secio84 Opublikowano 30 Czerwca 2016 Opublikowano 30 Czerwca 2016 Ja mam ori instalacje i jak zalacze długie to otwiera się przysłona i zapalaja h7. Jeśli nie świeca się mijania i to tylko h7 się oswieca. naciepane z GT-I9195
RicS3 Opublikowano 30 Czerwca 2016 Opublikowano 30 Czerwca 2016 Na zgaszonych powinny mrugnąć TYLKO drogowe plus przesłona, gdy świecą mijania to wszystkie 4 . Mijania ci nie mrugną bo w B6 nie impulsu z MCE. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Nie rozumiem to mruga soczewka czy nie? Bo niektórzy w ogóle wywalają h7 i robią z tego dzienne jak w b7. To co im wtedy mruga jak jadą na dziennych?
secio84 Opublikowano 30 Czerwca 2016 Opublikowano 30 Czerwca 2016 Mruga soczewka na 100% a druga sprawa jeśli zrobisz dzienne to h7 dalej używasz jako długie. Wszystko działa bez problemu nie trzeba nic wywalac naciepane z GT-I9195
GreGoriO Opublikowano 30 Czerwca 2016 Opublikowano 30 Czerwca 2016 Soczewka jako tako nie mruga bo masz zgaszone mijania, mruga/opuszcza się przesłona. B6 nie rozpoznaje kodowania jak ksenon czy biksenon. Dlatego że fabrycznie nie było dziennych. Kto usuwa H7 z drogowych, pozbawia się funkcji mignięcia w czasie gdy światła mijania są zgaszone. Wysłane z mojego iPada...
RicS3 Opublikowano 30 Czerwca 2016 Opublikowano 30 Czerwca 2016 Czyli przesłona się otwiera przy wyłączonych światłach mimo wszystko ale żarnik się nie zapala więc mamy wtedy tylko światło z h7. A nie da się jakoś wykombinować żeby przy wyłączonych światłach jednak żarnik się zapalił?
secio84 Opublikowano 30 Czerwca 2016 Opublikowano 30 Czerwca 2016 Da się wykombinować tylko po co ??? naciepane z GT-I9195
RicS3 Opublikowano 30 Czerwca 2016 Opublikowano 30 Czerwca 2016 Da się wykombinować tylko po co ??? naciepane z GT-I9195 Żeby na H7 zrobić tylko dzienne na LEDach bez żadnych modułów przyciemniających na 30% jak w B7
secio84 Opublikowano 30 Czerwca 2016 Opublikowano 30 Czerwca 2016 A to chyba że tak z tym ze coś mi się wydaje ze tez będziesz musiał mieć modol żeby Led za mocno nie świecił. naciepane z GT-I9195
GreGoriO Opublikowano 30 Czerwca 2016 Opublikowano 30 Czerwca 2016 (edytowane) Nie wiem jak to wytrzymają przetwornice czy palniki.... One nie lubią takich skoków napięcia. to dlatego nie ma drogowych na ksenonie, tylko BIXy. Z kolei dla cewki przesłony to żaden problem, to to samo co przekaźnik, Wysłane z mojego iPada... Edytowane 30 Czerwca 2016 przez GreGoriO
RicS3 Opublikowano 30 Czerwca 2016 Opublikowano 30 Czerwca 2016 Nie wiem jak to wytrzymają przetwornice czy palniki.... One nie lubią takich skoków napięcia. to dlatego nie ma drogowych na ksenonie, tylko BIXy. Z kolei dla cewki przesłony to żaden problem, to to samo co przekaźnik, Wysłane z mojego iPada... Ciekawe jak jest to ogarnięte w nowych autach żeby oszczędzić przetwornicę. BTW. Ma ktoś sprawdzonego sprzedawcę odnośnie ledów H7? I co byście proponowali jeśli chodzi o te moduły do dziennych na H7? Proeltec?
kubix9417 Opublikowano 30 Czerwca 2016 Opublikowano 30 Czerwca 2016 Panowie szybkie pytanie, mam zwykle naleśniki z ręczna regulacja, kupiłem sline z ledzwiami i full elektryka plus grzane d*py, jak wygląda temat z wiązka do ledzwi a później do d*p, wiem ze do grzanych można zrobić samemu, jest ktoś kto przerabia ten temat i ma czas na kilka pytań? Pozdrowki
albert224 Opublikowano 30 Czerwca 2016 Opublikowano 30 Czerwca 2016 Kupiłem dziś w de preparat do odgrzybiania klimy wurtha. 43€ . Kupiłem w sklepie wurth i na firmę. W pl taki preparat wurth 42 zł . W pon po pracy idę oddać . Tragedia. Cena jest podawana przy kasie . Bylem bardzo zdziwiony cena ale myślę skoro de to może i tak trochę taniej niż w pl bo to niemiecka firma.W pon idę oddać. Cena 4 x wyższa niż w pl !!!
kaju Opublikowano 30 Czerwca 2016 Opublikowano 30 Czerwca 2016 Panowie po przeróbce na bixenon przy wyłączonych światłach jeśli chcecie mrugnąć długimi to działa tylko h7 czy normalnie po soczewce też idzie?Powinno migac wszystko czyli xenon i h7 jak zapalisz długienaciepane z GT-I9195 secio, nie w B6... H7 + opadanie soczewki na WYŁĄCZONYCH mijania.
