Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[All B8] A4 3.0 Tdi By Orzeł, 381Ps/726Nm By Dynosoft, Gwint -Black B*tch-

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak wracaliszmy z Bukowiny z Patrykiem to przy prędkości (na tempomacie) ok. 140-150km/h ja miałem średnie 7.3 a Patryk 7.0 (z tym, że On jechał sam :decayed:)

Pogratulować Orzeł bo furka zapitala ładnie. :evil:

A jakiś większy cooler nie będziesz zakładał. :mysli:

Opublikowano

wow... czyli kolejny raz potwierdza się reguła że do szybkiej jazdy duży będzie oszczędniejszy niz mały motor... co w sumie oczywiste z racji obciążenia...

ja mam u siebie przy 140 około 7,5 chyba, a może i 8... musze rzucić okiem.

Opublikowano

+/- 800 PLN to jest -30 mm i stoi jak trzeba :decayed: Patrox może potwierdzić bo też ma ten zestawik :good:

To chyba ja czegos nie kumam :(

Ty miales orginalne zawiezenie S-Line tak, w A4 B8 to jest -30mm. I zalozyles Pro kit -30mm. To efekt nie jest ten sam??

Widze ze Eibach ma takze zestaw Sportline 45/35. Tzn ze wzgledem S-Line przod bedzie -15mm a tyl 5mm? :)

nigdy w zyciu nie zakladalem samych sprezyn. Mialem gwint w 3 autach i tam kwestia ustawiania byla up to me...

Opublikowano

wow... łądnie 5,5 do paczki... czyli jak nie raz widziałem jak 3.0 TDi połyka Passata R36 300KM...

do 160 w 12 sekund... no pięknie.[br]Dopisany: 12 Kwiecień 2011, 11:58_________________________________________________8-9 to na trasie przy szybszej jeździe chyba?

nie chce mi się wierzyć że przy normalniej jeżdzie masz aż tak niskie spalanie.

Takiego passata o miron na ćwiartkę wciągał swoim B7 po sofcie :gwizdanie:[br]Dopisany: 12 Kwiecień 2011, 21:00_________________________________________________orzeł - autko nabiera coraz większego uroku :decayed: Ja osobiście nie zrobił bym takiego czarnucha, ale skoro Tobie pasuje to lala :good: Kierownik ma być najszczęśliwszy :wink4:

Opublikowano

Orzełek napisz jak tam się trzyma spalanie teraz po sofcie? i w ogole ile Ci auto paliło przed softem?

teraz pali jakies 0.5 L mniej. Generalnie ok 8-9 l/100 km :decayed:

:shocked: no ale nie powiesz mi że przy butowaniu 10 nie wciągnie.. :blink:

Jeszcze się nie zdażyło, żeby spalił 10 zawsze w 9 sie mieszcze. Wczoraj butowałem zdrowo bo mi sie śpieszyło w sumie cały czas palnik i wyszła 8.3. Patrox był swoją w DE i przy prędkościach 200-220 spaliła mu 7.5 (jeśli dobrze pamiętam). Średnie spalanie na kompie 2 z dystansu ponad 5kkm jest 8.3 :).

Jak wracaliszmy z Bukowiny z Patrykiem to przy prędkości (na tempomacie) ok. 140-150km/h ja miałem średnie 7.3 a Patryk 7.0 (z tym, że On jechał sam :decayed:)

Pogratulować Orzeł bo furka zapitala ładnie. :evil:

A jakiś większy cooler nie będziesz zakładał. :mysli:

Dzięki :). Co do coolera to zobaczymy - może coś wpadnie ;)

+/- 800 PLN to jest -30 mm i stoi jak trzeba :decayed: Patrox może potwierdzić bo też ma ten zestawik :good:

To chyba ja czegos nie kumam :(

Ty miales orginalne zawiezenie S-Line tak, w A4 B8 to jest -30mm. I zalozyles Pro kit -30mm. To efekt nie jest ten sam??

Widze ze Eibach ma takze zestaw Sportline 45/35. Tzn ze wzgledem S-Line przod bedzie -15mm a tyl 5mm? :)

nigdy w zyciu nie zakladalem samych sprezyn. Mialem gwint w 3 autach i tam kwestia ustawiania byla up to me...

Dla mnie to co mam u siebie jest optymalne, auto usiadło w stosunku do Sline ok 10 mm i jest git :) mi sie bardzo podoba i co najważniejsze auto jest komfortowe.

wow... łądnie 5,5 do paczki... czyli jak nie raz widziałem jak 3.0 TDi połyka Passata R36 300KM...

do 160 w 12 sekund... no pięknie.[br]Dopisany: 12 Kwiecień 2011, 11:58_________________________________________________8-9 to na trasie przy szybszej jeździe chyba?

nie chce mi się wierzyć że przy normalniej jeżdzie masz aż tak niskie spalanie.

