Skocz do zawartości
IGNOROWANY

B6 DIVISION

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Procesor się uszkodził, licznik do wymiany.

• Smutek 1
  • Odpowiedzi 86 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• jozek726

5807

• Wandej

4734

• wladi

3818

• kaju

3324

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
2 godziny temu, lukaszbass napisał(a):

Dużo km zrobione po wymianie licznika? Może z czasem się "ułoży "

Tak myślę, że 15k km zrobione.. około.

2 godziny temu, george napisał(a):

Spróbuj odłączyć aku na kilka minut. ;) Widziałem rozwiązanie w postaci tankowania do pełna, ale pewnie już tankowałeś przez te 2 lata.

Co miesiąc do pełna idzie. Spróbuję z tym aku. Wczoraj wypiąłem bezpiecznik od zegarów na parę minut i pokazywało 170km, bo akurat mam tyle paliwa, ale dziś jadąc do pracy 6km urosło do 230km. Spróbuję jeszcze z aku.

1 godzinę temu, Langista napisał(a):

Procesor się uszkodził, licznik do wymiany.

Tak jak pisałem wyżej, spróbuję jeszcze z aku, jeśli nie pomoże to zostawiam jak jest. Nie ma narazie sensu zmieniać zegarów.

Opublikowano
Godzinę temu, A4b6quattro napisał(a):

Jak kolega powyżej napisał.Bylo kilka tematów o tym.

https://a4-klub.pl/topic/347211-złe-wskazania-fis-zasięg-na-baku/

Czytałem i to kilka takich tematów, ale nic nie wniosło sensownego do tematu. W zasadzie to tak jak @Langistapisze, wymiana.

Opublikowano

Tak ,też teraz kilka tematów przejrzałem, i piszą że  wsad uszkodzony. Czyli tylko wymiana, chyba że to tobie nie przeszkadza😉

Opublikowano

2 lata nie przeszkadzało, to i kolejne też raczej nie😅

Opublikowano

Pytanko panowie, ostatnio zjarałem końcówkę mocy w wzmaku bose na wyjsciu ponieważ podłączony miałem ,drugi subwoofer  z mazdy 5 też bose 2 Ohm .Podłaczone było równolegle z subem .org. Jak to sie ma , jak bym podłączył szeregowo? Większość zapodaje suba z q5 ale tam głośnik jest 4ohm ,a bose ma wszystkie 2 ohmy. 

Opublikowano
7 minut temu, A4b6quattro napisał(a):

Podłaczone było równolegle z subem .org.

Dlatego spaliłeś, bo podłączając równolegle miałeś impedancję 1 Ohm, co zabiło wzmacniacz.
Podłączając szeregowo dwa suby po 2 Ohm każdy, uzyskasz 4 Ohm. Będzie ciszej grało ale wzmacniacz się nie spali.

Opublikowano

Dzięki  @Muskel1  za odp. Pod tą końcówkę , jest podłączony  jeszcze głośnik centralny z pulpitu ,czyli  są trzy głośniki pod ten jeden kanał. 

No grało mega do czasu😉 Mam już drugi wzmacniacz ,tak że ogarnę to.

Opublikowano

W połączeniu szeregowym przy 4 Ohm wzmacniacz musi 2x tyle mocy podać aby uzyskać tę samą głośność co przy 2 Ohm. 

• Pomoc techniczna 1
Opublikowano (edytowane)

Czyli przy trzech głośnikach 2 Ohm. po podłączeniu szeregowym to wyjdzie 6 Ohm.

Edytowane przez A4b6quattro
Opublikowano
21 minut temu, A4b6quattro napisał(a):

Czyli przy trzech głośnikach 2 Ohm. po podłączeniu szeregowym to wyjdzie 6 Ohm.

Tak, w szeregowym podłączeniu jest to suma wszystkich impedancji. 

Opublikowano
56 minut temu, A4b6quattro napisał(a):

Pod tą końcówkę , jest podłączony  jeszcze głośnik centralny z pulpitu ,czyli  są trzy głośniki pod ten jeden kanał

Jeżeli wszystkie 3 miały 2 Ohm to zmniejszyłeś impedancję do 0,6666666667 Ohm:decayed: 

Opublikowano

Panowie, pod jakim numerem zamawiać prowadzenie spryskiwacza lampy, skoro jedyne co sprzedają, to prowadzenie z B7, które d B6 (pod tym samym numerem) nie pasuje 🤦

IMG_20230816_124036.thumb.jpg.3527048dbbaf81e7f0c486939ced8dcf.jpg

IMG_20230816_124020.thumb.jpg.6da8453c6f262e47ccc101e59623284b.jpg

Opublikowano

niestety prowadnic do B6 już nie kupisz. jedynie używane jak trafisz.

Opublikowano

Czyli jedynie po wyglądzie się kierować 😕 chyba trzeba by kogoś na forum z drukarką 3D zmobilizować 😁 one wszystkie używane będą się już rozpadać na tych gwintach, to mija się z celem kupno używki 🤦

Opublikowano

w tamtym roku udało mi się jeszcze wyrwać nowe ori, ale ostatnio cos modziłem przy spryskach i zauważyłem, że te nowe prowadnice mają już pęknięcia na gwintach  :facepalm: , więc jak coś będę chętny na dwa kpl z drukarki :) 

Opublikowano

jak ktoś zrobi rysunek tego pod drukarkę 3d to może uda mi się to wydrukować, ale póki co nie mam kiedy zrobić rysunku - też będę potrzebował te prowadnice wymienić, bo jeden sprysk trzyma mi się na śrubce i nakrętce, a że pod deklem sprysku jest mało miejsca to śrubka podnosi mi ten dekiel delikatnie w górę ;)