ucho.77 Opublikowano 30 Czerwca 2016 Opublikowano 30 Czerwca 2016 Panowie po uja wam przy ledach moduł na 30%? JAK chcesz leda to aby zrobić drl wystarczy zwykły przekaźnik,albo to http://allegro.pl/automat-modul-swiatel-dziennych-dzienne-led-drl-i5684755223.html
pajda Opublikowano 1 Lipca 2016 Opublikowano 1 Lipca 2016 (edytowane) Panowie po uja wam przy ledach moduł na 30%? JAK chcesz leda to aby zrobić drl wystarczy zwykły przekaźnik,albo to http://allegro.pl/automat-modul-swiatel-dziennych-dzienne-led-drl-i5684755223.html Led na 30 % to nie porozumienie wiem bo miałem będzie swiecic jak świeczki Jak chcesz wsadzic led to tylko na 80%-100 %! Są moduły pod led sam mam taki. Dokładnie taki jak w aukcji od tego właśnie gościa z Łodzi. Edytowane 1 Lipca 2016 przez pajda
RicS3 Opublikowano 1 Lipca 2016 Opublikowano 1 Lipca 2016 Panowie po uja wam przy ledach moduł na 30%? JAK chcesz leda to aby zrobić drl wystarczy zwykły przekaźnik,albo to http://allegro.pl/automat-modul-swiatel-dziennych-dzienne-led-drl-i5684755223.html Led na 30 % to nie porozumienie wiem bo miałem będzie swiecic jak świeczki Jak chcesz wsadzic led to tylko na 80%-100 %! Są moduły pod led sam mam taki. Dokładnie taki jak w aukcji od tego właśnie gościa z Łodzi. A jakie masz ledy?
KewsonND Opublikowano 1 Lipca 2016 Opublikowano 1 Lipca 2016 Panowie pomoze ktos obeznany w lapmach? Wymieniałem przed wczoraj zarniki xenona stare były ori frimy osram d1s wymienilem na zamienniki ktore kosztowały mnie 260 pln 5500k wszytsko było ok świeciły elegancko przejechalem nad morze wczoraj wieczorem po 60 km padla lampa od kierowcy byłem dzisiaj myslalem ze to zarnik pojechalem do sklepu znajomy dal nowy zarnik rozkrecilem lampe wymieniłem ale nowy tez nie swieci ;( sprawdzilem bezpieczniki tez sa cale czyli przetwornica?? Panowie pomoze ktos obeznany w lapmach? Wymieniałem przed wczoraj zarniki xenona stare były ori frimy osram d1s wymienilem na zamienniki ktore kosztowały mnie 260 pln 5500k wszytsko było ok świeciły elegancko przejechalem nad morze wczoraj wieczorem po 60 km padla lampa od kierowcy byłem dzisiaj myslalem ze to zarnik pojechalem do sklepu znajomy dal nowy zarnik rozkrecilem lampe wymieniłem ale nowy tez nie swieci ;( sprawdzilem bezpieczniki tez sa cale czyli przetwornica??
Gregory87 Opublikowano 1 Lipca 2016 Opublikowano 1 Lipca 2016 Panowie pomoze ktos obeznany w lapmach? Wymieniałem przed wczoraj zarniki xenona stare były ori frimy osram d1s wymienilem na zamienniki ktore kosztowały mnie 260 pln 5500k wszytsko było ok świeciły elegancko przejechalem nad morze wczoraj wieczorem po 60 km padla lampa od kierowcy byłem dzisiaj myslalem ze to zarnik pojechalem do sklepu znajomy dal nowy zarnik rozkrecilem lampe wymieniłem ale nowy tez nie swieci ;( sprawdzilem bezpieczniki tez sa cale czyli przetwornica?? Panowie pomoze ktos obeznany w lapmach? Wymieniałem przed wczoraj zarniki xenona stare były ori frimy osram d1s wymienilem na zamienniki ktore kosztowały mnie 260 pln 5500k wszytsko było ok świeciły elegancko przejechalem nad morze wczoraj wieczorem po 60 km padla lampa od kierowcy byłem dzisiaj myslalem ze to zarnik pojechalem do sklepu znajomy dal nowy zarnik rozkrecilem lampe wymieniłem ale nowy tez nie swieci ;( sprawdzilem bezpieczniki tez sa cale czyli przetwornica?? Przełóż żarnik do drugiej lampy i będziesz miał odpowiedz, jak zadziała to przetwornica.
KewsonND Opublikowano 1 Lipca 2016 Opublikowano 1 Lipca 2016 W tę lampe ktora nie dziala wkladalem nowy zarnik i tez nie działa wiec po co mam wkladac w drugą lampe? A jest moze ktos na forum co ma auta na czesci i mialby odsprzedać przetwornice
patryk10015 Opublikowano 1 Lipca 2016 Opublikowano 1 Lipca 2016 (edytowane) Pany wymieniał ktoś uszczelkę pod pokrywą zaworów? Bo kupiłem uszczelkę elringa i dodatkowo wkleiłem na dirko i nadal cieknie. Tylko ori uszczelka załatwi sprawę? Poza uszczelką wymieniać jeszcze śruby czy jakieś uszczelniacze śrub bo nie były wymieniane przy wymianie uszczelki a coś obiło się o uszy? Edytowane 1 Lipca 2016 przez patryk10015
Rekomendowane odpowiedzi