 2011 Opublikowano 24 Lipca 2011 widziałem kiedyś fotkę zrobionej RAMY z tyłu jak i z przodu o kształcie KWADRATU z KRZYŻEM w środku
Kuba A4 Opublikowano 30 Lipca 2012 Opublikowano 30 Lipca 2012 poda ktoś w końću jaki jest rozstaw otwórów w dolnej rozpórce?
treblaa Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Koledzy, powiedzcie mi czy na tą dolna rozpórkę wystarczy płaskownik o grubości 5mm i szerokości 3cm (ewentualnie zespawane dwa na grubość) czy to musi być zaklepana na końcu rura? Jeśli tak to jakiej grubości ścianki tej rury i jaka średnica? Pozdrawiam! No to rozpórka zrobiona (z rury 3/4cala, rozgrzana na końcach i sklepana). Śruby dałem 10, twardość 8.8 i narazie trzyma Długość rurki wyszła mi około +-56cm, wcześniej kolega pisał, że coś pomiędzy 70cm-90cm ale nijak tam takich dziur nie miałem. Wrażenia z jazdy na plus, tak jak było pisane wcześniej auto inaczej reaguje na dziury i wertepy
PiterA4 Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Opublikowano 12 Sierpnia 2012 wymieniam sruby i nakretki na cos mocniejszego doje..em je ile szlo i po 20tys kilometrow puscily obie:kwasny: mimo ze byly na kleju do gwintow:grin:
Rekomendowane odpowiedzi