Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B6 DIVISION

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Siema chłopaki :hi:

Sory ze tak bezczelnie odrazu z pytaniem ale co to k***a jest ?? Element pochodzi z przedniej części auta, pewnie prawej ...

http://fotoo.pl//out.php?i=641895_zdja-cie-3-.jpg

:whistling: a nie wiem co to

• Odpowiedzi 86,1 tys.
  • Wyświetleń 3,9 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Siema chłopaki :hi:

Sory ze tak bezczelnie odrazu z pytaniem ale co to k***a jest ?? Element pochodzi z przedniej części auta, pewnie prawej ...

http://fotoo.pl//out.php?i=641895_zdja-cie-3-.jpg

:whistling: a nie wiem co to

Kawalek blachy na zlom z tym ;)

Sent from my телефон

Opublikowano
Siema elita

Robie mały remont zawiechy i nietypowo bo zaczynam od tyłu :naughty:

Tu mam pytanie bo wszyscy piszą jakie to wahacze w Audi to wrażliwe sztuki. Tył też dostaje po pupie tak jak przód na naszych drogach?

Patrząc na schematy z tyłu są 2 wahacze 7 i 15 na rys

http://i.imgur.com/XPqxKTE.png

15 to element zwany drążek kier. ale występuje w zamiennikach np. Lemfroder robi.

Co do 7-ki to wahacz poprzeczny i nie występuje w ogóle w zamienniku czyli wnioskuje że się nie zużywa tak bardzo - natomiast są tam po dwie tulejki na stronę (ozn 8) i tak sie zastanawiam czy to ruszać w ogóle czy dać sobie spokój

Ja u siebie ostatnio wymienialem te tulejki nr 8 a tylko z tego względu ze nie dało sie ustawc kata do geometri.tak poza tym to tam żadnych luzow nie miałem,wiec jak nic sie nie dzieje to ja bym poczekał .

Opublikowano
Wygląda na mocowanie IC albo takiej puszki plastikowej tez do układu dolotowego w sumie nie wiem za co odpowiedzialnej 8E0129955

Tak różnie to nazywają rezonator powietrza, zbiornik podcisnienia.

A numer tej blaszki to 038131529L

WIELKIEEEEEEEEE DZIĘKIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:hi:

Opublikowano

dekory dotarly :kox:

2i7l.jpg

iazb.jpg

Opublikowano
Siema elita

Robie mały remont zawiechy i nietypowo bo zaczynam od tyłu :naughty:

Tu mam pytanie bo wszyscy piszą jakie to wahacze w Audi to wrażliwe sztuki. Tył też dostaje po pupie tak jak przód na naszych drogach?

Patrząc na schematy z tyłu są 2 wahacze 7 i 15 na rys

http://i.imgur.com/XPqxKTE.png

15 to element zwany drążek kier. ale występuje w zamiennikach np. Lemfroder robi.

Co do 7-ki to wahacz poprzeczny i nie występuje w ogóle w zamienniku czyli wnioskuje że się nie zużywa tak bardzo - natomiast są tam po dwie tulejki na stronę (ozn 8) i tak sie zastanawiam czy to ruszać w ogóle czy dać sobie spokój

Tył jest pancerny:wink: Jka się nie wozi 500kg cementu z tyłu to 300k wytrzymuje bez luzów:wink:

Medzikos poszedł głos:kox:

Opublikowano
Cieszyłem się że kupiłem fotochrom do B6 za 200zł a tu lipa....przysłali dzisiaj lusterko z numerami 8R0 857 511 4PK to z Q5, nie?? A do tego takie porysowane że ja pierdziele chyba się tym psy bawiły dosłownie:facepalm::facepalm::facepalm: . Jest możliwość zwrotu towaru i wycofanie kasy bo ja tego szmelcu nie chcę:kwasny:?

Brałem tu:

lusterko fotochromatyczne Audi a4 a6 czarne sline (3650254644) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. wystawili kolejne lusterko ale nie polecam od nich brać bo przysyłali z Q5 i porysowane że szkoda gadać

Większość przedmiotów kupionych od Firm na Allegro możesz zwrócić. Poinformuj sprzedającego, o odstąpieniu od umowy (nie musisz podawać powodu odstąpienia). Masz na to 10 dni kalendarzowych od otrzymania towaru, chyba że sprzedający wyznacza na to dłuższy termin.

Od daty oświadczenia o odstąpieniu od umowy masz kolejne 14 dni kalendarzowych na odesłanie towaru. Sprzedawca powinien wypłacić Ci pieniądze w ciągu 14 dni od otrzymania przez niego towaru.

Opublikowano

Pany tak na szybko potrzebuję odp. jakie B6 kupić w benzynie z jakim silnikiem i które są najmniej awaryjne z góry dzięki (auto ma służyć do przemieszczania się nie do ścigania od razu mówię:decayed:)

Opublikowano

I tak to będzie 1.8 tylko z T lub z 2 T. ;-)

Ścigał się nie będzie jak nie zdąży dobiec do auta. ;-)

Sony Xperia Tapatalk 4.

Opublikowano

Sony Xperia Tapatalk 4.

Oki też tak pomyślałem ale powiedz jakie największe bolączki tego silnika 1.8T ja w benzynach nie mam żadnego doświadczenia:whistling:
Opublikowano

Zamek naprawiony :facepalm:

Opublikowano

jak nie do ścigania to bym brał 1,6 :whistling:

Opublikowano
Pany tak na szybko potrzebuję odp. jakie B6 kupić w benzynie z jakim silnikiem i które są najmniej awaryjne z góry dzięki (auto ma służyć do przemieszczania się nie do ścigania od razu mówię:decayed:)
skoro tak to 1.6 101ps jest szatan :lol1:
Opublikowano

A 1.6 to ile to pali:naughty: ogólnie chodzi też o części eksploatacyjne, jak np. z wtryskami i innymi rzeczami które mogą sprawiać kłopoty?

Opublikowano
tu0s.jpg
Opublikowano

Sony Xperia Tapatalk 4.

Oki też tak pomyślałem ale powiedz jakie największe bolączki tego silnika 1.8T ja w benzynach nie mam żadnego doświadczenia:whistling:

U mnie cewki lecą tak to 60kkm i zero problemów. Polecam w bex też Znajomy ma 5 lat i jic się,nie skarżył.

Opublikowano
A 1.6 to ile to pali:naughty:

8 trza liczyć nawet do 10 :naughty:

Opublikowano
A 1.6 to ile to pali:naughty: ogólnie chodzi też o części eksploatacyjne, jak np. z wtryskami i innymi rzeczami które mogą sprawiać kłopoty?

Tyle co 1.8t a,nie,jedzie.