Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL] Na jakim oleju silnikowym jeździcie ?

Jakiej marki Waszym zdaniem olej najlepszy ?  

179 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jakiej marki Waszym zdaniem olej najlepszy ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nie kupujcie olejow z allegro, chytry zawsze 2 razy traci, tak jak Hugo pisze, ze sprawdzonych zrodel kupować :) do mnie tez wchodzi 3.8 litra oleju

Opublikowano

Nie wiem jaki najlepszy ale ostatnio gosc polecil mi nowy produkt Texaco.

Spelnia norme 505.01 dla pompowtryskiwaczy i kosztowal nicale 40 PLN za litr.

Ponoc jako jeden z niewielu olei nie jest rozlewany w Polsce.

Opublikowano

No to troche zaszokuję zwolenników reklamy :lol: , mój olej to "Platinum Rally Sport SL/CF 10W / 60" 8)

Jestem w pełni z niego zadowolony a do tego czytam wnikliwie Aprobaty,Gwarancje a zwłaszcza SPECYFIKACJę.

Samochód ma juz przejechane 250tys ,a na tym oleju ok 120tys - nie zamienię na żaden inny :mrgreen: ./poprzednie audi też chodziło na takim - i jeżdzi nadal na taksówce.../

Opublikowano

jaki olej polecacie do A4 1.8Turbo z 95 roku (przebieg: 197 tyś), obecnie jest Mobil 1 Syntetyk, ale czas zmienić, PZDR

Opublikowano
jaki olej polecacie do A4 1.8Turbo z 95 roku (przebieg: 197 tyś), obecnie jest Mobil 1 Syntetyk, ale czas zmienić, PZDR

dlaczego chcesz zmieniac ? jezeli silnik pracuje dobrze, nie ma wyciekow to pozostan na syntetyku Mobil1 5w-50 , ewentualnie mozesz zalac 10w-60 i tez bedzie dobrze.

Opublikowano

dzięki "Bladyrs" ale musze zmienić nie że cieknie czy coś, ale po prostu termin wymiany mi się zbliża i dlatego wymienić... źle może napisałem, zamiast "zmienić" lepiej byłoby "wymienic" :)

PZDR

Opublikowano

heh, no faktycznie zle napisales ;) w taki ukladzie lej tylko i wylacznie pelny syntetyk jak pisalem, pozdro.

Opublikowano

Czeka mnie teraz wymiana oleju i w zwiazku z tym rozmawialem z wlascicielem jedengo z lepszych serwisow u mnie w miescie. Powiedzial ze olej na ktorym teraz jezdze (Liqui Moly 5w40) jest dosc slabym olejem, powiedzial ze to taki hipermarketowy olej sprzedawany na zachodzie. O Motulu wyrazil sie ze byl popularny 10 lat temu, a teraz uzywany w glownej mierze w motocyklach. Zdziwilo mnie to bo na forum AKP w wiekszosci zachwalali sobie ten olej :? Polecil mi olej Castrola i dodal ze w porownaniu do tych 2 pozostalych firm jest o klase lepszy.

Opublikowano
Czeka mnie teraz wymiana oleju i w zwiazku z tym rozmawialem z wlascicielem jedengo z lepszych serwisow u mnie w miescie. Powiedzial ze olej na ktorym teraz jezdze (Liqui Moly 5w40) jest dosc slabym olejem, powiedzial ze to taki hipermarketowy olej sprzedawany na zachodzie. O Motulu wyrazil sie ze byl popularny 10 lat temu, a teraz uzywany w glownej mierze w motocyklach. Zdziwilo mnie to bo na forum AKP w wiekszosci zachwalali sobie ten olej :? Polecil mi olej Castrola i dodal ze w porownaniu do tych 2 pozostalych firm jest o klase lepszy.

Jakieś banialuki koleś opowiada.

Na Motulu śmiga prawie cała czołówka 1/4mili w PL.Prawie wszyscy znajomi którzy mają Tdi leją Motula.Ludzie chwalą też Mobila.Co do Castrola jest to najbardziej podrabiany olej w PL i dużo osób na niego narzeka.Ja bym nie lał Castrola bo największe prawdopodobieństwo , że trafisz na podróbe.No chyba , że z zachodu to inna sprawa.Ja śmigałem na Shellu Helixie bo taki miałem zalany fabrycznie jak kupiłem auto i jest to bardzo dobry olej i słyszałem dużo poztywnych opinii o nim.Teraz natomiast przesiadłem się na Motula :mrgreen:

Opublikowano
a wspominali o Mobilu albo Shellu ??

PZDR

O tych olejach sie nie wypowiadal. To byla krotka rozmowa bo mi sie spieszylo.

Jakieś banialuki koleś opowiada.

Na Motulu śmiga prawie cała czołówka 1/4mili w PL.Prawie wszyscy znajomi którzy mają Tdi leją Motula.Ludzie chwalą też Mobila.Co do Castrola jest to najbardziej podrabiany olej w PL i dużo osób na niego narzeka.Ja bym nie lał Castrola bo największe prawdopodobieństwo , że trafisz na podróbe.No chyba , że z zachodu to inna sprawa.Ja śmigałem na Shellu Helixie bo taki miałem zalany fabrycznie jak kupiłem auto i jest to bardzo dobry olej i słyszałem dużo poztywnych opinii o nim.Teraz natomiast przesiadłem się na Motula :mrgreen:

Kurcze juz sam nie wiem co o tym myslec. Tez sie zdziwilem bardzo jak wypowiadal sie o Motulu :? Wydaje mi sie ze nie sciaga Castrola specjalnie zza granicy bo nie opalacaloby mu sie to. No to teraz mam dylemat :|

Opublikowano

a dlaczego na liscie nie ma elfa??? :razz:

Opublikowano
a dlaczego na liscie nie ma elfa??? :razz:

Jak nie ma , jak jest :lol::lol:

Opublikowano

no tak chyba za duzo wczoraj wypilem :lol:

Opublikowano

Hugo nad wszystkim czuwa ;)

Opublikowano
no tak chyba za duzo wczoraj wypilem :lol:

Z Tobą wzystko OK.Zadziałała moc admina i Elf się znalazł w expresowym tempie na liście :lol:

Opublikowano

ale nie złe jaja robicie sobie z pracujacego człowieka.A juz uwierzyłem w to ze coś przeoczłem :razz:

[ Dodano: 2006-04-14, 10:55 ]

chcialbym kupic motula ale bedac w kilku hiperach nie maja tam takowego :arrow: gdzie mozna kupic pewny i oryginalny??? :?:

Opublikowano

aha odnośnie olejów mam pyt bo jak kupilem to po znajomosci zalałem BP VISCO 7000 0w40 czy to dobry olej uzywał lub slyszal ktos cos? i czy zmienić firma i gęstośc mam 106 tyś przebiegu

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...