megafaka Opublikowano 4 Lutego 2018 Opublikowano 4 Lutego 2018 2 minuty temu, Wojtek_A4 napisał: Koledze pluje olejem z wydechu w 1.9. Auto kopci na niebiesko. 100% turbo czy moze byc cos jeszcze ? ..nie daj boże Pierścienie..
Wojtek_A4 Opublikowano 4 Lutego 2018 Opublikowano 4 Lutego 2018 1 minutę temu, megafaka napisał: ..nie daj boże Pierścienie.. No wlasnie jak to sprawdzić ? Auto stało z 3 miesiące nie odpalane a poszlo od strzala bez najmnijeszego zajekniecia, dziwnych dzwiekow itp. Chodzi bardzoo ladnie. tylko pluje olejem...
megafaka Opublikowano 4 Lutego 2018 Opublikowano 4 Lutego 2018 2 minuty temu, Wojtek_A4 napisał: No wlasnie jak to sprawdzić ? Auto stało z 3 miesiące nie odpalane a poszlo od strzala bez najmnijeszego zajekniecia, dziwnych dzwiekow itp. Chodzi bardzoo ladnie. tylko pluje olejem... ..skoro dobrze pali nie ma dymienia z rury,weź się w pierwszej kolejności za ...turbinkę
Wojtek_A4 Opublikowano 4 Lutego 2018 Opublikowano 4 Lutego 2018 3 minuty temu, megafaka napisał: ..skoro dobrze pali nie ma dymienia z rury,weź się w pierwszej kolejności za ...turbinkę trochę dymi na niebiesko ale nie zawsze i delikatnie.... Jeśli ktoś ma zaufany warsztat gdzie regenerują turbo dajcie znac bo cala masa tago dzisiaj,,,,
megafaka Opublikowano 4 Lutego 2018 Opublikowano 4 Lutego 2018 (edytowane) 8 minut temu, Wojtek_A4 napisał: trochę dymi na niebiesko ale nie zawsze i delikatnie.... Jeśli ktoś ma zaufany warsztat gdzie regenerują turbo dajcie znac bo cala masa tago dzisiaj,,,, ..sprawdź stan oliwy na zimnym silniku ( czy nie jest przypadkiem na max ) oraz drożność odmy - która może nie domagać i wówczas będzie wywalać nadmiar oleju przez Turbo własnie.. Jeżeli nie przyniesie to pozytywnych rezultatów , to zmierz u mechanika na garnkach ciśnienie no i Turbinkę... Edytowane 4 Lutego 2018 przez megafaka
slimaczek89rz Opublikowano 4 Lutego 2018 Opublikowano 4 Lutego 2018 Panowie mam pytanie. Jaka powinna być klasa wagowa/oznaczenie sprężyn 1be/1bv przedniej osi dla awx'a z quattro?
greg2505 Opublikowano 4 Lutego 2018 Opublikowano 4 Lutego 2018 zerknij jakie masz teraz we wlepce ,w avant masz ją pod tylną kanapą
xsebo1 Opublikowano 4 Lutego 2018 Opublikowano 4 Lutego 2018 ..sprawdź stan oliwy na zimnym silniku ( czy nie jest przypadkiem na max ) oraz drożność odmy - która może nie domagać i wówczas będzie wywalać nadmiar oleju przez Turbo własnie.. Jeżeli nie przyniesie to pozytywnych rezultatów , to zmierz u mechanika na garnkach ciśnienie no i Turbinkę...Pierścienie mogły się zapiec, zaschniety olej jedynie. Wynik pomiaru stopnia sprężania będzie wzorowy. Jeżeli było dobrze a po kilku miesiącach postoju się zaczęło, myślę że to najbardziej prawdopodobna opcja. Wysłane z mojego E6553 przy użyciu Tapatalka
daro84.pl Opublikowano 4 Lutego 2018 Opublikowano 4 Lutego 2018 Panowie mam pytanie. Dolna kratka to zwykła czy s line?
kamil-vag Opublikowano 4 Lutego 2018 Opublikowano 4 Lutego 2018 Tu masz ORI to se porównaj https://www.ecstuning.com/b-genuine-volkswagen-audi-parts/lower-center-grille-satin-black-with-chrome-trim/8e0807647d01c/
ucho.77 Opublikowano 4 Lutego 2018 Opublikowano 4 Lutego 2018 4 godziny temu, daro84.pl napisał: Panowie mam pytanie. Dolna kratka to zwykła czy s line? Wyglada jak z Cabrio Sprawdz numer i bedzie wszystko jasne 8E0 807 647 D 01C
slimaczek89rz Opublikowano 4 Lutego 2018 Opublikowano 4 Lutego 2018 8 godzin temu, greg2505 napisał: zerknij jakie masz teraz we wlepce ,w avant masz ją pod tylną kanapą Zapomniał dopisać: auto jest po swapie z 2,5 na 1,9
xsebo1 Opublikowano 4 Lutego 2018 Opublikowano 4 Lutego 2018 Zapomniał dopisać: auto jest po swapie z 2,5 na 1,9 [emoji4]Pakuj sprężyny eibach -30, lepszy komfort niż 1be. Na temat klas wagowych powstało swojego czasu kilka wątków. Montujac wdg klasy wagowej z wlepy skutek zazwyczaj był jednej osi wyżej. Powstała teoria by obniżyć kl. wag. Wysłane z mojego E6553 przy użyciu Tapatalka
greg2505 Opublikowano 4 Lutego 2018 Opublikowano 4 Lutego 2018 Ja mam 8 klasę wagową , a znajomy 7 i obu przypadkach ok 64mm do nadkola jest
ucho.77 Opublikowano 4 Lutego 2018 Opublikowano 4 Lutego 2018 45 minut temu, slimaczek89rz napisał: Zapomniał dopisać: auto jest po swapie z 2,5 na 1,9 To pakuj eibachy z 1.8t i będziesz zadowolony ?
greg2505 Opublikowano 4 Lutego 2018 Opublikowano 4 Lutego 2018 Wszystko zależy jak nisko chce opuścić auto
staniek Opublikowano 4 Lutego 2018 Opublikowano 4 Lutego 2018 11 godzin temu, slimaczek89rz napisał: Panowie mam pytanie. Jaka powinna być klasa wagowa/oznaczenie sprężyn 1be/1bv przedniej osi dla awx'a z quattro? U mnie było 0JG, ale raczej szukaj o kategorię niżej. Ładniej będzie
slimaczek89rz Opublikowano 6 Lutego 2018 Opublikowano 6 Lutego 2018 Da redę założyć lotke sline avant do zwykłej klapy?
greg2505 Opublikowano 7 Lutego 2018 Opublikowano 7 Lutego 2018 7 godzin temu, slimaczek89rz napisał: Da redę założyć lotke sline avant do zwykłej klapy? bez problemu klapy po za otworami pod lotkę niczym się nie różnią, sam montowałem u siebie do zwykłej klapy
slimaczek89rz Opublikowano 7 Lutego 2018 Opublikowano 7 Lutego 2018 2 godziny temu, greg2505 napisał: bez problemu klapy po za otworami pod lotkę niczym się nie różnią, sam montowałem u siebie do zwykłej klapy Na czym ją przymocowałeś? wierciłeś dziury w klapie czy na kleju? Bo moje jest troche zmęczona i do tego nie działa grzanie
Rekomendowane odpowiedzi