kotwiak Opublikowano 6 Marca 2008 Opublikowano 6 Marca 2008 ja posiadam unidena 520xl i jestem z niego za***iście zadowolony... dodatkowo ładnie wchodzi do schowka obok kierownicy...pozdro
12RAEL Opublikowano 6 Marca 2008 Opublikowano 6 Marca 2008 po przekroczeniu granicy 20 punktów karnych postanowiłem w mojej zainstalować cb dosyć długo się zastanawiłem co wybrać, w domu w dostawczakach i ciężarówce mamy unidena 520xl i jest Ok chciałem jednak czegoś innego i wybór padł na presidenta kupiłem President Johnny II + antena Wilson Little Wil rewelacyjny zestaw; nie sądziłem że taka antenka ma coś koło 90 cm tak sobie poradzi w mieście kapitalnie sprawdza się ASC czyli system automatycznej regulacji szumów Polecam
Rajmondo Opublikowano 11 Marca 2008 Opublikowano 11 Marca 2008 Wybór został dokonany - Harry II. Jest tylko mały problem - zakłócenia powodowane przez samochód. Pierwsze zakłócenia pojawiają się już po przekręceniu kluczyka bez odpalania silnika Muszę jeszcze poobserwować, ale mam wrażenie, że w momencie gdy wcisnę mocniej pedał gazu zakłócenia wzrastają.
Gość Trzeniu Opublikowano 11 Marca 2008 Opublikowano 11 Marca 2008 kup kolego filt przeciw-zakłuceniowy i problem zniknie :th: dostaniesz go w każdym sklepie z CB radiami
Gość jonny Opublikowano 12 Marca 2008 Opublikowano 12 Marca 2008 kup kolego filt przeciw-zakłuceniowy i problem zniknie :th: dostaniesz go w każdym sklepie z CB radiami Ale zanim go kupisz,choc koszt niewielki poproś machera zeby Ci to podpiał i sprawdził czy zakłócenia znikna bo w wiekszości przypadków te filtry nic nie pomagaja :gwizdanie:
Surfer Opublikowano 12 Marca 2008 Opublikowano 12 Marca 2008 Witam. Chce do autka zainstalować CB, z lewej strony od strony kierowcy, w schowku pod kierownicą. Nie wiem jednak, co dobrać do wielkości tej półeczki, a nie chcę sprawdzać w sklepie X modeli( zastanawiam sie nad zakupem w sieci). Ma ktoś może w swojej a6 zainstalowane tam właśnie radio? Jeżeli tak to jaki model i jak się sprawdza? Interesuje mnie coś w przedziale 250-500 zł.
Rajmondo Opublikowano 12 Marca 2008 Opublikowano 12 Marca 2008 kup kolego filt przeciw-zakłuceniowy i problem zniknie :th: dostaniesz go w każdym sklepie z CB radiami Zniknie czy nie, to chyba zależy od tego co generuje zakłócenia. Co dziwne, gdy chwycę ręką obudowę cewki anteny (obejmę ją) zakłócenia znacznie się zmniejszają. Dziś oglądałem radio Lafayette Zeus - zero zakłóceń Teraz chyba trochę żałuję, że nie wybrałem Lafayettki. Naprawdę cisza. Gdybym teraz miał wybierać, nie nie wybrałbym presidenta, wolałbym wycinać ten "uskok" w półeczce.
dawkol-d1 Opublikowano 12 Marca 2008 Opublikowano 12 Marca 2008 Zniknie czy nie, to chyba zależy od tego co generuje zakłócenia. Co dziwne, gdy chwycę ręką obudowę cewki anteny (obejmę ją) zakłócenia znacznie się zmniejszają. Zakłócenia w większej ilości ściąga właśnie antena i filtry na kablach zasilających radio nie za wiele pomogą <choć zdarza się, że eliminują zakłócenia>. Można znaleźć filtry przeciwzakłóceniowe montowane między anteną a radiem, ale są dość drogie i wydaje mi się, że osiągi trochę się pogorszą, ale raczej warto
12RAEL Opublikowano 14 Marca 2008 Opublikowano 14 Marca 2008 Witam. Chce do autka zainstalować CB, z lewej strony od strony kierowcy, w schowku pod kierownicą. Nie wiem jednak, co dobrać do wielkości tej półeczki, a nie chcę sprawdzać w sklepie X modeli( zastanawiam sie nad zakupem w sieci). Ma ktoś może w swojej a6 zainstalowane tam właśnie radio? Jeżeli tak to jaki model i jak się sprawdza? Interesuje mnie coś w przedziale 250-500 zł. z tego co wiem to ONWA tam wchodzi
Rajmondo Opublikowano 15 Marca 2008 Opublikowano 15 Marca 2008 Niestety, filtr nie pomógł: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=324540616 Poważnie zastanawiam się nad wywaleniem Presidenta i zakupem Ermesa lub Zeusa.
Gość jonny Opublikowano 16 Marca 2008 Opublikowano 16 Marca 2008 Niestety, filtr nie pomógł: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=324540616 Poważnie zastanawiam się nad wywaleniem Presidenta i zakupem Ermesa lub Zeusa. Rajmondo spróbuj podłaczyc jeszcze inna antene,nie napisałeś jaka masz teraz (lub ja nie doczytałem ),spróbuj podłaczyc radio bezpośrednio pod aku,naprawde zadko sie zdarza żeby HarryII tak przenosił zakłócenia.No chyba ze Ty wymagasz ciszy idealnej,ostatnio był klient który niemal wymagał coby dzwięk z CB był czystszy niz z CD ,minimalnie było słychac jakieś zakłócenia z elektryki ale na to juz nie ma rady,a podłanczane były różne radia od najtańszych po najdrozsze wqybór padł na Presidenta Taylora III :th:
Gość Trzeniu Opublikowano 16 Marca 2008 Opublikowano 16 Marca 2008 dziwne że jesteś nie zadowolony z H II. To naprawdę bardzo dobre radio...
alvaro Opublikowano 16 Marca 2008 Opublikowano 16 Marca 2008 Rajmondo nie no jak Ci nie pasuje H II to możemy się zamienić ja mam takie radio i dla mnie jest za trudne w obsłudze hyhy : Midland Alan 48 Plus Multi
Gość jonny Opublikowano 16 Marca 2008 Opublikowano 16 Marca 2008 Midland Alan 48 Plus Multi Alvaro nie dziwie się,te radia maja nap........e tyle niepotrzebnych funkcji ze masakra
alvaro Opublikowano 16 Marca 2008 Opublikowano 16 Marca 2008 jedyne co fajne to to "śledzenie" 19 kanału że można sobie z kimś rozmawiać na innym kanale a jak ktoś na 19 coś powie to się zaraz samo przełącza
Gość Trzeniu Opublikowano 16 Marca 2008 Opublikowano 16 Marca 2008 a mnie wiecie czego brakuje w H II ? Przełącznika kanałów w gruszce masz to Łukasz w tym swoim kombajnie?
Gość jonny Opublikowano 16 Marca 2008 Opublikowano 16 Marca 2008 jedyne co fajne to to "śledzenie" 19 kanału że można sobie z kimś rozmawiać na innym kanale a jak ktoś na 19 coś powie to się zaraz samo przełącza Tak,to jest fajne. Czesto w tych Midlandach,zwłaszcza zimą padaja te "bajeranckie" wyswietlacze LCD Trzeniu zmiana kanałów w gruszce fajna sprawa,tymbardziej jak sie ma radio gdzies nie pod reka wciśniete. Zapytam sie mojego magika czy czasem nie da rady tego wyrezać przekładajac gruszkę od jakiegos Taylora do Harrego Jeżeli ma ori gruche to ma,te "kozackie" Midlandy to maja
alvaro Opublikowano 16 Marca 2008 Opublikowano 16 Marca 2008 Trzeniu masz to Łukasz w tym swoim kombajnie? naughty yessss
Gość jonny Opublikowano 16 Marca 2008 Opublikowano 16 Marca 2008 Trzeniu , czyzbys miał chec się zamienic z Alvaro na radyjka ?
Gość Trzeniu Opublikowano 16 Marca 2008 Opublikowano 16 Marca 2008 Trzeniu , czyzbys miał chec się zamienic z Alvaro na radyjka ? z ALV to ja się mogę zamienić tylko i wyłącznie zmieniarką na DVD
Rekomendowane odpowiedzi