Radekst Opublikowano 17 Listopada 2017 Opublikowano 17 Listopada 2017 @Arturoo To osobiscie olecam Ci takie jak ja mam, philips 4600k. Barwa idealna. Chyba to jest to: http://zarowkidoauta.pl/zarowka-xenonowa-philips-d4s-vision-xenon-zarnik-palnik-4600k-box-p-32.html
Radekst Opublikowano 17 Listopada 2017 Opublikowano 17 Listopada 2017 Jak nie zapomne to zrobie, wrzucalem na forum jakis czas temu:
Houdini Opublikowano 17 Listopada 2017 Opublikowano 17 Listopada 2017 Nie miałem na tą chwilę okazji się spotkać z kimś z nowymi światłami. W weekend wyjadę na trasę to się oceni. Lampy tylko troszkę podniosłem, choć są na maxa do góry silniczkiem jak i ręczną regulacją, to mam wrażenie, że trochę nisko świecą. Dziwne, bo soczewka idealnie dolegała. Zważywszy na mocny strumien światła, poza odcięciem jest ogromny kontrast i ciemność. Mam nadzieję, że dobrze to ująłem. Długie troszkę mnie rozczarowały, albo za duże wymagania miałęm. Spotkam się z kumplem co ma ori xenon i będę mieć porównanie. Tu masz bardzo ładnie opisane jak to zrobić. Polecam centra handlowe, tam można znaleźć dobre miejsce i jest równiutkohttps://a4-klub.pl/topic/127763-all-regulacja-świateł-reflektorów/
Arturoo Opublikowano 19 Listopada 2017 Opublikowano 19 Listopada 2017 W dniu 17.11.2017 o 13:31, Radekst napisał: @Arturoo To osobiscie olecam Ci takie jak ja mam, philips 4600k. Barwa idealna. Chyba to jest to: http://zarowkidoauta.pl/zarowka-xenonowa-philips-d4s-vision-xenon-zarnik-palnik-4600k-box-p-32.html dzięki
Mechanikczasu Opublikowano 30 Listopada 2017 Opublikowano 30 Listopada 2017 Bo xenon żeby świecił muszę mieć przetwornice na bi xenon czy w jako sposób to zrobić ?
KoJ@K Opublikowano 30 Listopada 2017 Opublikowano 30 Listopada 2017 W ori bixenonie były przetwo pod D1S, więc raczej najprościej takie zamontować.
Mechanikczasu Opublikowano 30 Listopada 2017 Opublikowano 30 Listopada 2017 1 minutę temu, KoJ@K napisał: W ori bixenonie były przetwo pod D1S, więc raczej najprościej takie zamontować. Mogę poprosić PW dla wyjaśnienie tematu ?
Mechanikczasu Opublikowano 3 Grudnia 2017 Opublikowano 3 Grudnia 2017 Czy ktoś z dobrdgo ludu mógłby mi pomoc z doborem soczewki ? Hela 3 czy inna ? I Jakie przetwornice so bi xenon ? O i jaki zarnik ? Prosze o pomoc i jakie silniczki do valeo ?
sebaaa692 Opublikowano 3 Grudnia 2017 Opublikowano 3 Grudnia 2017 3 godziny temu, Mechanikczasu napisał: Czy ktoś z dobrdgo ludu mógłby mi pomoc z doborem soczewki ? Hela 3 czy inna ? I Jakie przetwornice so bi xenon ? O i jaki zarnik ? Prosze o pomoc i jakie silniczki do valeo ? Bierz intemo. Palniki Philips/ osram d2s 4300 i przetwornice koito.