Takiego passata o miron na ćwiartkę wciągał swoim B7 po sofcie :gwizdanie:[br]Dopisany: 12 Kwiecień 2011, 21:00_________________________________________________orzeł - autko nabiera coraz większego uroku :decayed: Ja osobiście nie zrobił bym takiego czarnucha, ale skoro Tobie pasuje to lala :good: Kierownik ma być najszczęśliwszy :wink4:

Czarnuch jest fajny :) jak mi się znudzi to może coś pozmieniam na tą chwile jest BLACK BITCH i taki był plan :) Zdania są podzielone, jednak 80% ludzi jak zobaczy na żywo to im się bardzo podoba :good:

Opublikowano

wrzuc aktualne foty na 1 strone bo tam sa stare z komisu jeszcze

Opublikowano

Patrox był swoją w DE i przy prędkościach 200-220 spaliła mu 7.5 (jeśli dobrze pamiętam). Średnie spalanie na kompie 2 z dystansu ponad 5kkm jest 8.3 :)

nie piszmy takich herezji jak spalanie 7,5 przy 200-220.

spalanie chwilowe przy takich predkosciach na pewno jest grubo powyzej 10 - i zaloze sie, ze jakby zresetowal kompa, cisnal nonstop 200+, to nie byloby 7,5.

chyba, ze to Twoje spalanie 8,3 swiadczy, ze nonstop jezdzisz 260 :polew:

Opublikowano

właśnie coś mi się wierzyć nie chce w te 7,5 przy 200-220...

przy 220 to u mnie mam chyba z 15 czy 16 litrów na 100km

Opublikowano

właśnie coś mi się wierzyć nie chce w te 7,5 przy 200-220...

przy 220 to u mnie mam chyba z 15 czy 16 litrów na 100km

u mnie w BRD było ok. 10-11 przy ok. 200.

zawsze mozna odpuscic gaz lub jechac na polowie z gorki - wtedy bedize 200 na szafie i spalanie 2,8/100 :wink4:

Opublikowano

kiedyś sprawdze... nie iwem czy nie myle 16l/100km z butem w podłodze... rzadko jeżdze z 200+ bo bym BRD 3 razy już ugotował..

wiem że przy 150 jest 8,2l

Opublikowano

wiem że przy 150 jest 8,2l

ile ? :shocked: niezlie ci zlopie ja przy 160-170 na trasie 1500km z pelnym bagazem i ( AVANT + Q a wiec + 100 KG do twojej wagi ) mam 7 litrow

Opublikowano

ale to pewnie średnie z całej jazdy, tak jak pisał Flyer jak zrestartujesz kompa to będziesz miał wiecej

Opublikowano

Turdzi...

wrzuć 160 zrestartuj kompa i przejedź... bo wierzyć mi się aż nie chce.

jak jechałem do Austrii to z 1100km miałem 5,8 l/100km a jazda między 110 a 130 + miasto (jakieś 100 km miasta z całych 1100)

Przy 130 mam 6,4 l/100km...

Never mind... nie mój wątek...

Opublikowano

zaczyna się OT, do tego ile auto spala jest inny wątek

rozmowa zaczeła się od tego ile spalił Orzeł przy szybkiej jeździe...200-220... co aż mi się wierzyć nie chce że 7,5l bo wówczas pry 90 kmh by jechał za 3,5 l/100km.

Opublikowano

Turdzi...

wrzuć 160 zrestartuj kompa i przejedź... bo wierzyć mi się aż nie chce.

jak jechałem do Austrii to z 1100km miałem 5,8 l/100km a jazda między 110 a 130 + miasto (jakieś 100 km miasta z całych 1100)

Przy 130 mam 6,4 l/100km...

Never mind... nie mój wątek...

ale co mam resetowac , wieczorem zjezdzam z promu w DE i do samego Krakowa mam autostrade ( 900 km ) , noc zero ruchu jade caly czas 160-170 oczywiscie bez tempomatu.

Opublikowano

no bo to jest średnia z całej trasy... zresetuj i zobacz... i tyle... wrzuć 150 na tempomacie daj mu się rozpędzić... potem zresetuj kompa i przejedź 2km i zobacz jaka masz średnią... tak jak mówie na podstawie Austrii... 5,8 z 1100 a jak jade tak żeby to miec to zawsze więcej wychodzi... :)

Turdzi choc do mojego wątku bo śmietnik robimy...

Opublikowano

wrzuc aktualne foty na 1 strone bo tam sa stare z komisu jeszcze

Jak ogarne auto i przygotuje do sezonu letniego to wrzuce, bo na tą chwile pogoda jest taka, ze szkoda nawet auto umyć :thumbdown:

Panowie ja tutaj nie mam zamiaru się dochodzić ile mi auto pali. Jakby paliło 12 też bym był happy :) Grunt, że zapierdziela a spalanie tak jak pisałem jest w tym aucie na bardzo niskim poziomie w stosunku do parametrów silnika i osiągów. :)

Opublikowano

a gdzie takie końcówki dorwałeś ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...