Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 ALT] LPG czy warto

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam ,mam pytanie dla obeznanych w temacie, mam a4 b6 2.0 ALT 2003 rok czy oplaca sie montowac w ten silnik instalacje gazowa ?

prosze o opinie tych co maja LPG w tym silniku i tych co sie znaja na instalacjach gazowych ,z gory dzieki

Opublikowano

witam ,mam pytanie dla obeznanych w temacie, mam a4 b6 2.0 ALT 2003 rkok czy oplaca sie montowac w ten silnik instalacje gazowa ?

prosze o opinie tych co maja LPG w tym silniku i tych co sie znaja na instalacjach gazowych ,z gory dzieki

to zalezy ile smigasz i ile zamierzasz jezdzic tym autem :gwizdanie: Ogolnie ALT pali bardzo malo jak na benzyniaka ale przy obecnych cenach benzyny bardzo oplaca sie zakladac gaz :confused4:

Opublikowano
  • Autor

no tak ale mnie chodzi bardziej o strone techniczna , czy poprostu niebedzi eproblemow z ta instalacja lpg w tym silniku ?

Opublikowano

Jeśli założysz dobra sekwencję to absolutnie żadnych problemów ten silnik nie sprawia na gazie. Piszę bo sam mam. :hi:

Opublikowano
  • Autor

Jeśli założysz dobra sekwencję to absolutnie żadnych problemów ten silnik nie sprawia na gazie. Piszę bo sam mam. :hi:

aha dzieki , a ile zaplaciles za swoja instalacje i na jakich podzespolach ?
Opublikowano

aha dzieki , a ile zaplaciles za swoja instalacje i na jakich podzespolach ?

Poszło pw

Opublikowano

Ja mam Landi Renzo Omegas, zapłaciłem 3300 w Wawie, przejechałem 5000 km i wszystko działa super...Poza sprawami olejowymi... :wallbash:, ale to już nie do LPG...

Opublikowano

lpg miodzio przy instalacji za 2400 w zeszłym roku zakładałem jeden - to przy zimnym silniku tak do 60 stopni lekko przycina póżniej już ok polecam

Opublikowano

jeśli auto robi 100 km za 50 zł to moim zdaniem warto

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

do Darek 32 - poproszę to samo na priwa

pzdr

Opublikowano

Ja mam Landi Renzo Omegas, zapłaciłem 3300 w Wawie, przejechałem 5000 km i wszystko działa super...Poza sprawami olejowymi... :wallbash:, ale to już nie do LPG...

Ja również polecam Omegas'a. Ja w przyszłym tygodniu jadę na pierwszy przegląd po 15 tyś. kilometrów. Przez ten czas najmniejszego problemu z instalacją.

Opublikowano

Ja na dzień dzisiejszy śmignąłem na gazie w tym samochodzie 26.000 km i chwale sobie swojego STAG'a300. A gdy czytam dzisiaj że w przyszłym tygodniu ma podrożeć benzyna to coraz większy rysuje mi się na twarzy uśmiech.

Opublikowano

ja juz na LPG nalatane 53 tys i zero problemów(STAG).. u gazowika bylem raz...aa w maju bedzie 2 lata od założenia instalacji.. i do kolejnego auta też bym założył LPG..pozdrawiam niezdecydowanych :)

Opublikowano

jeśli auto robi 100 km za 50 zł to moim zdaniem warto

za 50 zl to prawie 200km zrobi

Opublikowano

Też uważam że warto instalacja za niecałe 2000 i spalanie 10/100gazu (średnie) a różnic miedzy pb a gazem żadnych Podstawa dobry warsztat :)

Opublikowano

ja w poniedzialek zakładam do swojej Staga za 2600 i okaże sie:D:D

Opublikowano

ja w poniedzialek zakładam do swojej Staga za 2600 i okaże sie:D:D

a gdzie jesli można wiedzieć bo sam szukam jakiegoś dobrego montażysty, a widzę że jesteś z Warszawy

Opublikowano

Moim zdaniem gaz się jak najbardziej opłaca, trzeba trochę pojeżdzić i się zwróci. paliwo ciągle drożeje gaz jako tako trzyma poziom 2,60 - przynajmniej na śląsku. Polecam założyć porządną instalację i dołożyć pare stówek niż później się wkur$iać , że coś nie działa.

Opublikowano

Witam rozumiem ze wszyscy macie zbiorniki w miejscu na kolo zapasowe. Jakie wielkosci da sie tam wcisnac ??