skovroon Opublikowano 16 Grudnia 2009 Opublikowano 16 Grudnia 2009 Witam . Niedawno dołączyłem do użytkowników CB , mój zestaw to : Uniden pro 520 XL + Wilsona Little Will Jak na antenke dla początkującego jestem zadowolony :> Nawet robiłem z kumplem porównanie odjeżdzaliśmy od siebie w przeciwna strone co chwila gadając i komentując jakość rozmów i wyszło że antenka ma podobny zasięg co Midland Ml 145 - oczywiście znajomy też ma Unidena 520 i dobrze zestrojoną antenke. Więc polecam taki zestaw , przynajmniej dla początkującego niewymagającego użytkownika Zasięg antenki ok 7-8 km jak Ty masz kolego 7-8km na tym wilsonie to nie ma bata jade jeszcze raz na strojenie... A jescze zapytam: gdzie masz zamontowana antenke??
marczan500 Opublikowano 20 Grudnia 2009 Opublikowano 20 Grudnia 2009 a powiedzcie mi czy taki zestaw radio president johnny II + amtena president mississippi to dobry zakup i czy bede glownie z tej anteny zadowolony. ponoc mississippi jest lepsza od missouri. i jak zamontuje w miejsce polielniczki bedzie wszystko okej. jak lepiej jest ja zamontowac na stałe do klapy cz relingu czy na magnes do dachu.. pozdr.
Kierownik Opublikowano 20 Grudnia 2009 Opublikowano 20 Grudnia 2009 Co do Missisipi na rynku panują mieszane uczucia , po po prostu przepłaca sie za nią , a są lepsze anteny. Ostatnio dość często słyszałem stereotyp że radia President-a najlepiej działają z antenami President ... co jest oczywiście nieprawdą i przez co moja reakcja kończyła się śmiechem . Ostatnio do swojego Walkera podłączyłem antenę Midland PC 4 i musze przyznać ze byłem bardzo pozytywnie zaskoczony pracą owego bata . Bardzo go polecam nawet tobie z Johnym powinien śmigać jak ta lala Jest nieco dłuższy od Missisipi , ale i wydajniejszy Jeżeli nie chcesz rezać klapy to najlepszym rozwiązaniem dla stałej anteny jest uchwyt na relingu , jezeli chodzi o magnes to trzeba jeździć ze świadomością ze magnes może sie oderwać przy pewnej prędkości a przy mocowaniu relingowym tak nie jest O nawet zobacz sobie sam i porównaj http://allegro.pl/item849380593_antena_cb_alan_pc_4.html
guziczek Opublikowano 24 Grudnia 2009 Opublikowano 24 Grudnia 2009 pare dni temu kupiłem johnnego III i antenkę ohio mam nadzieje ze to będzie jakoś śmigać - narazie to poznaje co i jak jak rozpracuje to wszystko podzielę się opinią
marcikwiat Opublikowano 22 Stycznia 2010 Opublikowano 22 Stycznia 2010 Pytanko mam... wkurza mnie dodatkowa antena na dachu od CB... na alegro widzę triflex-y np. http://www.allegro.pl/item890414790_antena_samochodowa_triflex_sirio_3_systemowa.html Jak sie to ma w użytkowaniu?
Seski Opublikowano 22 Stycznia 2010 Opublikowano 22 Stycznia 2010 ja osobiscie mam 150cm i zdecydowanie jest to za***iste ale mało wygodne... dlatego też chyba zmienie na krótszą... a co to tych triflex-ów to moje zdanie jest takie... "jak cos jest do wszystkiego, to jest do NICZEGO"
marcikwiat Opublikowano 23 Stycznia 2010 Opublikowano 23 Stycznia 2010 generalnie też jestem takiego zdania...ale... może ktoś używa takiej i napisze, jak się sprawuje?
Kierownik Opublikowano 23 Stycznia 2010 Opublikowano 23 Stycznia 2010 te anteny to jeden wielki szajs ! lepiej już kawał drutu wbić w blachę
Destiny007 Opublikowano 23 Stycznia 2010 Opublikowano 23 Stycznia 2010 Dokładnie to jest szajc a zasada jest prosta czym duszy bacik tym antenka lepsza i oczywiście musi by zestrojona na refraktometrze
Kierownik Opublikowano 23 Stycznia 2010 Opublikowano 23 Stycznia 2010 Dokładnie to jest szajc a zasada jest prosta czym duszy bacik tym antenka lepsza i oczywiście musi by zestrojona na refraktometrze Prosta Fizyka im wyższy punkt odniesienia tym zasięg lepszy !
Destiny007 Opublikowano 23 Stycznia 2010 Opublikowano 23 Stycznia 2010 A jeśli chcecie ze swojego bolidu zrobić radiostacje to na środku dachu wiecie dziurę i wstawcie tam antenkę zasiek 20km :gwizdanie:
Kierownik Opublikowano 23 Stycznia 2010 Opublikowano 23 Stycznia 2010 na 20 km nie potrzeba wcale duzej anteny ja mam turbo 5000 i spokojnie na trasie "równiny" łapie mi na 20-25 km
Gość fudi Opublikowano 23 Stycznia 2010 Opublikowano 23 Stycznia 2010 Ja tam polecam jak ktoś nie chce długiego bata to Sunker Elite CB 116, może nie jest to renomowany President czy Sirio ale robiłem test i zbiera lepiej od 1,5m ML 145 :> Długość tej anteny to około 75 cm, a zysk realny to pewnie 2,5 - 3 dB, antena stosunkowo tania bo niecałe 70 zł, a naprawdę godna polecenia! Swr na środkowych kanałach po zestrojeniu kształtuje się u mnie w okolicach 1,1-1,2. Magnes bardzo mocny, co do tego nie mam najmniejszych wątpliwości, u mnie trzyma się na środku dachu i nieźle bangla
Destiny007 Opublikowano 23 Stycznia 2010 Opublikowano 23 Stycznia 2010 na 20 km nie potrzeba wcale duzej anteny ja mam turbo 5000 i spokojnie na trasie "równiny" łapie mi na 20-25 km no wszystko zależy od warunków i sprzentu ale o radyjkach i antenkach można długo dyskutować antenka na środku dachu daje efekty ale h.. wygląda
Kierownik Opublikowano 23 Stycznia 2010 Opublikowano 23 Stycznia 2010 przy każdej antenie poprawnie zestrojonej na srodkowych kanałach radia swr jest równe 1.1 - 1.2 .
mily Opublikowano 10 Marca 2010 Opublikowano 10 Marca 2010 na 20 km nie potrzeba wcale duzej anteny ja mam turbo 5000 i spokojnie na trasie "równiny" łapie mi na 20-25 km no wszystko zależy od warunków i sprzentu ale o radyjkach i antenkach można długo dyskutować antenka na środku dachu daje efekty ale h.. wygląda Chłopaki z CBradio (forum) wycisnęli z tej antenki zasięg 35 km (to tak na marginesie) i została ona uznana za najlepszą antenkę na rynku. [br]Dopisany: 10 Marzec 2010, 11:12_________________________________________________Sirio turbo 5000 ma 2 metry i do malych nie nalezy.
cieszkop Opublikowano 11 Marca 2010 Opublikowano 11 Marca 2010 Ja mam Sirio AS100 - kupiłem ją ze względu na dobre parametry i to, że dobrze wypadała w testach i jestem bardzo zadowolony. Jedyne co chciałbym dokupić to jakiś fajny ładny uchwyt na reling, który po odkręceniu anteny nie szpeciłby auta tak bardzo ale niestety takich chyba nie ma...
vtec21 Opublikowano 11 Marca 2010 Opublikowano 11 Marca 2010 Ja osobiście polecam President Missouri napewno nie bedziesz zawiedziony
aju Opublikowano 11 Marca 2010 Opublikowano 11 Marca 2010 President Missouri ja jej nie polecam, zwiało mi ją przy lekko ponad 230
Rekomendowane odpowiedzi