Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Który silnik benzynowy wybrać?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

o chwileczkę, spalanie 7.4 osiągnąłem latem podczas podróży katowicką, 200km bez dokumentów swoich i samochodu :>

:good: :good: :good: przy predkości +/- 100km/h jest malutkie spalanie , ale majac na uwadze osiągi auta to ja tak nie jezdziłem bo pedał korcił

Opublikowano

o chwileczkę, spalanie 7.4 osiągnąłem latem podczas podróży katowicką, 200km bez dokumentów swoich i samochodu :>

:good: :good: :good: przy predkości +/- 100km/h jest malutkie spalanie , ale majac na uwadze osiągi auta to ja tak nie jezdziłem bo pedał korcił

Kolega paralotniarz jak pisał w granicach tej prędkości zazwyczaj jeździ, więc jeżeli ma silny charakter to dalej będzie tak jeździł i spalanie nie wzrośnie :decayed:

Opublikowano

A mam pytanko "troszkę" nie związane z tematem :decayed: da radę przełożyć do budy po ALT-ku jakiś silnik 1.8T???oczywiście bzzz większych problemacji :>

Opublikowano

A mam pytanko "troszkę" nie związane z tematem :decayed: da radę przełożyć do budy po ALT-ku jakiś silnik 1.8T???oczywiście bzzz większych problemacji :>

Jasne że da rade. Motor, skrzynia, wiązki i ECU. to koszt min 5tyś. i to chyba za***iste minimum :przebiegly:

Opublikowano

u mnie wyszło ostatnio do Szwajcarii i z powrotem 7,7l - 100km/h

miejscami miałem 160km/h

Opublikowano

miejscami miałem 160km/h

prawie tyle to mi ostatnio w dieslu wyszło, tak więc różnica w cenie między ropą a wahą nie jest dużo a to tym bardziej przemawia na korzyść 1.8T

Opublikowano

1.8T do dobry motor (jak dla mnie po przesiadce z Golfa 1,6SR)... jeźdzę już jakiś czas i nie narzekam ... co do spalania poniżej 10 l to może jest to osiągalne ale trudne ze względu na moc, realne spalanie w moim przypadku to 11-12 l LPG przy srednim wykorzystywaniu walorów, 70% trasa reszta miasto :good:

Na temat 2,0 sie nie wypowiadam bo nie praktykowałem tylko czytałem na forum (moze warto zajrzeć )

Opublikowano

Bierz 1.8T najlepiej silnik BEX 190KM ale moze nie byc lekko znalezc w PL,, trzeba bedzie poszukac troszke :cool1:

Opublikowano

miejscami miałem 160km/h

prawie tyle to mi ostatnio w dieslu wyszło, tak więc różnica w cenie między ropą a wahą nie jest dużo a to tym bardziej przemawia na korzyść 1.8T

Dev ma instalację LPG więć sobie pomnóż 7,7 x 2,2=17zł= 100km

Opublikowano

hej, ja nie mam junkersa. W starym AJL-u na tej samej trasie wychodzilo ponad 9l LPG

Opublikowano

hej, ja nie mam junkersa. W starym AJL-u na tej samej trasie wychodzilo ponad 9l LPG

Zmieniłes samochód na młodszy ale o takim samym silniku?

Chyba w 2000 nie było AJL coś mi sie wydaje?

Opublikowano

Jasne że da rade. Motor, skrzynia, wiązki i ECU. to koszt min 5tyś. i to chyba za***iste minimum :przebiegly:

nieprawda , ja oddam wszystko za 4600-4800pln , szczególy na PW :naughty: :naughty: :naughty: :naughty: :naughty: :naughty:

Opublikowano

Zmieniłes samochód na młodszy ale o takim samym silniku?

Chyba w 2000 nie było AJL coś mi sie wydaje?

AJL był produkowany od 08.1997 do 09.2001

ale słusznie zauwazyłeś, zmieniałem grata na nowszego juz jakis czas temu :wink4:

Opublikowano

No to fajnie ze udało Ci sie zmienić na taki fajny motor i ta sztuka udała Ci sie dwuktornie.

Można wiedziec za ile popchnałes swój stary moze i ja bym coś młodszego kupił? Tylko ciekaw ile można dostać za ajl w dobrym stanie z q?

Opublikowano

starego jeszcze mam, żal mi sie z tą starą kur...ą rozstac :polew: :polew: :polew: :polew:

nowego muszę jeszcze trochę "podrychtowac" :gwizdanie:

własnie wrzucam K04 i FMIC-a,

zmieniam tez hamulce przód na tarcze 312/25 mm perforowane Brembo Serie Oro + Ferodo DS Performance

tył od S4 256/20mm gładkie tarcze TRW + Ferodo DS performance

czekam jeszcze na przednie tarcze, ale te chu...e z InterCars-u z Czosnowa ciągle mnie zbywają :baseball: :baseball: :baseball: :baseball: :baseball: :baseball: :baseball: :baseball:

Opublikowano

Panowie - zrobiliscie OT w dziale technicznym - chcecie po kropce?

Opublikowano

nie widze tam nic OT, sama technika :wink4:

Opublikowano

Lepiej kupić oryginalne 1.8T i mieć święty spokój.

Ja zrobiłem od ostatniej wymiany oleju w styczniu jakieś 7 tys km i ani grama nie ubyło.

Opublikowano

z tych trzech koniecznie 1,8t

2,0 -130 km żłopie olej jak benzynę a 2,0 fsi jest troszkę skomplikowany i cięższy w serwisowaniu a osiągi ma gorsze od 1,8 t

ja dalej jestem za V-ką :)

ale w tym zestawieniu nie ma V-ki :tongue4: :tongue4: :tongue4: :tongue4:

gdyby brał takową pod uwagę to tak - tylko VVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVV

Opublikowano

Jest pytanie o to który benzynowy silnik wybrać. Ja proponuję ASN, bo to benzyna i uważam, że będzie najlepszym rozwiązaniem dla kolegi. :)