Langista Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Procesor się uszkodził, licznik do wymiany. 1
Adam87 Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Opublikowano 3 Sierpnia 2023 2 godziny temu, lukaszbass napisał(a): Dużo km zrobione po wymianie licznika? Może z czasem się "ułoży " Tak myślę, że 15k km zrobione.. około. 2 godziny temu, george napisał(a): Spróbuj odłączyć aku na kilka minut. Widziałem rozwiązanie w postaci tankowania do pełna, ale pewnie już tankowałeś przez te 2 lata. Co miesiąc do pełna idzie. Spróbuję z tym aku. Wczoraj wypiąłem bezpiecznik od zegarów na parę minut i pokazywało 170km, bo akurat mam tyle paliwa, ale dziś jadąc do pracy 6km urosło do 230km. Spróbuję jeszcze z aku. 1 godzinę temu, Langista napisał(a): Procesor się uszkodził, licznik do wymiany. Tak jak pisałem wyżej, spróbuję jeszcze z aku, jeśli nie pomoże to zostawiam jak jest. Nie ma narazie sensu zmieniać zegarów.
A4b6quattro Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Jak kolega powyżej napisał.Bylo kilka tematów o tym. https://a4-klub.pl/topic/347211-złe-wskazania-fis-zasięg-na-baku/
Adam87 Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Godzinę temu, A4b6quattro napisał(a): Jak kolega powyżej napisał.Bylo kilka tematów o tym. https://a4-klub.pl/topic/347211-złe-wskazania-fis-zasięg-na-baku/ Czytałem i to kilka takich tematów, ale nic nie wniosło sensownego do tematu. W zasadzie to tak jak @Langistapisze, wymiana.
A4b6quattro Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Tak ,też teraz kilka tematów przejrzałem, i piszą że wsad uszkodzony. Czyli tylko wymiana, chyba że to tobie nie przeszkadza😉
Adam87 Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Opublikowano 3 Sierpnia 2023 2 lata nie przeszkadzało, to i kolejne też raczej nie😅
A4b6quattro Opublikowano 6 Sierpnia 2023 Opublikowano 6 Sierpnia 2023 Pytanko panowie, ostatnio zjarałem końcówkę mocy w wzmaku bose na wyjsciu ponieważ podłączony miałem ,drugi subwoofer z mazdy 5 też bose 2 Ohm .Podłaczone było równolegle z subem .org. Jak to sie ma , jak bym podłączył szeregowo? Większość zapodaje suba z q5 ale tam głośnik jest 4ohm ,a bose ma wszystkie 2 ohmy.
Muskel1 Opublikowano 6 Sierpnia 2023 Opublikowano 6 Sierpnia 2023 7 minut temu, A4b6quattro napisał(a): Podłaczone było równolegle z subem .org. Dlatego spaliłeś, bo podłączając równolegle miałeś impedancję 1 Ohm, co zabiło wzmacniacz. Podłączając szeregowo dwa suby po 2 Ohm każdy, uzyskasz 4 Ohm. Będzie ciszej grało ale wzmacniacz się nie spali.
A4b6quattro Opublikowano 6 Sierpnia 2023 Opublikowano 6 Sierpnia 2023 Dzięki @Muskel1 za odp. Pod tą końcówkę , jest podłączony jeszcze głośnik centralny z pulpitu ,czyli są trzy głośniki pod ten jeden kanał. No grało mega do czasu😉 Mam już drugi wzmacniacz ,tak że ogarnę to.
Muskel1 Opublikowano 6 Sierpnia 2023 Opublikowano 6 Sierpnia 2023 W połączeniu szeregowym przy 4 Ohm wzmacniacz musi 2x tyle mocy podać aby uzyskać tę samą głośność co przy 2 Ohm. 1
A4b6quattro Opublikowano 6 Sierpnia 2023 Opublikowano 6 Sierpnia 2023 (edytowane) Czyli przy trzech głośnikach 2 Ohm. po podłączeniu szeregowym to wyjdzie 6 Ohm. Edytowane 6 Sierpnia 2023 przez A4b6quattro
Muskel1 Opublikowano 6 Sierpnia 2023 Opublikowano 6 Sierpnia 2023 21 minut temu, A4b6quattro napisał(a): Czyli przy trzech głośnikach 2 Ohm. po podłączeniu szeregowym to wyjdzie 6 Ohm. Tak, w szeregowym podłączeniu jest to suma wszystkich impedancji.
Muskel1 Opublikowano 6 Sierpnia 2023 Opublikowano 6 Sierpnia 2023 56 minut temu, A4b6quattro napisał(a): Pod tą końcówkę , jest podłączony jeszcze głośnik centralny z pulpitu ,czyli są trzy głośniki pod ten jeden kanał Jeżeli wszystkie 3 miały 2 Ohm to zmniejszyłeś impedancję do 0,6666666667 Ohm
Langista Opublikowano 16 Sierpnia 2023 Opublikowano 16 Sierpnia 2023 Panowie, pod jakim numerem zamawiać prowadzenie spryskiwacza lampy, skoro jedyne co sprzedają, to prowadzenie z B7, które d B6 (pod tym samym numerem) nie pasuje 🤦
MaTeo85 Opublikowano 16 Sierpnia 2023 Opublikowano 16 Sierpnia 2023 niestety prowadnic do B6 już nie kupisz. jedynie używane jak trafisz.
Langista Opublikowano 16 Sierpnia 2023 Opublikowano 16 Sierpnia 2023 Czyli jedynie po wyglądzie się kierować 😕 chyba trzeba by kogoś na forum z drukarką 3D zmobilizować 😁 one wszystkie używane będą się już rozpadać na tych gwintach, to mija się z celem kupno używki 🤦
Gregory87 Opublikowano 16 Sierpnia 2023 Opublikowano 16 Sierpnia 2023 w tamtym roku udało mi się jeszcze wyrwać nowe ori, ale ostatnio cos modziłem przy spryskach i zauważyłem, że te nowe prowadnice mają już pęknięcia na gwintach , więc jak coś będę chętny na dwa kpl z drukarki
Lukasz_mk2 Opublikowano 16 Sierpnia 2023 Opublikowano 16 Sierpnia 2023 jak ktoś zrobi rysunek tego pod drukarkę 3d to może uda mi się to wydrukować, ale póki co nie mam kiedy zrobić rysunku - też będę potrzebował te prowadnice wymienić, bo jeden sprysk trzyma mi się na śrubce i nakrętce, a że pod deklem sprysku jest mało miejsca to śrubka podnosi mi ten dekiel delikatnie w górę
Rekomendowane odpowiedzi