EX-eo Opublikowano 30 Czerwca 2022 Opublikowano 30 Czerwca 2022 Witam Posiadam exeo i mam problem z klimą kod taki:
Pieterb Opublikowano 30 Czerwca 2022 Opublikowano 30 Czerwca 2022 No i? Bo po 1 nie widzem pytania więc nie wiem co chcesz wiedzieć a 2 to właściwie wsio jest 1 poście tego tematu.
EX-eo Opublikowano 30 Czerwca 2022 Opublikowano 30 Czerwca 2022 (edytowane) Nie wiem co jest uszkodzone bo cały czas świeci się eko, czy potencjometr do wymiany? możesz więcej napisać bo nie jestem fachowcem ale chciałbym spróbować sam naprawić. Który to dokładnie jest V113 Edytowane 30 Czerwca 2022 przez EX-eo
Muskel1 Opublikowano 30 Czerwca 2022 Opublikowano 30 Czerwca 2022 1 godzinę temu, EX-eo napisał: Nie wiem co jest uszkodzone bo cały czas świeci się eko, czy potencjometr do wymiany? możesz więcej napisać bo nie jestem fachowcem ale chciałbym spróbować sam naprawić. Który to dokładnie jest V113 Ten na zaznaczony na zdjęciu jako V113 1
xitnos Opublikowano 10 Sierpnia 2022 Opublikowano 10 Sierpnia 2022 U mnie jest problem tego typu że silniczek od regulacji temperatury z lewej strony oraz od klapy odmrażania pokazują błędy od przekroczonego zakresu regulacji. Silniczki wymieniane kilkukrotnie i brak poprawy. Podczas wykonywania nastaw podstawowych wartości tych 2 silniczków nie zmieniają się. W czym może leżeć problem? Uszkodzony panel klimatronic?
Muskel1 Opublikowano 10 Sierpnia 2022 Opublikowano 10 Sierpnia 2022 Skoro wartości nie zmieniają się to albo silniczki stoją w miejscu albo silniczki pracują ale nie przestawiają mechanizmów. Rozbierz wszystko tak, abyś miał dostęp do silniczków i przypatrz się jak pracują
xitnos Opublikowano 10 Sierpnia 2022 Opublikowano 10 Sierpnia 2022 Silniczki stoją w miejscu podczas wykonywania nastaw. Jak je zdjąłem to same ramiona chodzą luźno nic raczej ich nie blokuje
Muskel1 Opublikowano 10 Sierpnia 2022 Opublikowano 10 Sierpnia 2022 Jeżeli silniczki stoją to albo są zepsute albo nie dostają zasilania.
xitnos Opublikowano 10 Sierpnia 2022 Opublikowano 10 Sierpnia 2022 Założyłem w miejsce silniczka sterującego temperatura lewej strony działający silniczek który przełożyłem z prawej strony. Brak reakcji podczas nastaw podstawowych… napięcie na kostce jest opadają już mi ręce
xitnos Opublikowano 10 Sierpnia 2022 Opublikowano 10 Sierpnia 2022 Zastanawia mnie brak różnicy w wartościach dla grzania i chłodzenia
pila24 Opublikowano 10 Sierpnia 2022 Opublikowano 10 Sierpnia 2022 Godzinę temu, xitnos napisał: Zastanawia mnie brak różnicy w wartościach dla grzania i chłodzenia Bo stoi w miejscu,a przynajmniej taki daje odczyt.
xitnos Opublikowano 11 Sierpnia 2022 Opublikowano 11 Sierpnia 2022 Co może być powodem tego że owy silniczek stoi w miejscu? Dźwignia chodzi lekko, silniczek podmieniony na sprawny, napięcie jest.
pila24 Opublikowano 11 Sierpnia 2022 Opublikowano 11 Sierpnia 2022 4 godziny temu, xitnos napisał: Co może być powodem tego że owy silniczek stoi w miejscu? Dźwignia chodzi lekko, silniczek podmieniony na sprawny, napięcie jest. Jak robisz test silniczków to się porusza? 1
xitnos Opublikowano 11 Sierpnia 2022 Opublikowano 11 Sierpnia 2022 2 godziny temu, pila24 napisał: Jak robisz test silniczków to się porusza? Podczas adaptacji podstawowych stoi w miejscu, wartość zmienia się tylko o 1.
pila24 Opublikowano 11 Sierpnia 2022 Opublikowano 11 Sierpnia 2022 1 godzinę temu, xitnos napisał: Podczas adaptacji podstawowych stoi w miejscu, wartość zmienia się tylko o 1. Podepnij ten silniczek zamiast innego i zobacz czy poruszy się wtedy. Jeżeli tak to masz uszkodzoną instalacje lub panel.
xitnos Opublikowano 11 Sierpnia 2022 Opublikowano 11 Sierpnia 2022 21 minut temu, pila24 napisał: Podepnij ten silniczek zamiast innego i zobacz czy poruszy się wtedy. Jeżeli tak to masz uszkodzoną instalacje lub panel. Przełożyłem w inne miejsce to chodzi. Sprawdziłem kostkę napięcie dochodzi. Została podmiana panelu a później manualna regulacja ?
xitnos Opublikowano 13 Sierpnia 2022 Opublikowano 13 Sierpnia 2022 Przełożyłem panel i nadal silniczek nie działa…
pila24 Opublikowano 13 Sierpnia 2022 Opublikowano 13 Sierpnia 2022 (edytowane) 7 godzin temu, xitnos napisał: Przełożyłem panel i nadal silniczek nie działa… To jest została instalacja do sprawdzenia,musisz sprawdzić jej ciągłość od połączeń tego silniczka do klimatronika. Edytowane 13 Sierpnia 2022 przez pila24
Langista Opublikowano 24 Listopada 2022 Opublikowano 24 Listopada 2022 Poza skanem i wrzuceniem posta na forum już coś zrobiłeś?
Rekomendowane odpowiedzi