Skocz do zawartości
IGNOROWANY

B6 DIVISION

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Kiera dziś rano grzała, 13 stopni było. 

Ponad to przez noc pamięć mi wróciła [emoji6] kierownica grzeje jeśli wewnątrz auta jest mniej niż 15 stopni. Wcześniej wprowadziłem w błąd pisząc o 5 stopniach na zewnątrz.  

Ja już po wymianie modułu, kodowaniu itd

Wszystko dziala elegancko.

Kierownica grzeje aż osiągnie temp 27*C i wtedy grzanie się wyłącza. Nie ma znaczenia temp otoczenia tylko ile pokazuje czujnik temp w kierownicy [emoji4]

Tylko pojawił się u mnie drugi problem, wydaje mi się, że nie jest powiązany z modułem kierownicy choc nastąpił po zmianie modułu.

Nie składają mi się lustra z pilota i nie domykaja szyby...

Kodowanie modułu komfortu niby dobre...

Szyby działają normalnie, a lustra składają się z panelu w drzwiach, jedynie z pilota nie.

Jakieś pomysły?

• Odpowiedzi 86 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• jozek726

5807

• Wandej

4734

• wladi

3818

• kaju

3324

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Otwórz i zamknij parę razy po kolei wszystkie okna przyciskami z drzwi kierowcy i będzie działać. Ważne aby przy otwieraniu i zamykaniu do samego końca trzymać cały czas wciśnięty przycisk. Sytuacja zdarza się podczas odlaczania  akumulatora

• Pomoc techniczna 1
Opublikowano
Otwórz i zamknij parę razy po kolei wszystkie okna przyciskami z drzwi kierowcy i będzie działać. Ważne aby przy otwieraniu i zamykaniu do samego końca trzymać cały czas wciśnięty przycisk. Sytuacja zdarza się podczas odlaczania  akumulatora

Domykanie szyb ruszyło, lustra nadal nie chcą się złożyć po zamknięciu auta...
Opublikowano
36 minut temu, chudy92 napisał:

lustra nadal nie chcą się złożyć po zamknięciu auta...

U mnie w podobnej sytuacji pomogło wypięcie i wpięcie ponownie wtyczek w modułach składania jeśli mowa o modułach od kkama.

Opublikowano

Miałem podobny problem pomogło na chwilkę odpięcie akumulatora następnie palce na wszystkie przyciski do szyb żeby w dół zjechały przytrzymanie Ok 10 s następnie do góry przytrzymanie Ok 10 s później złożyłem lustra pokrętłem następnie pokrętło na lewa stronę i już lustra chodziły tak jak powinno być poprostu moduły musiały się od nowa zaprogramować tak mi się wydaje [emoji16]

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

No szyby juz działają, lustra też składałem 3 razy u ruszalem regulacja lustra prawego i lewego lecz nadal nic. U mnie składały sie jak galeczka byla na środku.

A modul od luster nie wiem w sumie jaki mam, cos tam jest w boczku drzwi, trzeba by Grzeska pytać co zakładał.

Opublikowano

A pokrętło ustawiania lusterek masz ustawione w  jakiej pozycji ? Odepnij na chwile aku i podepnij na nowo. Jezeli to nie pomoże to sprawdz kabelki w gumowej przelotce miedzy drzwiami, a budą. U mnie Jak bym przerwany cienki pomaranczowy kabelek to mialem tak samo. 

• Pomoc techniczna 1
Opublikowano
47 minut temu, chudy92 napisał:

No szyby juz działają, lustra też składałem 3 razy u ruszalem regulacja lustra prawego i lewego lecz nadal nic. U mnie składały sie jak galeczka byla na środku.

A modul od luster nie wiem w sumie jaki mam, cos tam jest w boczku drzwi, trzeba by Grzeska pytać co zakładał.

Zdejmij boczek, odepnij wtyczki na chwilę i powinno chodzić. Roboty na 5min.

Opublikowano
A pokrętło ustawiania lusterek masz ustawione w  jakiej pozycji ? Odepnij na chwile aku i podepnij na nowo. Jezeli to nie pomoże to sprawdz kabelki w gumowej przelotce miedzy drzwiami, a budą. U mnie Jak bym przerwany cienki pomaranczowy kabelek to mialem tak samo. 

Pokretlo jest w pozycji tej neutralnej i zawsze się składały w niej. Jak ustawialem na prawe lub lewe lustro to sie nie składały.

Sprawdzałem przewody w gumie drzwi i wyglądają ok.

Zdejmij boczek, odepnij wtyczki na chwilę i powinno chodzić. Roboty na 5min.

Wtyczke od tego dokladanego modułu wypinalem, tak samo od silniczka.

Na nowo musialem zaprogramowac domykanie szyb ale lustra nadal sztywno stoją.

Opublikowano
17 godzin temu, dawid7737 napisał:

Zaciski są w zestawie pisałem z gosciem to co na foto

No to się opłaca :)

Opublikowano

Trzeba przyznać, że drogi trzyma się dobrze 

Opublikowano

Trzyma się , tylko jak by mu coś wyskoczyło to by oczu nie zdążył zamknąć 

Opublikowano

Chłopaki potrzebuję numer OEM przekaźnika świec żarowych do B7 3.0 TDI. Prawdopodobnie 9 bądź 10 PIN-owy jest -  tak na marginesie:wink:

Opublikowano

Panowie potrzebuję nowej zaślepki bixenon do a4 b6 strona lewa (od kierowcy) - 8E0941159B. Ktoś na forum handluje m.in. takimi rzeczami czy zostaje mi tylko Allegro za 62 zł + KW?

Opublikowano

W Aso kup

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Panowie potrzebuję nowej zaślepki bixenon do a4 b6 strona lewa (od kierowcy) - 8E0941159B. Ktoś na forum handluje m.in. takimi rzeczami czy zostaje mi tylko Allegro za 62 zł + KW?

Ja bralem nowke w aso cena podobna. Chociaż uszczlke masz nowa.
Opublikowano

Ja bralem nowke w aso cena podobna. Chociaż uszczlke masz nowa.
Dzieki za informacje, w takim razie po weekendzie jak zjadę do domu musze do tego usiąść i zamówić w ASO [emoji6]

Opublikowano

Też brałem kiedyś jedną, aż się inaczej zamykają na lampach :wink:

Opublikowano
14 godzin temu, KoJ@K napisał:

Też brałem kiedyś jedną, aż się inaczej zamykają na lampach :wink:

Dokładnie, ja na starym miałem nieszczelność przez dekielek właśnie.

Opublikowano

Poza tym cena używanego jest podobna do nowego z aso

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka