Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL] Sprzedający 312MC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, na początku chciałbym poprosić moderatorów o niekasowanie tego wątku, gdyż nie wiedziałem gdzie go umieścić i dałem poprostu w dziale sprzedam. Chodzi o użytkownika 312MC który krótko mówiąc jest złodziejem. Przedstawię krótko sytuacje : w połowie listopada kupiłem od niego zderzak przedni, lampy tył i zaciski za 300zł łącznie z wysyłką. Wszystko spoko, paczka dociera do mnie po paru dniach płacę i odbieram i co się okazuje? Dostałem zderzak bez bocznych kratek i zacisków. Ciach za telefon dzwonie i tłumaczy mi że zapomniał włożyć do paczki itp itp i że dośle. Se myślę spoko najwyżej poczekam. Czekam dalej... minął tydzień od odebrania paczki dzwonie/pisze do gościa gdzie jest paczka a on mówi że zginęła i że kurier nie wie gdzie ona jest. I słuchajcie teraz leci armata - " i gdzieś zapodziałem list przewozowy" . Czyli dziwnym trafem zginęła paczka i list. Wiadomo już było że świruje ale mówię niechta. Dogadaliśmy się na 100zł czyli tyle ile zaciski był warte i że kratki boczne jakieś mi tam dośle. Słuchajcie dziś mamy połowę grudnia nie ma ani kasy ani kratek. Koleś nie odpisuje na PW/GG ( a na bieżąco loguje się na forum ) i nie odbiera telefonu. Wcześniej odpisywał bezczelnie kłamiąc że już wsio jest wysłane i załatwione. Wiadomo to chodzi o uczciwość, ale również o te 100zł no i kratki bo też mają jakąś wartość. Nie śpię na pieniądzach także i to jest dla mnie sporo. Dopóki nie odzyskam tego za co zapłaciłem będę mu wyrabiał bardzo kiepską opinię na tym forum, bo czekać miesiąc czasu na rozstrzygnięcie sprawy to śmiech. Tym bardziej że uważa się za klubowicza i jak widać sporo się tutaj udziela ( w dziale sprzedam ). Słuchajcie jeszcze co najlepsze. Ostatnio założył temat w dziale sprzedam że wysłał komuś paczkę za pobraniem i czekał dwa tygodnie na tą kasę itp itp i z tego jakaś wielka afera. Ciekawe co by zrobił na moim miejscu... Dziękuje za uwagę i przepraszam za burdel w tym dziale. Może ten temat zmobilizuje chłopaka do ogarnięcia się i zadbania o klienta, bo ja chcę tylko odzyskać to co moje, a nie obrabiać komuś d*pę, bo nie o to w tym chodzi.

Opublikowano

nieładnie, nieładnie

Opublikowano

bardzo FE :sick3: z jego strony

Opublikowano

Mam nadzieje ze moja dojdzie, w piatek wyslana od 312mc :cool1:

Opublikowano

Panowie wiecie ja nie mówię, że jest jakimś tam oszustem i na każdej paczce robi wałki. Sprzedaje chłopak na forum jak widać z powodzeniem i spoczko niechta mu idzie jak najlepiej i niech klienci będą jak najbardziej zadowoleni. Ale w tym konkretnym przypadku wybitnie się nie popisał. Nie przypuszczałbym, że kiedyś coś takiego mnie spotka ze strony klubowicza i będę musiał zakładać takie tematy.

Opublikowano

coś takiego mnie spotka ze strony klubowicza

hola hola stary , jakiego "klubowicza" ?????? :mysli:

kupowałem od niego kiedyś recarosy , spóźniał sie z przesyłką , podobno wrócila do niego ale po jakimś dobrym tygodniu dotarło cało i szczęsliwie , tylko bez uchwytów do kanapy - ale dałem sobie spokój.

Opublikowano

hola hola stary , jakiego "klubowicza" ?????? :mysli

Klubowicz jak dla mnie to użytkownik tego forum , a nie ktoś z różowym nickiem.
Opublikowano

312MC jest od tej pory moderowany [bez naszej "zgody" nie moze postować].

Wyslalem mu link do tematu z prosba o wyjasnienie sprawy. Czekamy.

Opublikowano

Jeśli ktoś oczekuje jakiegoś zwrotu, otrzymał niepełnowartościowy towar lub przedmiot nie zgadzał się z opisem proszę o PW.

Taka decyzja została podjęta, ponieważ to kolejny niejasny przypadek.