fafnasty Opublikowano 3 Grudnia 2017 Opublikowano 3 Grudnia 2017 Czy ktoś z dobrdgo ludu mógłby mi pomoc z doborem soczewki ? Hela 3 czy inna ? I Jakie przetwornice so bi xenon ? O i jaki zarnik ? Prosze o pomoc [emoji4] i jakie silniczki do valeo ? Hella3 Osram CBI Przetwornice koito
kiciKic Opublikowano 3 Grudnia 2017 Opublikowano 3 Grudnia 2017 Ma ktoś porównanie palników Nextgen 5500k ? Tak to świeci po kilkudziesięciu godzinach świecenia. W dniu 16.11.2017 o 00:50, GreGoriO napisał: Ciekawy jestem subiektywnej oceny. Daj znać. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk W porównaniu z nowymi autami świeci podobnie. Mijala mnie ostatnio a6 c7 na trasie i wielkiej różnicy w ilości światła nie widziałem. Dopiero jakaś nowa seria 5 od BMW widocznie lepiej dawała. Ale wszystko to niewielkie różnice. Niestety na mokrym te palniki trochę tracą. Zauważyłem też, że lewy świeci słabiej i bardziej na żółto. We mgle to da się zauważyć, że 1/3 światła wychodzącego z soczewki ma barwę wpadająca pod żółte. Zapewne wina przetwornicy. Problem też to niskie świecenie. Soczewki idealnie dolożone do otworu i musiałem max podnosić regulacja i na srubach mocujacych by świeciło idealnie. Nie wiem dlaczego. Dlugie mam wrażenie za to, że świecą trochę za wysoko. ale nie narzekam. Całość osprzęt z soczewkami wyszedł mnie 500zl. Można złożyć to na lepszych palnikach i nowych przetwornicach, ale koszty wtedy x2.
KoJ@K Opublikowano 3 Grudnia 2017 Opublikowano 3 Grudnia 2017 (edytowane) Edytowane 3 Grudnia 2017 przez KoJ@K
Mechanikczasu Opublikowano 5 Grudnia 2017 Opublikowano 5 Grudnia 2017 W dniu 3.12.2017 o 21:45, fafnasty napisał: Hella3 Osram CBI Przetwornice koito Czy jakaś inna przetwornica zda egzamin ?
kiciKic Opublikowano 7 Grudnia 2017 Opublikowano 7 Grudnia 2017 Dzisiaj bawiłem się luxometrem. Porównywalem bixa do lamp w VW Caddy 2015r h7 2 metry od auta bix daje ponad 3x mocniejsze światło. Nie pamiętam dokładnie wyników. Mierzone na granicy swiatlocienia.
Radek91 Opublikowano 7 Grudnia 2017 Opublikowano 7 Grudnia 2017 3 minuty temu, kiciKic napisał: Dzisiaj bawiłem się luxometrem. Porównywalem bixa do lamp w VW Caddy 2015r h7 2 metry od auta bix daje ponad 3x mocniejsze światło. Nie pamiętam dokładnie wyników. Mierzone na granicy swiatlocienia. Różnica między xenonem, a żarówką h7 jest od dawna znana. Także żadna nowość to co napisałeś. Włóż żarówkę h7 i daj porównanie (tylko trzeba trochę żarówkę podciąć żeby weszła). Będzie różnica co do jakości soczewki wtedy
kiciKic Opublikowano 7 Grudnia 2017 Opublikowano 7 Grudnia 2017 3 minuty temu, Radek91 napisał: Różnica między xenonem, a żarówką h7 jest od dawna znana. Także żadna nowość to co napisałeś. Włóż żarówkę h7 i daj porównanie (tylko trzeba trochę żarówkę podciąć żeby weszła). Będzie różnica co do jakości soczewki wtedy Zrobiłem to w zasadzie dla siebie jako ciekawostkę. Jeżdżę na bixach i ciągle sobie wmwialem, że świeci średnio. Dlatego na szybko zmierzylem luxometrem, ale wystarczyło odpalić h7 w Caddy by się zasmiac pod nosem lampy które świecą lepiej od ori h7 w B5 Długich nawet nie sprawdzałem bo przepaść:D Żarówki nie będę wkladal bo mam wiazke przerobiona. Także to tak w ramach ciekawostki.
killersz Opublikowano 12 Stycznia 2018 Opublikowano 12 Stycznia 2018 Witam Panowie wiecie ktoś ma do sprzedania soczewki hella3 ? Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi