Armi Opublikowano 6 Maja 2010 Opublikowano 6 Maja 2010 Diagnosta może się nie czepi. Ale ten układ nie robi takiego bajeru - lampy aut wyposażonych w seryjny układ samopoziomowania po uruchomieniu opadają maksymalnie w dół a później się podnoszą do odpowiedniej wysokości.
orpheus Opublikowano 6 Maja 2010 Opublikowano 6 Maja 2010 Najlepsze jest to mocowanie za pomocą taśmy dwustronnej Ot, taki duperel, zapewne taka sama klasa jak dayline'y marki Sonar...
wojtek26 Opublikowano 7 Maja 2010 Opublikowano 7 Maja 2010 Ja mam pytanie to osób majacych zamontowane xenony HID lub d2s z FIS-em czy nie wyswietla sie bład przepalonej żarówki.
przemciotorun Opublikowano 7 Maja 2010 Opublikowano 7 Maja 2010 no widzisz a ja w depo h7 nie musialem nic pilowac, palnik wszedl bez problemu (philips na ds2) ale adapter zalozelem bo lepiej docisnal palnik, blaszki lekko dogiolem i swieci to naprawde dobrze..... Przem, u mnie też świeci bardzo dobrze, a palnik włożyłbym bez piłowania ale pod warunkiem że ten trzymacz byłby na górze, inaczej się nie da, a endriuu pisał że prawidłowo powinien być na dole. Zresztą, cholera go wie, może to nieistotne, w każdym razie liczy się efekt końcowy. powiem szczeze ze nie pamietam jak wszedl ale z ciekawosci zaras zerkne
endriuu Opublikowano 9 Maja 2010 Autor Opublikowano 9 Maja 2010 Ja mam pytanie to osób majacych zamontowane xenony HID lub d2s z FIS-em czy nie wyswietla sie bład przepalonej żarówki. w B5 sie nie wyswietla.
Sebo83 Opublikowano 16 Maja 2010 Opublikowano 16 Maja 2010 Witam, W zeszłym roku założyłem DEPO z D2S. @ miesiące temu dołozyłem xenon. Jestem mega zadowolony. Jednak mam jedno pytanie W zeszłym tygodniu miałem przegląd i gość przywalił mi się do lamp. Powiedział, że te lampy nie są przystosowane do xenonów i nie powinien mi podbić przeglądu. Jednak dodał, że sam ma u siebie tak samo zrobione i że nie jest przeciwnikiem xenonu w soczewce ale prawo jest inne :/ Powiedział ze podbija przegld ale w razie problemów przy kontroli policyjnej on bedzie mowił ze przy przegladzie xenonow nie było Mniejsza z tym - prosze powiedzcie w koncy czy DEPO D2S ma przystosowanie do xenonu czy tez nie?
Kowi87 Opublikowano 16 Maja 2010 Opublikowano 16 Maja 2010 Witam, W zeszłym roku założyłem DEPO z D2S. @ miesiące temu dołozyłem xenon. Jestem mega zadowolony. Jednak mam jedno pytanie W zeszłym tygodniu miałem przegląd i gość przywalił mi się do lamp. Powiedział, że te lampy nie są przystosowane do xenonów i nie powinien mi podbić przeglądu. Jednak dodał, że sam ma u siebie tak samo zrobione i że nie jest przeciwnikiem xenonu w soczewce ale prawo jest inne :/ Powiedział ze podbija przegld ale w razie problemów przy kontroli policyjnej on bedzie mowił ze przy przegladzie xenonow nie było Mniejsza z tym - prosze powiedzcie w koncy czy DEPO D2S ma przystosowanie do xenonu czy tez nie? powiedział Ci tak dlatego ze nie masz układu samopoziomowania i sprysków reflektorów, dlatego instalacja xenonowa nie spełnia homologacji, samo kupno takich reflektorów nie jest przepustką do legalnosci :gwizdanie:
Sebo83 Opublikowano 16 Maja 2010 Opublikowano 16 Maja 2010 o samym układzie samopoziomowania i spryskach wspomniał dopiero gdy go zaatakowałem ze do d2s można wsadzić xenon. jemu chodziło o samą lampe depo.
Kowi87 Opublikowano 16 Maja 2010 Opublikowano 16 Maja 2010 o samym układzie samopoziomowania i spryskach wspomniał dopiero gdy go zaatakowałem ze do d2s można wsadzić xenon. jemu chodziło o samą lampe depo. Uwierz mi że jak bys miał te wszystkie graty to by sie nie doczepił, albo po prostu nie masz jakichś oznaczeń na tej lampie które są wymagane :gwizdanie:
Sebo83 Opublikowano 16 Maja 2010 Opublikowano 16 Maja 2010 gość patrzył tylko w lampe. nie patrzył ani na przetowrnice, ani na to, ze nie ma samopoziomawania itp. poprostu szukał jakiś informacji na lampie. nie mógł się doszukać bo go pewnie xenon raził
orpheus Opublikowano 17 Maja 2010 Opublikowano 17 Maja 2010 Zatem ciekaw jestem co taki służbista mówi kolesiom którzy przyjeżdżają z chińskim "bixenonem" z elektromagnesami zarzuconym w lampy H4? Mi po założeniu xenonu ustawiał lampy diagnosta u którego zawsze robię przegląd i nic nie burczał, powiedział że ładnie świeci, tyle że na flaszkę mnie skasował i to bez paragonu tylko prosto do kieszeni
mirek26 Opublikowano 18 Czerwca 2010 Opublikowano 18 Czerwca 2010 mam pytanko. Jak ma być włożona blacha między soczewką a odbłyśnikiem dzióbkiem w stronę soczewki czy w stronę odbłyśnika.
ic3ek Opublikowano 22 Czerwca 2010 Opublikowano 22 Czerwca 2010 mam pytanko. Jak ma być włożona blacha między soczewką a odbłyśnikiem dzióbkiem w stronę soczewki czy w stronę odbłyśnika. Rozwin ta mysl bo raczej nikt tego nie zrozumie, i ci nie odpowie.
orpheus Opublikowano 22 Czerwca 2010 Opublikowano 22 Czerwca 2010 Jak mawiają Rosjanie, bez pół litra nie rozbieriosz
mirek26 Opublikowano 22 Czerwca 2010 Opublikowano 22 Czerwca 2010 Chodzi mi o blaszkę między soczewką i odbłyśnikiem jest wycięta i nie wiem czy na być więcej wycięta z prawej czy lewej strony. Taki schodek
ic3ek Opublikowano 24 Czerwca 2010 Opublikowano 24 Czerwca 2010 Powinno byc w ten sposób ____/____ " Tak powinno wygladac swiatło z leflektora, a jak dobrze pamietam to soczewka odwraca, wiec w soczewce powinno byc na odwrot." W obydwóch soczewkach. Ruch prawostronny.
Armi Opublikowano 24 Czerwca 2010 Opublikowano 24 Czerwca 2010 o samym układzie samopoziomowania i spryskach wspomniał dopiero gdy go zaatakowałem ze do d2s można wsadzić xenon. jemu chodziło o samą lampe depo. To nie masz na lampie oznaczenia d2s? Niedziwne, że się czepił. U mnie d2s jest na kloszu obu reflektorów.
FAFAL Opublikowano 19 Lipca 2010 Opublikowano 19 Lipca 2010 Panowie włożyłem piny i teraz pytanie jak przesunąć to fioletowe ustrojstwo bo za cholerę nie chce się ruszyć. A w takiej pozycji jakiej jest nie da sie wtyczki wpiąć w gniazdo lampy.
orpheus Opublikowano 19 Lipca 2010 Opublikowano 19 Lipca 2010 Rafał, kombinuj, poruszaj pinami, może któryś blokuje, a może włożyłeś ten fioletowy plastik nie tą stroną co trzeba?
FAFAL Opublikowano 19 Lipca 2010 Opublikowano 19 Lipca 2010 Nawet go nie wyjmowałem. Nie mam nerwów do takich rzeczy Ale może dam jakoś radę...
Rekomendowane odpowiedzi