Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B7] Wymiana filtra paliwa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam zamiar wymienic filtr paliwa prosze o rade czy trzeba na cos uwazac czy sciagam weze odkrecam filtr i zakladam nowy

Opublikowano

Nie zapomnij zalać nowego filtra ropą :cool1:

Opublikowano

Nie zapomnij zalać nowego filtra ropą :cool1:

Nie ma takiej potrzeby, ale jak chcesz to możesz.

Opublikowano

Nie trzeba nic zalewać. Wymieniałem już 3x filtr sam sie odpowietrza. Nie ma żadnych problemów z rozruchem.

Pozdrawiam.

Opublikowano

mozna zalac mozna nie zalewac. przekrecenie kluczyka powoduje napelnienie filtra

Opublikowano
przekrecenie kluczyka powoduje napelnienie filtra

Kurcze,nie zabardzo :no:-mw.rok temu wymienialem bez zalania i tez myslalem ,ze po przekreceniu kluczyka zadziala pompka elektyczna i zaleje filter.

Niestety , tak sie nie stalo i musialem dobra chwile pokrecic...Moze cos nie tak robilem? :mysli:

Opublikowano

pompa powinna przynajmniej czesciowo napelnic filtr.

Opublikowano

ja ostatnio wymienialem filtr paliwa znajomemu z tym ze w passacie ale tez 2.0TDI niestety byłem zmuszony robic za pompe paliwa i musiałem sam mu podac paliwa bo pompa w BQ cos nie chciała...-a powinna... wiec cos tu nie fafa jak powinno...

Opublikowano

jezeli pompa nie daje rady mozna zdjac wezyk z filtra na tandem pompe wlaczyc zaplon (bez rozrusznika) i pompa musi podac paliwo. jakies naczynie trzeba podstawic

Opublikowano

no właśnie - musi , a tak pieknie nie było... a problemów z odpalaniem zadnych nie ma...

Opublikowano

no właśnie - musi , a tak pieknie nie było... a problemów z odpalaniem zadnych nie ma...

mozna kilka razy jak ktorys z kolegow napisal wlaczyc i wylaczyc zaplon. paliwo musi poleciec.

ew. podlaczyc na krotko zasilanie na konektor bezpiecznika pompy spietrzajacej

Opublikowano

jak komuś nie szkoda aku i rozrusznika to nie trzeba zalewać

przedwczoraj wymieniłem i musiałem kręcić dobre 25 sek.. oczywiście z przerwami

następnym reazem napełnie

Opublikowano

Ja zalewam przy każdej wymianie,odpala bez problemu.Tak na prawdę to nie wiedziałem że można bez :shocked:

Opublikowano

VAG kaze napelniac filtr. ja podlaczam zasilanie pompy spietrzajacej, odlaczam waz prowadzacy z filtra do vacuum pompy, w jego miejsce jakis wezyk pasujacy na krociec filtra , wtedy pompa spietrzajaca napelnia mi fitr...

Opublikowano

Dzięki :good: człowiek uczy się całe życie.

Opublikowano

Wymieniałem filtr tydzień temu w 2.0 BLB i nic nie napełniałem i bez problemu zapalił i chodził i nie zgasł

Opublikowano

filtr paliwa najlepiej wymieniać co max 30tys km. Polecam Bosch :good: