Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B6 DIVISION

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak sobie kiedyś kupię to kratki i tak bedą custom bo to co jest ori to raz ze nie do dostania a dwa że nie po mojemu. Wiesz ile taki przód się teraz ceni we w miarę stanie ?

• Odpowiedzi 86,1 tys.
  • Wyświetleń 3,8 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Koledzy ma ktoś etke i podrzuci nr śrub trzymających amortyzatory zderzenia?

Opublikowano

Ma ktoś może jakieś fotki z montażu prawego IC z BEX-a do 1.9 tdi AVF? Na forum jest temat ale to wszyscy do benzyny ładują. Chodzi mi przede wszystkim o miejsce zaworów podciśnienia i jak przerobić rurę od turbo bo w BEX jest inne mocowanie do turbo.

Opublikowano

Siema ryjce....pytanie odnośnie felg. Rozglądam się za 19 na lato, generalnie podobają mi się dwa modele Pompei i Rotor.....ale w dobrym stanie OEM trzeba położyć około 3500 za Pompei i blisko 4500 za Rotor.

Co sądzicie o replikach firmy MAM lub tp sprzedawanych na allegro? Oczywiście zdaje sobie sprawę, że do OEM to nie ma porównania, ale czy za około 3 tyś za nówki warto dać? Znajomy kiedyś kupił A6 z felami 17", jeździł na nich 7 lat, aż kiedyś przy wymianie sezonowej zobaczył pęknięcia przy otworach na śruby. Okazało się wówczas, że zamiast Ronal jest jakiś chiński wynalazek.

Opublikowano

Pompeje mozna znalezc w tych okolicach, czyli ~3000zl. Jedne kupiłem za 2200zl w ładnym stanie, tyle że srebrne, a wtedy miałem smaka na ciemne koło do siebie, więc plan był na przemalowanie. Założyłem je na auto, pojechałem na noc do roboty i znajomy ze zmiany mówi, że musi mieć te koła (też właśnie A6 C6) , a że dobrze mi położył to na drugi dzień po pracy jechaliśmy już je przerzucać do niego :wink: zaraz zacząlem znowu poszukiwania i kupiłem w okolicy za 2700zl tyle, że białe - oddałem do proszkowego, wybrałem kolor jaki chciałem i w sumie jeszcze mi zostało na przekładki, wyważania a do tego mam kolor taki jaki chciałem i felgi jak nówki :banan: 

ynqi6df.jpg

Tyle, że ja brałem pod uwage tylko parametry 9J et33, węższych nie chciałem, jak dla mnie to one idealne byłyby w 9,5J. Do C6 też by pasowały w takich parametrach, bo tam nadkola potrafią sporo pomieścić :cool1:

Opublikowano

Chłopacy potrzebuje szybką pomoc do rana bo internety milczo. Co zabezpiecza bezpiecznik 80A w skrzynce ECU? Coś mi zaczelo konsumować prąd a wyjecie tego bezpiecznika rozwiązuje problem. Dodam że problem pojawia się tylko w temp. Poniżej 10'C.

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Dobra. To zasila przekaźnik 202 bo wyprułem wiązke. Wygląda to na error przekaznika albo świec żarowych. Dostałem info że ten przekaznik obskuguje świeczki.

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
9 godzin temu, KoJ@K napisał:

Pompeje mozna znalezc w tych okolicach, czyli ~3000zl. Jedne kupiłem za 2200zl w ładnym stanie, tyle że srebrne, a wtedy miałem smaka na ciemne koło do siebie, więc plan był na przemalowanie. Założyłem je na auto, pojechałem na noc do roboty i znajomy ze zmiany mówi, że musi mieć te koła (też właśnie A6 C6) , a że dobrze mi położył to na drugi dzień po pracy jechaliśmy już je przerzucać do niego :wink: zaraz zacząlem znowu poszukiwania i kupiłem w okolicy za 2700zl tyle, że białe - oddałem do proszkowego, wybrałem kolor jaki chciałem i w sumie jeszcze mi zostało na przekładki, wyważania a do tego mam kolor taki jaki chciałem i felgi jak nówki :banan: 

ynqi6df.jpg

Tyle, że ja brałem pod uwage tylko parametry 9J et33, węższych nie chciałem, jak dla mnie to one idealne byłyby w 9,5J. Do C6 też by pasowały w takich parametrach, bo tam nadkola potrafią sporo pomieścić :cool1:

Wyglądają lepiej niż zaje..ście. Do siebie wolałbym Rotory w szarym malowaniu, choć grafitowe Pompei też mi się podobają. Jeśli nie upoluję do marca Rotorów, to trzeba będzie szarpnąć Pompei. Czytałem wczoraj o tych replikach i ponoć potrafią różnić się wymiarami, np szerokością ramion lub tp.....to już dyskwalifikuje dla mnie taką felgę. Trzeba bedzie szukać Oema ;-)

Opublikowano
Ma ktoś może jakieś fotki z montażu prawego IC z BEX-a do 1.9 tdi AVF? Na forum jest temat ale to wszyscy do benzyny ładują. Chodzi mi przede wszystkim o miejsce zaworów podciśnienia i jak przerobić rurę od turbo bo w BEX jest inne mocowanie do turbo.

Nikt nie zakładał ic od bex-a do diesla?
Opublikowano
2 godziny temu, grzes283 napisał:

Wyglądają lepiej niż zaje..ście. Do siebie wolałbym Rotory w szarym malowaniu, choć grafitowe Pompei też mi się podobają. Jeśli nie upoluję do marca Rotorów, to trzeba będzie szarpnąć Pompei. Czytałem wczoraj o tych replikach i ponoć potrafią różnić się wymiarami, np szerokością ramion lub tp.....to już dyskwalifikuje dla mnie taką felgę. Trzeba bedzie szukać Oema ;-)

Jest kilka kompletów ori Pompei w dziale sprzedam. Brać. ; )

Opublikowano

Czy ślizgi szyb w przypadku szyb podwójnych różnią się od tych do szyb pojedynczych? 

Opublikowano

:hi: Panowie jest ktoś kto by mógł mi obejrzeć autko w Bielsku Białej ? :)

Opublikowano
1 godzinę temu, Onyks napisał:

Czy ślizgi szyb w przypadku szyb podwójnych różnią się od tych do szyb pojedynczych? 

Potrzebny jest cały komplet czyli szyby z ramkami i prowadnicami.

Opublikowano

Komplet to ja mam tylko się zj**...... i zastanawiam się czy podejda części z auta w którym szyby są pojedyncze..

Opublikowano

OKi, teraz czaję o co Ci chodzi. Ślizgi czyli cały mechanizm z drzwi, o to pytasz? Później odpalę kompa to mogę do etki zerknąć i sprawdzić. 

Opublikowano

Tak, właśnie o to mi chodzi. Będę wdzięczny za wszelkie info.

Opublikowano

Według etki mechanizm jest ten sam dla szyb pojedynczych i podwójnych

8E0837461C lewy przód

8E0837462C prawy przód

Pozdr

Edytowane przez staniek

Opublikowano

Wielkim dzięki. Bałem się, że może być problem ze znalezieniem, a tak nie powinno być żadnego. 

Opublikowano