Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Xenony w reflektorach zespolonych po II lifcie - montaż żarówek i przetwornic

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Diagnosta może się nie czepi. Ale ten układ nie robi takiego bajeru - lampy aut wyposażonych w seryjny układ samopoziomowania po uruchomieniu opadają maksymalnie w dół a później się podnoszą do odpowiedniej wysokości.

Opublikowano

Najlepsze jest to mocowanie za pomocą taśmy dwustronnej :kox: Ot, taki duperel, zapewne taka sama klasa jak dayline'y marki Sonar...

Opublikowano

Ja mam pytanie to osób majacych zamontowane xenony HID lub d2s z FIS-em czy nie wyswietla sie bład przepalonej żarówki.

Opublikowano

no widzisz a ja w depo h7 nie musialem nic pilowac, palnik wszedl bez problemu (philips na ds2) ale adapter zalozelem bo lepiej docisnal palnik, blaszki lekko dogiolem i swieci to naprawde dobrze.....

Przem, u mnie też świeci bardzo dobrze, a palnik włożyłbym bez piłowania ale pod warunkiem że ten trzymacz byłby na górze, inaczej się nie da, a endriuu pisał że prawidłowo powinien być na dole. Zresztą, cholera go wie, może to nieistotne, w każdym razie liczy się efekt końcowy.

powiem szczeze ze nie pamietam jak wszedl ale z ciekawosci zaras zerkne :wink4:

Opublikowano

Ja mam pytanie to osób majacych zamontowane xenony HID lub d2s z FIS-em czy nie wyswietla sie bład przepalonej żarówki.

w B5 sie nie wyswietla.

Opublikowano

Witam, W zeszłym roku założyłem DEPO z D2S.

@ miesiące temu dołozyłem xenon. Jestem mega zadowolony.

Jednak mam jedno pytanie

W zeszłym tygodniu miałem przegląd i gość przywalił mi się do lamp. Powiedział, że te lampy nie są przystosowane do xenonów i nie powinien mi podbić przeglądu.

Jednak dodał, że sam ma u siebie tak samo zrobione i że nie jest przeciwnikiem xenonu w soczewce ale prawo jest inne :/

Powiedział ze podbija przegld ale w razie problemów przy kontroli policyjnej on bedzie mowił ze przy przegladzie xenonow nie było

Mniejsza z tym - prosze powiedzcie w koncy czy DEPO D2S ma przystosowanie do xenonu czy tez nie?

Opublikowano

Witam, W zeszłym roku założyłem DEPO z D2S.

@ miesiące temu dołozyłem xenon. Jestem mega zadowolony.

Jednak mam jedno pytanie

W zeszłym tygodniu miałem przegląd i gość przywalił mi się do lamp. Powiedział, że te lampy nie są przystosowane do xenonów i nie powinien mi podbić przeglądu.

Jednak dodał, że sam ma u siebie tak samo zrobione i że nie jest przeciwnikiem xenonu w soczewce ale prawo jest inne :/

Powiedział ze podbija przegld ale w razie problemów przy kontroli policyjnej on bedzie mowił ze przy przegladzie xenonow nie było

Mniejsza z tym - prosze powiedzcie w koncy czy DEPO D2S ma przystosowanie do xenonu czy tez nie?

powiedział Ci tak dlatego ze nie masz układu samopoziomowania i sprysków reflektorów, dlatego instalacja xenonowa nie spełnia homologacji, samo kupno takich reflektorów nie jest przepustką do legalnosci :gwizdanie:

Opublikowano

o samym układzie samopoziomowania i spryskach wspomniał dopiero gdy go zaatakowałem ze do d2s można wsadzić xenon. jemu chodziło o samą lampe depo.

Opublikowano

o samym układzie samopoziomowania i spryskach wspomniał dopiero gdy go zaatakowałem ze do d2s można wsadzić xenon. jemu chodziło o samą lampe depo.

Uwierz mi że jak bys miał te wszystkie graty to by sie nie doczepił, albo po prostu nie masz jakichś oznaczeń na tej lampie które są wymagane :gwizdanie:

Opublikowano

gość patrzył tylko w lampe. nie patrzył ani na przetowrnice, ani na to, ze nie ma samopoziomawania itp. poprostu szukał jakiś informacji na lampie. nie mógł się doszukać bo go pewnie xenon raził :D

Opublikowano

Zatem ciekaw jestem co taki służbista mówi kolesiom którzy przyjeżdżają z chińskim "bixenonem" z elektromagnesami zarzuconym w lampy H4? Mi po założeniu xenonu ustawiał lampy diagnosta u którego zawsze robię przegląd i nic nie burczał, powiedział że ładnie świeci, tyle że na flaszkę mnie skasował i to bez paragonu tylko prosto do kieszeni :kox:

Opublikowano

mam pytanko. Jak ma być włożona blacha między soczewką a odbłyśnikiem dzióbkiem w stronę soczewki czy w stronę odbłyśnika. :mysli:

Opublikowano

mam pytanko. Jak ma być włożona blacha między soczewką a odbłyśnikiem dzióbkiem w stronę soczewki czy w stronę odbłyśnika. :mysli:

Rozwin ta mysl bo raczej nikt tego nie zrozumie, i ci nie odpowie.

Opublikowano

Jak mawiają Rosjanie, bez pół litra nie rozbieriosz :)

Opublikowano

Chodzi mi o blaszkę między soczewką i odbłyśnikiem jest wycięta i nie wiem czy na być więcej wycięta z prawej czy lewej strony. Taki schodek

Opublikowano

Powinno byc w ten sposób ____/____ " Tak powinno wygladac swiatło z leflektora, a jak dobrze pamietam to soczewka odwraca, wiec w soczewce powinno byc na odwrot."

W obydwóch soczewkach. Ruch prawostronny.

Opublikowano

To nie masz na lampie oznaczenia d2s?

Niedziwne, że się czepił. U mnie d2s jest na kloszu obu reflektorów.

Opublikowano

Panowie włożyłem piny i teraz pytanie jak przesunąć to fioletowe ustrojstwo bo za cholerę nie chce się ruszyć. A w takiej pozycji jakiej jest nie da sie wtyczki wpiąć w gniazdo lampy.

d8b04973da2558d5med.jpg

Opublikowano

Rafał, kombinuj, poruszaj pinami, może któryś blokuje, a może włożyłeś ten fioletowy plastik nie tą stroną co trzeba?

Opublikowano

Nawet go nie wyjmowałem. Nie mam nerwów do takich rzeczy :wallbash: Ale może dam jakoś radę...