Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AHU] Bardzo długo osiąga temperaturę

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wiec zaslon chłodnice bedzie szybciej sie nagrzewac

Opublikowano

u mnie przy -15 i więcej nie moge dobić do 90*C (na blacie jest 90) a na klimatroniku maks 86-87*C

Opublikowano

kuzyn ma AJM-a, temperatura na VAG-u na postoju waha sie pomiedzy 85-87 stopni, podczas jazdy 89-92, temperatura na zewnatrz bez znaczenia. Wiec pozostaje tylko problem termostatu, niczego innego.

potwierdzam, po 10km po mieście przy -10st mam dobre 90st. na wskaźniku, ogrzewanie na 24st, dmuchawa na III kreski

termostat mam nówkę z aso od 2 lat, świeczki dogrzewające sprawdzone i sprawne

temp. nie ma prawa spadać[br]Dopisany: 05 Grudzień 2010, 13:43_________________________________________________

u mnie przy -15 i więcej nie moge dobić do 90*C (na blacie jest 90) a na klimatroniku maks 86-87*C

u mnie taka sam temp na klimatroniku, także wszystko ok

Opublikowano

Daimos znów tu :mysli:

Opublikowano

W moim przypadku też mi przyszedł do głowy termostat, z tym że był wymieniany 2 miesiące temu i do tej pory jak nie było problemów, poza tym w zbiorniczku wyrównawczym nic się nie dzieje, tzn. płyn jest zimny i nie ma obiegu :/.

Wczoraj było -15*C, dziś jest ok 0*C, zobaczę jak dziś się będzie zachowywać.

Opublikowano

:mysli: ???

Opublikowano

wiec zaslon chłodnice bedzie szybciej sie nagrzewac

Co to jemu da jeżeli termostat jest sprawy i duży obieg jest odcięty?

Opublikowano

szybciej nagrzeje sie na malym i w aucie bedzie szybciej cieplo[br]Dopisany: 05 Grudzień 2010, 19:52_________________________________________________

tamten ma nick DiM, to nie ta sama osoba
Opublikowano
  • Autor

dzięki :hi: za podpowiedzi, poczekam jeszcze z wymianą termostatu do cieplejszych dni :>

Opublikowano

Polecacie może jakiegos konkretnego producenta termostatów?

Opublikowano

tak ori, najlepiej, potem Wahler i Vernet

Opublikowano

Witam

Podłączę się, u mnie po 20 km jakieś 12 w mieście w korkach temp rusza się dopiero po ok 11 km, ale i tak nie do 90 stopni, termostat wymieniłem w piątek na ORI, i ORI był wymieniony był w ubiegłym roku, poza miastem 130-140 trzymałem na obrotach i nie weszło nawet na 80 stopni na climatroniku.

Zaczyna mnie to irytować, czy można coś sknocić przy zakładaniu termostatu?

Opublikowano

Witam

Podłączę się, u mnie po 20 km jakieś 12 w mieście w korkach temp rusza się dopiero po ok 11 km, ale i tak nie do 90 stopni, termostat wymieniłem w piątek na ORI, i ORI był wymieniony był w ubiegłym roku, poza miastem 130-140 trzymałem na obrotach i nie weszło nawet na 80 stopni na climatroniku.

Zaczyna mnie to irytować, czy można coś sknocić przy zakładaniu termostatu?

No tak jak u mnie ;)

Z tym że wczoraj było około 0*C i wszystko było w porządku, pod 14km złapał 90*C i tak już zostało, a jechałem dość emerycko.

Opublikowano
czy można coś sknocić przy zakładaniu termostatu?

no raczej nie jeśli uszczelka (oring ) założony został nowy i nie zmienił położenia przy przykręceniu króćca to raczej nie...

A sprawdzałeś moze ten nowy termostat czy trzyma dobrze nim go założyłeś ...?

Bo ja swój sprawdzałem przed założeniem i było wszystko ok...a też długo łapie temperaturę ..

Opublikowano

Po trasie jak auto nie będzie dogrzane, sprawdźcie dolny wąż od chłodnicy czy nie jest ciepły.

Ciepły = termostat

Opublikowano

Bez obaw ja mam sprawny termostat i czujnik na 100% wymieniany ok miesiąc temu na ori razem z płynem. Jeżeli włączę klimatronik na HI to temperatura na balcie mi spada, ale mam też wskaźnik od temperatury oleju i ten jest cały czas w okolicach 80-90 stopniach, mimo że temperatura wody jest niższa. Więc tak ma być.

Opublikowano

No tak ale ja jechałem dziś na 19,5 stopnia na trzech kreskach nawiew a temp na zewnątrz -5 stopni w ubiegłym roku jak było -19 łapał 90 a teraz jakoś dziwnie, może coś przy założeniu skopcili i jakiś przeciek jest.

Opublikowano

a może przyczyną jest czujnik temperatury :mysli: dziwne, żeby dwa ori termostaty były niesprawne

Opublikowano

Czujnik wymieniałem w ubiegłym roku też na ori, poza tym temp na klima troniku i zegarach się pokrywają więc chyba nie czujnik, będę musiał wyjąc termostat i zobaczyć w jakiej temp się otworzy, a tak na marginesie to w którym miejscu mogę sprawdzić wąż od chłodzenia żeby określić czy termostat trzyma dobrze? czy nie ?

Opublikowano

Po trasie jak auto nie będzie dogrzane, sprawdźcie dolny wąż od chłodnicy czy nie jest ciepły.

Ciepły = termostat

Dziś sprawdzony - po przejechaniu ~8km temperatura na klimatroniku 77stopni, dolny wąż zimny :) jako ciekawostkę ( a może to coś pomoże ) dodam, że do 50stopni leci jak szalony(po około 2km już jest), jak już osiągnie te 50st. to na na jakiś czas ( zależy od temp. na zewnątrz ) się zatrzymuje i później już wolno rośnie...