kusiek Opublikowano 16 Lutego 2011 Opublikowano 16 Lutego 2011 nie wiedziałem gdzie umieścić ten temat postanowiłem go tutaj umieścić. Mam problem taki dokładnie ,że mam rysy na szybie od kierowcy i gdzieś mi się obiło o uszy ,że są sposoby na usuwanie takich rys lub firmy ,które zajmują sie tym... jestem z okolic Krakowa pomóżcie koledzy...
jedrekx Opublikowano 16 Lutego 2011 Opublikowano 16 Lutego 2011 zadzwoń do jakiejś firmy w Krakowie, która przyciemnia szyby i ogólnie ma zakład, który specjalizuje się w auto szybach. zapytaj czy mają możliwość spolerowania rys i tyle
majkel_majki Opublikowano 16 Lutego 2011 Opublikowano 16 Lutego 2011 Rys w polu widzenia kierowcy się nie poleruje.
jozek726 Opublikowano 16 Lutego 2011 Opublikowano 16 Lutego 2011 no a na bocznych szybach ? szkodzi to szybą ?
majkel_majki Opublikowano 16 Lutego 2011 Opublikowano 16 Lutego 2011 Przez boczną też czasem patrzysz, racja ? Poza tym dziwnie wygląda taka szyba po spolerowaniu, widać na niej załamania świata jeżeli zebrali przy polerce dużo materiału w jednym miejscu. Czy szkodzi taka polerka szybom, nie wiem.
Buba Opublikowano 16 Lutego 2011 Opublikowano 16 Lutego 2011 kiedyś też się zastanawiałem nad polerką i ogólnie nie powinno się robić polerki. Dlaczego to nie pamiętam ale były jakieś tam minusy takiej operacji
wrclaguna Opublikowano 16 Lutego 2011 Opublikowano 16 Lutego 2011 Taka operacje mozna smialo robic uzywa sie do tego specjalnej politury do szkla i odpowiedniego filcu oraz wiertarki o regulowanych obrotach Robilem to kiedys z kolega w Borze a nazywa sie to HARTPOLISH FG 50 na pewno na ALLEGRO sie znajdzie opis itd. Wiadomo ze pewnych rzeczy nie przeskoczy typu wżerów punktowych od kamyczków , bo są za głębokie . Ryski delikatne od wycieraczek schodza bez problemu a jezeli chodzi o efekty optyczne czyli załamywanie sie światła prawie nie występują . Oczywiscie trzeba cala powierzchnie równomierne polerowac
Kali S4 Opublikowano 16 Lutego 2011 Opublikowano 16 Lutego 2011 Też kiedyś używałem tego środka-HARTPOLISH FG 50 , trzeba byo się napracować ale efekt powalał z nóg Niestety,na Allegro już tego nie ma,koleś który to sprzedawał ma teraz zablkowane konto
Azazello Opublikowano 16 Lutego 2011 Opublikowano 16 Lutego 2011 Spróbuj tego pomaga i polecam http://moto.allegro.pl/super-zestaw-polerski-do-szyb-samochodowych-pasta-i1191582448.html
tomek_vw Opublikowano 1 Marca 2011 Opublikowano 1 Marca 2011 Polerowanie szyb przednich jest zabronione i oficjalnie nikt tego juz nie robi właśnie jest to związane z przekłamaniem obrazu przez taka szybe
zieluch Opublikowano 1 Marca 2011 Opublikowano 1 Marca 2011 Czołowej szyby nie polecam polerować ani w żaden sposób ingerować. CO do bocznych można używając bardzo drobnych past polerskich
Kamyk Opublikowano 1 Marca 2011 Opublikowano 1 Marca 2011 a poleruje się CAŁĄ szybę dla równomiernego efektu, czy tylko miejsca drapnięte ??
Nosfer Opublikowano 1 Marca 2011 Opublikowano 1 Marca 2011 a poleruje się CAŁĄ szybę dla równomiernego efektu, czy tylko miejsca drapnięte ?? Odpowiedź znajdziesz w swoim pytaniu.. :gwizdanie:
pawel1380 Opublikowano 1 Marca 2011 Opublikowano 1 Marca 2011 Hmm a jednak Hartpolish koledzy polecają.. Sam mam drobne ryski po tej zimie i nie wiem czy to wogóle dotykac..na razie nie drażnią..
m1chal Opublikowano 1 Marca 2011 Opublikowano 1 Marca 2011 http://showcarshine.pl/564-lake-country-gps-pro-glass-polishing-kit-zestaw-do-korekty-i-zabezpieczenia-szyb.html myśle, że warto spróbować
MaRioSJ Opublikowano 2 Marca 2011 Opublikowano 2 Marca 2011 Może tu spróbuj zagadać, mają salon w Krakowie http://www.s-plus.pl/naprawa_szyb/?sid=
Kamyk Opublikowano 2 Marca 2011 Opublikowano 2 Marca 2011 http://showcarshine.pl/564-lake-country-gps-pro-glass-polishing-kit-zestaw-do-korekty-i-zabezpieczenia-szyb.html myśle, że warto spróbować no na moje super jak to nie fotki ściemka, to efekt rewelacja
pawel1380 Opublikowano 2 Marca 2011 Opublikowano 2 Marca 2011 Boję sie tylko żeby czegos nie spieprzyli.Rysy nie są bardzo wyraźne a szyby nie chciałbym zmieniać za nic w świecie.Przy ewentualnej odsprzedaży autka ma to jakieś znaczenie.Wolę mieć nadal wszystkie oryginalne.Zapytam w tym salonie plusa jak to widzą..
andrew5667 Opublikowano 2 Marca 2011 Opublikowano 2 Marca 2011 Może tu spróbuj zagadać, mają salon w Krakowie http://www.s-plus.pl/naprawa_szyb/?sid= Nie polecam tych salonow. . Naprawili mi skóre na siedzeniach a porysowali auto całe szczescie tylko klar. Jak do wszystkiego to do niczego
m1chal Opublikowano 2 Marca 2011 Opublikowano 2 Marca 2011 jak to nie fotki ściemka, to efekt rewelacja fotki autorstwa kogos z forum o kosmetyce aut, jak zrobił u siebie...wiec zdjecia pewniaki
Rekomendowane odpowiedzi