Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5/B6/B7] Modyfikacje 1.8T - Pytania i odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

silne wzrosty momentu są największym obciążeniem dla układu napędowego.

Ale dają wiele emocji :decayed: Pakuje się jednomas z R5 i śmigasz i zapominasz że masz koło zamachowe :wink4:

• Odpowiedzi 7,5 tys.
  • Wyświetleń 784,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

tym sie zajmie ewentualny nastepny wlasciciel :):good:

i to dopiero jak uda mu sie zajechac obecne sprzeglo i nowy zamach :)

Opublikowano

Pytanie:

Czy wtryski 320cc o nr: 06A906031B podejdą do a4 B6 AVJ, wg etki te same wtryski siedzą w BEX-ie więc teoretycznie powinny pasować ale pewności nie mam, czy ktoś ma obeznanie?

podejda-mam takie u siebie :wink4:
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

czytam ten temat i tak się zastanawiam. Mam taki problem. Mam już turbo k04 wywalonego kata dolot i teraz myślę czy zmieniać wtryski i pompe paliwa czy zostawić tak i wgrac program co i ile dadzą mi wtryski i jaka moc mniej więcej mam teraz?

Opublikowano

1.8 ADR i turbo k04? czy w profilu coś nie tak?

Opublikowano

1.8 ADR i turbo k04? czy w profilu coś nie tak?

adr to był ale robiłem swap na AEB
Opublikowano

Mam już turbo k04 wywalonego kata dolot i teraz myślę czy zmieniać wtryski i pompe paliwa czy zostawić tak i wgrac program co i ile dadzą mi wtryski i jaka moc mniej więcej mam teraz?

mniej więcej teraz masz moc seryjną-150 koni,ale elastyka silnika na pewno się zmieniła,po programie na tym turbo,tipie i resztą seryjnych gratów,to może 190-200 wydusisz,ale wtryski przydały by się większe,no i cooler też większy-wtedy z 220 może i by wydusił :wink4:
Opublikowano

Mam już turbo k04 wywalonego kata dolot i teraz myślę czy zmieniać wtryski i pompe paliwa czy zostawić tak i wgrac program co i ile dadzą mi wtryski i jaka moc mniej więcej mam teraz?

mniej więcej teraz masz moc seryjną-150 koni,ale elastyka silnika na pewno się zmieniła,po programie na tym turbo,tipie i resztą seryjnych gratów,to może 190-200 wydusisz,ale wtryski przydały by się większe,no i cooler też większy-wtedy z 220 może i by wydusił :wink4:

cooler mam już większy niż seria. Hmm czyli wtryski dadzą mi jakies 20ps?
Opublikowano

jak większy? FMIC?

a czy same wtryski dadzą 20 koni-tego nie powiedziałem :cool1: wtryski dostarczają tylko paliwo,a seryjne ograniczają dostarczanie tego paliwa ,które jest potrzebne do generowania takiej mocy :wink4:

Opublikowano

jak większy? FMIC?

a czy same wtryski dadzą 20 koni-tego nie powiedziałem :cool1: wtryski dostarczają tylko paliwo,a seryjne ograniczają dostarczanie tego paliwa ,które jest potrzebne do generowania takiej mocy :wink4:

no fmica ale wymiarów nie pamiętam :) jest w moim wątku.
Opublikowano

Inkognito pakuj wtryski bez gadania i dopiero potem rób program - pompa paliwa ci wytrzyma do tego K04 i regulator a AEB też bo jest 4 bar. Ogarniety tuner ci to ładnie wystroi i będzie pan zadowolony :naughty: 220KM i ponad 300Nm powinno być

Opublikowano

a mógł bym was prosić o pomoc w poszukiwaniu odpowiednich wtrysków... Wiecie kiepsko się na tym znam...:(

Opublikowano

Gregory miał komplet wtrysków pasujących do AEB - odezwij sie do niego

Opublikowano

czy od s4 b5 2.7 bt będą odpowiednie do mnie??

Opublikowano

nappisz do Sid-a

on ci doradzi w tym temacie

Opublikowano

Witam , czy ktos moglby mi napisac na pw jakie koszty musialbym poniesc zeby zmienic sobie intercooler na fmica? i kto w Lubleskim lub Mazowieckiem by mi to zrobil ? zakładajac ze wywale kata , zaloze sport filtr i fmica ale turbiny nie bede zmienial tylko program zmienie to uda sie przejsc ze 170 na 200 ?? a w jeszcze jedno pytanie w sofcie zmienia sie tylko doladowanie czy dawka paliwa sie tez zwieksza?? mowie tutaj o serii bez wiekszych wtryskow i wiekszego turbo ?? Dopiero zaczynam bawic sie w tym temacie , wiec wybaczcie brak mojej podstawowej wiedzy na ten temat..

Opublikowano

Ja polecam chłopaków ze http://sport-tig.blogspot.com/ Sam u nich robiłem i jestem bardzo zadowolony.

Opublikowano

Witam , czy ktos moglby mi napisac na pw jakie koszty musialbym poniesc zeby zmienic sobie intercooler na fmica? i kto w Lubleskim lub Mazowieckiem by mi to zrobil ? zakładajac ze wywale kata , zaloze sport filtr i fmica ale turbiny nie bede zmienial tylko program zmienie to uda sie przejsc ze 170 na 200 ?? a w jeszcze jedno pytanie w sofcie zmienia sie tylko doladowanie czy dawka paliwa sie tez zwieksza?? mowie tutaj o serii bez wiekszych wtryskow i wiekszego turbo ?? Dopiero zaczynam bawic sie w tym temacie , wiec wybaczcie brak mojej podstawowej wiedzy na ten temat..

zmienia sie bardzo duzo, poczytaj forum to zobaczysz :wink4:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

mam takie pytanie kupiłem wtryski bosch 440cc są one 3mm krótsze od ori i teraz pytanie czy będe musiał przerobić listwę??

Opublikowano

Wystarczy że podetniesz stopki mocujące listwe i będzie grało :good: