Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5/B6/B7] Modyfikacje 1.8T - Pytania i odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym oddać auto na zrobienie programu w firmie compsport znajdującej się z bielsku.

Nie dzwoniłem tam jeszcze może ktoś wie jaki jest koszt takiej zabawy ? Chodzi mi tylko o program w mechanice nie mam zamiaru nic mieszać.

Zastanawiam się też jak odbije się to na wzroście spalania w czasie normalnej jazdy o butowaniu nie mowie wtedy to oczywiste ,że poleci do góry.

Kolego poszukaj w necie zapisów na grupowy. Ja się umowiłem przez a3-club.net. Płacisz wtedy ok.1000zl i masz w tym hamownie przed i po. Jeśli chodzi o spalanie - nie zauważyłem dużych zmian. Za to wzrost mocy o 45KM i 60Nm rekompensował każdy dodatkowy grosz wydany na paliwo. :good:

45KM :polew: po programie chyba zartujesz :gwizdanie: masz wykres ? :cool1:

• Odpowiedzi 7,5 tys.
  • Wyświetleń 782,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

nie śmiej się ale zdarzają się takie bonusy ale wykres przed i po wyjaśni wszystko :gwizdanie

chociaż i tak pewnie zaraz odpowie, że mu nie robili pomiarów :rolleyes:

Opublikowano

Chciałbym oddać auto na zrobienie programu w firmie compsport znajdującej się z bielsku.

Nie dzwoniłem tam jeszcze może ktoś wie jaki jest koszt takiej zabawy ? Chodzi mi tylko o program w mechanice nie mam zamiaru nic mieszać.

Zastanawiam się też jak odbije się to na wzroście spalania w czasie normalnej jazdy o butowaniu nie mowie wtedy to oczywiste ,że poleci do góry.

Kolego poszukaj w necie zapisów na grupowy. Ja się umowiłem przez a3-club.net. Płacisz wtedy ok.1000zl i masz w tym hamownie przed i po. Jeśli chodzi o spalanie - nie zauważyłem dużych zmian. Za to wzrost mocy o 45KM i 60Nm rekompensował każdy dodatkowy grosz wydany na paliwo. :good:

45KM :polew: po programie chyba zartujesz :gwizdanie: masz wykres ? :cool1:

Proszę Cię bardzo:

seria:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/43f883a8b2068e62.html

chip:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6cfe16c6f95fe2ec.html

A tu masz mój wątek jak próbowałem ogarnąć czemu to 1,8T nie jechał jak trzeba.

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=106464.0

Poczytaj sobie, może Ci się przyda bo widzę, że również masz AVJ i chyba jeszcze nie wiesz na co stać ten silniczek :evil:

Opublikowano

jakie masz oznaczenie turbiny która siedzi w aucie ????

mi sie wydaje że jest tam: 53039700073, ori: 06B 145 703 B

jezeli tak, to osiagniecie 200kM nie jest problemem :> :> :>

Opublikowano

Peya81... poczytalem :cool1: i musze przyznac, ze niemozliwe stalo sie mozliwe :good::hi:

Opublikowano

Pejka, a co Ty masz takie niskie wartosci predkosci?

Opublikowano

Peya fajne kreseczki, wprost można powiedzieć wzorowe, zarówno seria jak i chip :good:

200KM można zrobić na K03. Nowsze 1.8T jak AVJ,AWT radzą sobie nieźle z programami mimo, że mechanicznie są słabsze od starszych braci. Nadrabiają jednak nowszą elektroniką, przez co można je dokładniej wystroić i wyniki też są bardzo dobre.

