Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Siłownia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy oprócz przed treningowych dopalaczy ktoś z Was stosuje inne suple bądź dietę? :cool1: Bo nie dostarczając odpowiedniej ilości białka,to mimo brania tych kopaczy nie będziecie mieli pożądanych przyrostów.

P.S W najnowszym Muscular Development wyczytałem, że nie warto przesadzać z jedzeniem tuńczyka ponieważ zawiera metale ciężcie i rtęć. Niektórzy mieli nawet widoczne skutki uboczne, więc zaleca się jeść:"jedna puszka tuńczyka białego co 9 dni (...) tuńczyk "light" co 3 dni". Pozdrawiam!

o tym bylo juz dawno wiadomo.... dieta to PODSTAWA bez tego zadne odzywki nie maja sensu :) odzywki robia robote w glowie a dieta w organizmie:)

• Odpowiedzi 7,8 tys.
  • Wyświetleń 387,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Od przyszłego tygodnia chcę trochę zrzucić niepotrzebnego tłuszczu, jaką dietę proponujecie, obciąć całkiem węglowodany i jeść dużo białka czy może obciąć tłuszcze?

Pozdr

Opublikowano

Od przyszłego tygodnia chcę trochę zrzucić niepotrzebnego tłuszczu, jaką dietę proponujecie, obciąć całkiem węglowodany i jeść dużo białka czy może obciąć tłuszcze?

Pozdr

Miche przytnij do 1500kcal :) ...dużo białka...mniej węgli i będzie git :)
Opublikowano

Pozdr

Miche przytnij do 1500kcal :) ...dużo białka...mniej węgli i będzie git :)

o to to to:))

Opublikowano

z rana jedz więcej węgli, żeby mieć energię na cały dzień, później ograniczaj węgle a zaczynaj jeść więcej białka :good: niczego nie powinno się eliminować całkowicie wg mnie :wink4:

Opublikowano

Pozdr

Tak jak koledzy piszą powyżej, a w praktyce: Po treningu 40 min na bieżni plus dodatkowo 1 godzina biegania osobno w dzień nie treningowy. Zero słodkiego (nawet herbaty nie słodź), do picia sama woda no i regularne małe posiłki co 2-3 godziny (żeby wyszło 5-6 dziennie). Mięso sobie gotuj albo grilluj, zamiast oleju to oliwa z oliwek. Do mięsa sobie jakieś warzywa dodaj albo owoce, a jak nie masz ciśnienia na szybkie schudnięcie to makaron i ryż też może być.

Opublikowano

No dobra dzięki za rady ale pytanie:

Mówicie obciąć węgle, to znaczy obciąć do ilu?

Rozumiem, że cukrów jak najmniej

Rano zawsze sobie jem takiego a'la omleta czyli rozbijam 4 jajka do miski, do tego szynka i szczypiorek, wszystko mieszam i wlewam na gorącą patelnie, pare minut i gotowy. Oczywiście na oliwie z oliwek, moze być?

Potem np jakieś serki wiejskie , tuńczyki, filet gotowany, wołowina? Rozumiem, że tłuszcze obciąć też znacznie.

Muszę sobie policzyć kalorie.

Aż takiego ciśnienia na schudnięcie nie mam, ale za 2 miechy jadę do Polski więc trochę by się przydało schudnąć :P Plaża i te sprawy hehe, nie bardzo takim zalanym być.

Co do bieżni po treningu to jest to oczywiście możliwe! Tylko czy wtedy nie będę miał za dużych spadków mięśni/siły?

Opublikowano

BCAA sobie zakup bedziesz chronil miesnie :tongue4: :tongue4:

Opublikowano

Rozwiń ten skrót :P

Opublikowano
No dobra dzięki za rady ale pytanie:

Mówicie obciąć węgle, to znaczy obciąć do ilu?

Rozumiem, że cukrów jak najmniej

Rano zawsze sobie jem takiego a'la omleta czyli rozbijam 4 jajka do miski, do tego szynka i szczypiorek, wszystko mieszam i wlewam na gorącą patelnie, pare minut i gotowy. Oczywiście na oliwie z oliwek, moze być?

Potem np jakieś serki wiejskie , tuńczyki, filet gotowany, wołowina? Rozumiem, że tłuszcze obciąć też znacznie.

Muszę sobie policzyć kalorie.

Aż takiego ciśnienia na schudnięcie nie mam, ale za 2 miechy jadę do Polski więc trochę by się przydało schudnąć tongue Plaża i te sprawy hehe, nie bardzo takim zalanym być.

Co do bieżni po treningu to jest to oczywiście możliwe! Tylko czy wtedy nie będę miał za dużych spadków mięśni/siły?

Ten omlet co robisz to super sprawa, tak samo wiejskie serki. Nie wiem ile musisz jeść węgli, ale jak będziesz dobrze jadł to nie musisz liczyć. Z tego co się orientuję to kulturyści przed zawodami spożywają poniżej 150g dziennie. To wszystko zależy czy masz tendencję do tycia czy nie i takie tam inne rzeczy związane z genetyką. Ja w ten sposób (który opisałem ci w poprzednim poście) zjechałem prawie 10kg w 3 miesiące i się nie katowałem, dlatego w łapie miałem tyle samo a w pasie prawie 8cm mniej. Z mięśni nic mi nie poszło - przynajmniej takie miałem wrażenie. Tłuszczy nie musisz zbytnio ucinać bo w tuńczyku, wołowinie i piersiach kury tego dużo nie ma, niektórzy nawet biorą łyżkę oliwy z rana czy po południu bez popity :cool1:

Ilość bialka 1,7-2,2g, tłuszcz 1-1,5g i reszta kcal to węglowodany, ale jak mówię - z węglami to musisz pokombinować, każdy ma inaczej.

Zawsze jak nie jesteś pewien z tymi węglami to sobie dołóż po 5-10min na bieżni, albo z rana po przebudzeniu zrób sesję.

Super sprawą są interwały, sporo moich kolegów je poleca, ja również je stosowałem - tylko że w tym przypadku możesz troszkę mięśnia stracić.

Poniżej podaję link do kalkulatorów, myślę, że ułatwią nieco zadanie. Pozdrawiam!

http://www.kalkulatory.sfd.pl/

Opublikowano

Rozwiń ten skrót :P

:tongue4:Aminokwasy rozgalezione

Opublikowano

pierw nalezy poznac swoje cialo, zobaczyc jak na co reaguje, wtedy to co bedziesz robil bedzie skuteczne

Opublikowano

To wszystko zależy czy masz tendencję do tycia

Tak, z masą u mnie nie ma problemu :D No dobra to najwyżej na początek obetnę sobie słodkie, dodam trochę białka i zacznę biegać po siłowni, muszę policzyć te kalorie.

Dzieki za kalkulatory :)[br]Dopisany: 19 Czerwiec 2011, 15:57_________________________________________________No dzisiaj zacząłem sobie już dietę, poszedłem po treningu na bieżnie i po paru minutach był całkowity zgon hehehe, kondycja uciekła...

Opublikowano

Ja rowerkiem dojeżdżam na siłownie ostatnio (ok.50km w dwie strony), dość szybkie tęmpo, później bieżnia i tłuszcz się topi :naughty:

Opublikowano

50km rowerem jeździsz na siłownie?? :o Ja bym już potem nie dał rady ćwiczyć :polew: a potem jeszcze wrócić :cool1:

Opublikowano

50km rowerem jeździsz na siłownie?? :o Ja bym już potem nie dał rady ćwiczyć :polew: a potem jeszcze wrócić :cool1:

Łącznie 50km :decayed: ...w jedną stronę mam 25km :)

Wyruszając pierwszy raz też miałem wątpliwości jak to będzie wyglądać :kox: ale nie jest tak źle :decayed:

Opublikowano

Kurde, samochodem by mi się tak daleko nie chciało jechać :D Ale podziwiam :good:

Opublikowano

:bry:

No i właśnie wyruszam rowerkiem :naughty:

Dzisiaj klata i tric :cool1:

Opublikowano

Ja na rolkach jeżdżę :good: Na razie mocno amatorsko ale jest fajnie :decayed: I rowerek też mam w planach na przyszły miesiąc :rolleyes:

Opublikowano

:bry:

No i właśnie wyruszam rowerkiem :naughty:

Dzisiaj klata i tric :cool1:

hardcorowo :decayed: godzine na rowerze w jedną stronę :D dobra rozgrzewka :tongue4: