domin79 Opublikowano 1 Marca 2012 Opublikowano 1 Marca 2012 ..no kurde gdzieś u kogoś tak zrobiłem i wsio śmigalo:eusathink: tak na szybko to można by jakąś żaróweczke wttrynić w obwod pinu 1 włącznika świateł Włodek dryndniesz jutro to pogadamy co tam reznąć
wladi Opublikowano 3 Marca 2012 Opublikowano 3 Marca 2012 Takie szybkie pytanie...ile powinno świecić z tyłu przeciwmgielnych?
wrclaguna Opublikowano 4 Marca 2012 Opublikowano 4 Marca 2012 Takie szybkie pytanie...ile powinno świecić z tyłu przeciwmgielnych? Jedno po lewej stronie .
wladi Opublikowano 4 Marca 2012 Opublikowano 4 Marca 2012 Ok, dzięki wrclaguna:) pytam bo po podłączeniu clh bez lusterka wywala błąd żarówki i domin79 mówił że to od przeciwmgielnego, ale pali się z lewej strony i myślałem że z prawej też musi.
alvaro Opublikowano 4 Marca 2012 Opublikowano 4 Marca 2012 Ok, dzięki wrclaguna:) pytam bo po podłączeniu clh bez lusterka wywala błąd żarówki i domin79 mówił że to od przeciwmgielnego, ale pali się z lewej strony i myślałem że z prawej też musi. A błędy jakie w MCE ??
wladi Opublikowano 4 Marca 2012 Opublikowano 4 Marca 2012 Po włączeniu świateł wywala błąd, że niby coś ze światłami przeciwmgielnymi i na fisie taka dziwna ikona jakby światła wychodzące z obwódki. Później jeszcze raz spisze błędy z vaga i wkleję bo teraz nie mam możliwości.
czaki22 Opublikowano 4 Marca 2012 Opublikowano 4 Marca 2012 masz zle podlaczony uklad mialem to samo musisz podlaczyc lusterko tak jak jest w opisie
wladi Opublikowano 4 Marca 2012 Opublikowano 4 Marca 2012 Dzięki czaki ale napisałem że nie mam narazie lusterka:) a dominik powiedział mi jak podłączyć żeby nie wywalało błędu bez lusterka tylko że niestety nie zadziałało:(
wladi Opublikowano 4 Marca 2012 Opublikowano 4 Marca 2012 Wklejam błędy jaki mi wyskakują w MCE po załączeniu CLH i po wyłączeniu Address 09: Cent. Elect. Labels: 8E0-907-279-8E2.lbl Control Module Part Number: 8E0 907 279 F Component and/or Version: int. Lastmodul RDW 0617 Software Coding: 01011 Work Shop Code: WSC 00000 VCID: 356525E72065 2 Faults Found: 02105 - Supply Voltage for Light Detection Sensor 57-00 - Electric Circuit Failure 01800 - Light Switch (E1) 27-10 - Implausible Signal - Intermittent Address 09: Cent. Elect. Labels: 8E0-907-279-8E2.lbl Control Module Part Number: 8E0 907 279 F Component and/or Version: int. Lastmodul RDW 0617 Software Coding: 01011 Work Shop Code: WSC 00000 VCID: 356525E72065 Fault Codes have been Erased 2 Faults Found: 2 - Bulb for Rear Fog; Left (L46) 57-00 - Electric Circuit Failure 5 - Supply Voltage for Light Detection Sensor 57-00 - Electric Circuit Failure Address 09: Cent. Elect. Labels: 8E0-907-279-8E2.lbl Control Module Part Number: 8E0 907 279 F Component and/or Version: int. Lastmodul RDW 0617 Software Coding: 00011 Work Shop Code: WSC 00000 VCID: 356525E72065 1 Fault Found: 01502 - Bulb for Rear Fog; Left (L46) 57-00 - Electric Circuit Failure Doradzicie coś? ---------- Post added at 22:37 ---------- Previous post was at 20:37 ---------- Dałby ktoś namiar na moduł który obsłuży DRL?
studziany Opublikowano 4 Marca 2012 Opublikowano 4 Marca 2012 A zrobiłeś to??: " łączymy pin 1 przełącznika świateł z pinem 18 w 32-pinowej kostce MCE (ucinamy ori czarny kabelek doprowadzony do pinu 1 w przełączniku świateł, izolujemy go i zostawiamy luzem)" Jak nie to zrób, to powinno zlikwidować błąd tylnego FOGa. Ja mam w mojej B6 modul od użytkownika o nicku allegro KOGIEL_ ( z resztą opisywany juz na forum) o nazwie SD-2 i jeżdze z nim już 2 lata. Wszystko ładnie śmiga (przełączanie światełek na pozycji AUTO) także polecam.
wladi Opublikowano 5 Marca 2012 Opublikowano 5 Marca 2012 Patryk dzięki za poradę spróbuję tak zrobić, czyli jeden kabelek od pinu 1 do mce pin 18 a ten co obcięty zaizolować tak? A czy nie będzie też tego dużego symbolu świateł wywalać na fisie?
wladi Opublikowano 5 Marca 2012 Opublikowano 5 Marca 2012 A więc tak (od a więc się zdania nie zaczyna:)) podłączyłem od pinu 1 z włącznika światła do pinu 18 w MCE, po przekręceniu zapłonu (włącznik świateł w pozycji auto) wywala błąd czujnika światła i znowu tylnych przeciwmgielnych. Po przekręceniu zapłonu (włącznik świateł w pozycji 0) nic nie wywala na fisie, po przekręceniu włącznika w pozycję auto wywala tylko błąd czujnika.....czy ktoś coś z tego rozumie:facepalm: bo ja nie:polew:
wrclaguna Opublikowano 5 Marca 2012 Opublikowano 5 Marca 2012 Temat tego twojego włacznika i CLH wertujesz chyba gdzieś 2 miesiąc , wez sie ogarnij i jedz do jakiegoś elektryka niech ci to podłączy jak nie umiesz
wladi Opublikowano 5 Marca 2012 Opublikowano 5 Marca 2012 Tu chyba nie chodzi o to czy umiem czy nie:eusathink: po to jest forum żeby pomagać...mam już wszystko dobrze podłączone tylko proszę o pomoc jakiegoś "ogarniętego" który by powiedział czy można podłączyć tak żeby nic nie wywalało na fisie przypominam że nie mam narazie lustra fotochrom:whistling: Jak dzwonie do Dominika i ciągle d*pę zawracam to jakoś nie mówi że mam jechać do elektryka tylko zawsze coś mi tam dopowie co można zrobić
Bart-S Opublikowano 5 Marca 2012 Autor Opublikowano 5 Marca 2012 Tu chyba nie chodzi o to czy umiem czy nie:eusathink: po to jest forum żeby pomagać...mam już wszystko dobrze podłączone tylko proszę o pomoc jakiegoś "ogarniętego" który by powiedział czy można podłączyć tak żeby nic nie wywalało na fisie przypominam że nie mam narazie lustra fotochrom:whistling: Jak dzwonie do Dominika i ciągle d*pę zawracam to jakoś nie mówi że mam jechać do elektryka tylko zawsze coś mi tam dopowie co można zrobić Nie znam sposobu na odpalenie tego systemu w taki sposób aby bez lusterka działał bez błędu na DIS (Dominik nie wiem jak Ci się to udało bez dodatkowego obwodu obchodzącego brak czujnika światła). Zasada jest prosta - C/LH zaczyna działać po zakodowaniu czujnika w MCE. Tym samym w oprogramowaniu MCE uruchamiana jest procedura sprawdzania obwodu czujnika światła - jedno wiąże się z drugim zatem mamy błąd na DIS i w buforze MCE. Trzeba szybki znaleźć lusterko i tyle
wladi Opublikowano 5 Marca 2012 Opublikowano 5 Marca 2012 Nie znam sposobu na odpalenie tego systemu w taki sposób aby bez lusterka działał bez błędu na DIS (Dominik nie wiem jak Ci się to udało bez dodatkowego obwodu obchodzącego brak czujnika światła).Zasada jest prosta - C/LH zaczyna działać po zakodowaniu czujnika w MCE. Tym samym w oprogramowaniu MCE uruchamiana jest procedura sprawdzania obwodu czujnika światła - jedno wiąże się z drugim zatem mamy błąd na DIS i w buforze MCE. Trzeba szybki znaleźć lusterko i tyle No dzięki Bart-S mimo to że nie się nie da to trudno ale bynajmniej z kulturą mi odpowiedziałeś i o to właśnie chodzi żeby wytłumaczyć w prosty sposób co i jak:thumbup1:---------- Post added at 20:02 ---------- Previous post was at 20:00 ---------- Tylko nie wiem czemu wywala błąd tylnych przeciwmgielnych:eusathink: ale pewnie jak Dominik powiedział co auto to inne niespodzianki:naughty:
Bart-S Opublikowano 5 Marca 2012 Autor Opublikowano 5 Marca 2012 Nie znam sposobu na odpalenie tego systemu w taki sposób aby bez lusterka działał bez błędu na DIS (Dominik nie wiem jak Ci się to udało bez dodatkowego obwodu obchodzącego brak czujnika światła).Zasada jest prosta - C/LH zaczyna działać po zakodowaniu czujnika w MCE. Tym samym w oprogramowaniu MCE uruchamiana jest procedura sprawdzania obwodu czujnika światła - jedno wiąże się z drugim zatem mamy błąd na DIS i w buforze MCE. Trzeba szybki znaleźć lusterko i tyle No dzięki Bart-S mimo to że nie się nie da to trudno ale bynajmniej z kulturą mi odpowiedziałeś i o to właśnie chodzi żeby wytłumaczyć w prosty sposób co i jak:thumbup1:---------- Post added at 20:02 ---------- Previous post was at 20:00 ---------- Tylko nie wiem czemu wywala błąd tylnych przeciwmgielnych:eusathink: ale pewnie jak Dominik powiedział co auto to inne niespodzianki:naughty: Włodku - nie czepiaj się Grześka, ma na głowie więcej pw/mejli/wątków/telefonów do opierdzielenia niż ja i Dominik razem wzięci... Mnie nie dziwi, że któryś raz powrót do tego samego tematu zirytował go (jeszcze nie raz mu za coś podziękujesz ). Zmieniając jednak temat - wysyłam Ci na pw linka do lusterka dla B6 (tutaj jeszcze ktoś Ci podpierdoli ). Gdybyś zaczął narzekać na cenę - jest uzasadniona (to lusterko jest z kompasem). Obudowa jasnoszara (u Ciebie czarna podsufitka) ale uwierz mi, jeździłem tak dwa lata i wogóle nie zwracałem na to uwagi... Z czasem dorwiesz i swoją, czarną wersję
wrclaguna Opublikowano 5 Marca 2012 Opublikowano 5 Marca 2012 wladimir jak zakodujesz pod czujnik nie mając lusterka w MCE to logiczne ze będą błędy tam . Nie mam pojęcia jak to Domin podpiąl bez lustra i nie wywaliło mu zadnych błędow na Vagu . Musisz mieć lusterko aby cały system ci zadziałał prawidłowo . Co do błędu zarowki przeciwmgielnej to pasuje sprawdzić czy nie masz czasem zarowki spalonej . Kodowanie nie ma tu nic do tego .
Rekomendowane odpowiedzi