Swoją drogą można by poskładać idealne 1.8T używając starszych podzespołów mechanicznych i nowszej elektroniki, taka hybryda :kox: Efekt byłby pewnie super :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Czy ktoś ma informacje dotyczące wysokości krzywek wałków rozrządu z 1.8 ADR ?? koło kwietnia będę zakładał takie troszkę większe k04 ( hybryda ) i jeżeli krzywki na wałkach które leżą w garażu nie są wytarte to bym je założył. Mam jeszcze jedno pytanie, aktualnie mam założonego tip-a od Bakusia i jak wiadomo średnica wlotu k03 i k04-15 to ( teraz dokładnie nie pamiętam ) ale powiedźmy około fi 44 natomiast moje turbo ma dolot około fi 51-52 więc i tak muszę tego tipa przerabiać lub zrobić nowego i teraz pytanie... Średnicę tip-a przy przepływce zostawić seryjną łącznie z fabryczną obudową i powiedzmy założyć do tego wkładkę czy dać obudowę z VR6 3" ??

Opublikowano

Wzniosy krzywek wałków:

AEB:

-ssący 43mm

-wydechowy 45,2mm

ADR:

-ssący 44,8mm

-wydechowy 46,25mm

Jak będziesz miał K04 to zamknie ci się ori przepływka 70mm i potrzebujesz obudowę 3" . Tak samo najlepiej mieć TIP o wymiarach 52mm - 76mm. Po wymienie obudowy na 3" rzecz jasna od razu strojenie i kalibracja. Masz szczęście bym powiedział bo mam na sprzedaż zarówno 3" obudowę przepływki i TIP-a jak wyżej. Info PW.

Opublikowano

Wielkie dzięki Gregory za info o wałkach :good: PW poszło...

Opublikowano

CoLo ma w swoim "potworze" wałki od ADR-a :gwizdanie: :gwizdanie:

z nim pogadaj

Opublikowano

Jak będziesz miał K04 to zamknie ci się ori przepływka 70mm i potrzebujesz obudowę 3" .

eeee ja nic nie zmieniałem jeżeli chodzi o przepływkę a mam k04.... czy powinienem :mysli: :mysli: :mysli::naughty: :naughty: :naughty: :naughty:

Opublikowano

Jak będziesz miał K04 to zamknie ci się ori przepływka 70mm i potrzebujesz obudowę 3" .

eeee ja nic nie zmieniałem jeżeli chodzi o przepływkę a mam k04.... czy powinienem :mysli: :mysli: :mysli::naughty: :naughty: :naughty: :naughty:

Zrob loga z przeplywki...bedziesz wiedzial czy jest OK ;)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Pytanie z innej beczki ... czy jak zamontuje k-04 większe wtryski , wydajniejsza pompkę i IC czy auto mi odpali na tyle żeby jechać wgrać nowy soft ?

Opublikowano

bez problemu odpali i bedzie jechac

ale nie spodziewaj sie że bedzieś miec choc 1 kM wiecej niz poprzednio

auto trzeba najpierw wystroic

Opublikowano

bez problemu odpali i bedzie jechac

ale nie spodziewaj sie że bedzieś miec choc 1 kM wiecej niz poprzednio

auto trzeba najpierw wystroic

Rozumiem :) myślę ze Aligator mi pomoże wystroić te autko

Opublikowano

Pytanie z innej beczki ... czy jak zamontuje k-04 większe wtryski , wydajniejsza pompkę i IC czy auto mi odpali na tyle żeby jechać wgrać nowy soft ?

Wtryski lepiej założyć przed samym chipowaniem na miejscu. Resztę można spokojnie zakładać wcześniej.

Opublikowano

dlaczego ???? :mysli: :mysli: :mysli: :mysli:

ostatnio wymieniałem na 440ccm auto zrobiło ponad 150 km bez zadnych niespodzianek

zuzycie w normie

Opublikowano

dlaczego ???? :mysli: :mysli: :mysli: :mysli:

ostatnio wymieniałem na 440ccm auto zrobiło ponad 150 km bez zadnych niespodzianek

zuzycie w normie

A po co zawalać sadzą cylindry, świece i turbo? Jak można zamontować na miejscu.