Opublikowano

to i ja opisze moją sytuację z tym użytkownikiem :naughty:

kiedyś wystawił w dziale "Zamienię/Oddam" lusterka w chromie rzekomo firmy IN-PRO po wymianie paru wiadomości PW doszliśmy do wniosku że ma ten sam kolor lakieru co ja i miała być wymiana bez żadnych dopłat dla obu stron po prostu każdy pokrywa koszty wysyłki paczki... i znowu ta sama sytuacji co u Krychy pierw wysyłał je ze 2 tygodnie po czym dostaje wiadomość że jego żona wysłała osobiście...do dnia dzisiejszego ich nie ma i napewno nie będzie :gwizdanie:

po tym wszystkim temat sobie odpuściłem bo skoro sam nie potrafi podejść do transakcji jako osoba dorosła i odpowiedzialna to kto wie czy te lustra byłby w takim stanie jak właśnie pisał, całe szczęście że to on miał je wysłać pierwszy ponieważ miał możliwość nie jeżdżenia audi przez 2/3 dni a ja całe szczęście nie bo musiałem dojeżdżać do roboty. Oczywiście później z jego strony zero kontaktu gdzie są jego lusterka itp. bo skoro by je wysłał to by się o nie upominał, tak jak już zrobił aferę o której pisał Krycha

Dodam tylko że cała sytuacja miała miejsce jakoś w wakacje.

Sam osobiście nie polecam robić jakichkolwiek interesów z tym użytkownikiem, zresztą widać że nikt nie ma o nim dobrego zdania bo zawsze coś było nie tak

Może jak ktoś by chciał to niech bierze od niego towar przez allegro tam zawsze widać po komentarzach jaką opinie ma sprzedający

A co do stworzenia jakiejś czarnej listy takich właśnie użytkowników i podwieszenia jej w dziale "sprzedam" jestem jak najbardziej za :wink4: ewentualnie może jakiś system komentarzy, coś w stylu allegro...

Opublikowano

bardzo brzydko, bardzo brzydko :kwasny: ktoś ostatnio kupił od niego gwint, ciekawe jak jemu wyszła transakcja :cool1:

ja kupiłem ten gwint - w środę zapłacony w piątek miał być wysłany kurierem zobaczymy... :mysli:

Opublikowano

dzwoniłem i już wiem że paka nie poszła :angry:

powiedział że wyśle jutro...

Opublikowano

dzwoniłem i już wiem że paka nie poszła :angry:

powiedział że wyśle jutro...

a pisał w wątku w dziale sprzedam że wszystkie zaległe paczki już poszły i zaległa kasa również i że sam był osobiście w banku bo przez neta coś mu nie bangla z kontem :polew:

A co do stworzenia jakiejś czarnej listy takich właśnie użytkowników i podwieszenia jej w dziale "sprzedam" jestem jak najbardziej za :wink4: ewentualnie może jakiś system komentarzy, coś w stylu allegro...

Tu nie powinno być "czarnej listy" tylko BAN i nara :hi:

ale czy po banie nie będzie mógł założyć drugiego konta na forum? :mysli:

Opublikowano

a pisał w wątku w dziale sprzedam że wszystkie zaległe paczki już poszły i zaległa kasa również i że sam był osobiście w banku bo przez neta coś mu nie bangla z kontem :polew:

mi do śmiechu nie jest :sick3:

ale nie sram żarem (na razie :tongue4:) - czekam do końca tygodnia

Opublikowano

Szanowny klubowiczu mam prawo wypowiedziec sie w tym tamcie to po ch.. kasujesz moje posty? Ktory to taki cwaniak?

w tym momencie powinienes dostac ostrzezenie [tak na przyszlosc] - ale widze, ze masz malo postow, wiec... na przyszlosc: jest Twoj post wylatuje z tematu = nie wnosi nic do niego, lub jest nie na temat.

Opublikowano

Ok ostatni moj post z tym ze nie zgodze sie z toba ze nie wnosi nic do tematu bo napisalem zeby zrobic w dziale sprzedac temat z czarna lista uzytkownikow ktorzy zrobili jakis walek. Jesli jest w dziale zakup kontrolowany "trefne ogloszenia" to czemu w dziale sprzedam nie moze byc. Dzieki i pozdrawiam.

Opublikowano

Ok ostatni moj post z tym ze nie zgodze sie z toba ze nie wnosi nic do tematu bo napisalem zeby zrobic w dziale sprzedac temat z czarna lista uzytkownikow ktorzy zrobili jakis walek. Jesli jest w dziale zakup kontrolowany "trefne ogloszenia" to czemu w dziale sprzedam nie moze byc. Dzieki i pozdrawiam.

To jest temat o uzytkowniku 312MC.

Takie propozycje skladamy tutaj: http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?board=13.0

Opublikowano

proponuje zamknąć temat do wyjaśnienia bo zrobi się bałagan

Opublikowano

Czekamy az napisze cos 312MC, jak temat bedzie zamkniety to nic nie bedzie mogl napisac.

Kolego wszystko wysłane...dlaczego jestem zablokowany???

Opublikowano

A ja dziś wysłałem kolejne PW i bez odzewu. Kolega był na forum o 16 i nawet nie raczył odpisać...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...