Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

SPOT POZNAŃSKI - NIEDZIELA godzina 17:00

Jest to część 1 dyskusji SPOT POZNAŃSKI - NIEDZIELA godzina 17:00.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

amory przód około 180 zł za sztukę

• Odpowiedzi 103,6 tys.
  • Wyświetleń 2,7 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Dzięki za info.

Opublikowano

Dzięki za info.

cześć,

zobacz sobie na http://sklep.intercars.com.pl, wybierz konkretny model to sprawdzę ze zniżkami

A i pamiętaj, że amortyzatory powinno wymieniać się razem z osłonami, odbojami - je wymieniałem jeszcze górne łożysko z przodu..

Opublikowano

Dzięki za info.

ostatnio u ojca w a3 robiłem amortyzatory to razem z łożyskami, jednym drążkiem i gumami na wachaczach zapłaciłem 385zł ale amortyzatory mi regenerowali, bo lepiej regenerować niż wsadzać bubla, a na amorki dostałem rok gwarancji.

Opublikowano

Dzisiaj wziąłem się za tylny spryskiwacz .. audi tam nie do końca przemyślało rozwiązanie ...

z czasem jeden trzpień koroduje i woda leje się na elektrykę .. w efekcie tak jak mówione było na spocie .. smar wymieszany z wodą i rdzą :)

wyczyściłem , napakowałem smaru grafitowego, przedmuchane kompresorem od nadkola do tyłu i spowrotem, ponadto okazało się że złączka cieknie w nadkolu dosztukowany wężyk ...

Bart-s, w narożnikach przy słupkach są takie plastikowe stożki wciskane i trzeba szarpnąć :)

Czyli wykręcamy 4 śruby 2xkrzyżak 2x torx męski - chyba 20tka i mamy 6 spinek sprężynujących

Zakładając należ wpasować spinki i docisnąć .. można "pootwierać" takie małe "drzwiczki" po bokach i tam nakierować spinki.

Opublikowano

Jesteś pionierem Karol - ja nigdy tapicerki klapy nie zdejmowałem ;)[br]Dopisany: 03 Grudzień 2011, 19:01_________________________________________________BTW - pakiet zima już zainstalowany :decayed:

Opublikowano

Jesteś pionierem Karol - ja nigdy tapicerki klapy nie zdejmowałem ;)[br]Dopisany: 03 Grudzień 2011, 19:01_________________________________________________BTW - pakiet zima już zainstalowany :decayed:

na koniec olej i filtry sobie wymieniłem . pierwszy raz przed czasem :D

zawsze było 200-300km po tym jak komp mi marudził .. dzisiaj 400km wcześniej :)

teraz w planach prawe drzwi i czyszczenie EGRa [br]Dopisany: 03 Grudzień 2011, 19:15_________________________________________________ja z pakiety zima to tylko płyn zalałem zimowy do sprysków :)[br]Dopisany: 03 Grudzień 2011, 19:15_________________________________________________Jakby ktoś chciał metodą Młodzikową wymieniać amorki to mam komplet oryginalnych sportowych do sprzedania ;)

http://www.elget.pl/web_images/audi/amorki/amortyzatory_komplet_s.jpg

Opublikowano

Ja z setup'u zimowego mam opony, zimowy płyn do spryskiwaczy, odmrażacz do szyb, zmiotkę, skrobaczkę i dywaniki gumowe :gwizdanie:

Opublikowano

ja z pakietu zima mam tylko ciepły garaż :evil2::)

Opublikowano

Ja niestety oba garaże mam zajęte, w 1 mamy, a w drugim taty :disgust: Ja mam miejsce na ogrodzie :decayed:

Opublikowano

doberek z rana :hi:[br]Dopisany: 04 Grudzień 2011, 07:56_________________________________________________

Ja niestety oba garaże mam zajęte, w 1 mamy, a w drugim taty :disgust: Ja mam miejsce na ogrodzie :decayed:

ja mam garaz , ale jak mam z rana otwierac i zamykac dwie bramy to wole 5min. wczesniej odpalic auto by sie nagrzalo :wink4:

autko stoi przed brama wjazdowa :wink4:

Opublikowano

Dzięki za info.

cześć,

zobacz sobie na http://sklep.intercars.com.pl, wybierz konkretny model to sprawdzę ze zniżkami

A i pamiętaj, że amortyzatory powinno wymieniać się razem z osłonami, odbojami - je wymieniałem jeszcze górne łożysko z przodu..

Cześć wszystkim :hi:

Dziękuję za propozycję. Ponieważ nie mam zdolności manualnych do takiej roboty to pewno zlecę to mechanikom a z doświadczenia wiem, że lepiej jak oni sami kupią części.

Jedyne co do tej pory grzebałem w aucie na własną rekę to VAG i zmiana oleju :embarrassed:

Pozdrawiam

Opublikowano

doberek z rana :hi:[br]Dopisany: 04 Grudzień 2011, 07:56_________________________________________________

ja mam garaz , ale jak mam z rana otwierac i zamykac dwie bramy to wole 5min. wczesniej odpalic auto by sie nagrzalo :wink4:

autko stoi przed brama wjazdowa :wink4:

Moja mamuska też tak robi, bo jej się nie chce, albo mówi ze mam iść wjechać :gwizdanie:
Opublikowano

ja to sie cieszę jak mam gdzie zaparkować pod domem :naughty:

Opublikowano

no u Was to jest masakra :kwasny:

Opublikowano

w sobote koło 11 justyna przyjechała i musiała zaparkować pod dworcem zachodnim bo nigdzie miejsca nie było

Opublikowano

Dzięki za info.

cześć,

Już podałem cenę po zniżkach bo się dowiadywałem w 2-3 miejscach

Opublikowano

doberek z rana :hi:[br]Dopisany: 05 Grudzień 2011, 08:07_________________________________________________ale mam dzis lenia, wcale nie chce mi sie do tej pracy jechac ... :disgust:

Opublikowano
:hi:
Opublikowano
:siema: