Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5/B6/B7] Modyfikacje 1.8T - Pytania i odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Forum jest po to aby wyrazić swoje zdanie, jeżeli Ci się to nie podoba to jest taka opcja w profilu "usuń konto"

Wyraziłem swoje zdanie, uważam że przy nakładzie 3000 zł(o ile nie więcej) za nowe K03s można mieć o wiele lepszy wynik niż marne parę koni więcej od mocnej serii, jak ktoś chce po miesiącu pluć sobie w twarz że od razu nie kupił bardziej męskiej (czyli większej) turbiny to trudno, ale tacy ludzie też muszą chodzić na tym świecie

Dalsza dyskusja jest zbędna :rolleyes:

• Odpowiedzi 7,5 tys.
  • Wyświetleń 783,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

masz racje, skorzystam z Twojej cennej rady i usune to konto

:polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew:

sorry za OT....

Opublikowano

Bez sensu się kłócić o poprawianie serii - wiadomo, że ktoś się przesiądzie ze 150km na 190 czy 2xx km i nie miał wcześniej styczności z szybkim autem będzie zaciągał gacie na głowę... Ja tam się nie mieszam bo po sprzedaży Corsy jeździłem parenaście dni z kumplem szoferem 380km S4 i nie robiło na mnie żadnego wrażenia(poza startem)jak chodzi o osiągi z rolki - wessane i wyplute przez moje poprzednie auto. Sądzę, że zalozenie k03s czy k04 ma sens - powoli sobie można wyrabiać chęci na więcej a na ew. odsprzedaży nie traci się wiele i można iść do przodu a co doświadczenia zostanie to inna bajka :)

Heh sądzę, że każda porażka na drodze bedzie pretekstem do wstawienia bardziej męskiego turbo ALE jakie by się nie wstawiło to zawsze trafi się mocniejszy przeciwnik i bedzie piczka dlatego to moje AEB mimo, ze nie jedzie i co chwila ktoś mnie objeżdża nie wiem czy jest sens robić na mega moce - 250-300 starczy bo to i tak nie będzie nigdy szybkie a po kolei będa do zmiany - heble, zawias, sprzegło itp itd...

Opublikowano

Dokładnie uważam tak jak kolega wyżej. robi sie to co sie chce i na ile stać a nie to co komus sie podoba. Na K03s 247km to dla mnie dobry wynik i mi samemu tyl by wystarczyło, Mam Fwd wiec problemy z trakcją sa juz przy takiej mocy a jak rezać cos większego to dużo wieksze koszty np; sprzegło, wydech, pompa paliwa itd Takze kazdy robi to na co go stac :naughty:

Opublikowano

ogólnie Audi w Turbo powinni fabrycznie robić w Q :wallbash: ale chlopaki nie pomyśleli :wallbash:

Opublikowano

Jaką moc i Nm masz teraz na GTRS?

Niestety samochód jeszcze nie mierzony muszę w końcu wybrać się na pomiar :) A ile KM/Nm pokazało Tobie?

Jeździsz niewystrojonym :?: :blink: Jakie masz inne podzespoły pod to turbo, wtryski, cooler etc.?

Mój wykres masz tutaj -> http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=181426.0

Wystrojony, wystrojony (prawka GTO) ale niestety nie mierzony.. cooler to dosyć duży chińczyk, wtryski to bosch 420cc, DV Forge 007, TIP , obudowa z przepływki z VR6, stożek gąbkowy ITG, zasilanie olejowe do turbo przerobione, spływ oleju z turbo przerobiony, orurowanie do coolera z kwasiaka, wydech w sumie przelotowy z kwasiaka. Aktualne doładowanie w peaku to 1,4 bar.

Jest jeszcze parę rzeczy, które trzeba dopracować ale ostatnio czas mnie strasznie ogranicza ;( Mam nadzieję, że w styczniu będzie troszkę czasu aby pogrzebać, dlatego właśnie e zastanawiam się nad zakupem i montażem kolektora wydechowego typu "bara", którego przedstawiłem we wcześniejszej mojej wypowiedzi.. Będzie jakiś dodatni efekt takiej modyfikacji?

Opublikowano

Gregory pisał wcześniej w tym wątku, że polepszy się góra na baranku.

Mówisz, że GTO Ci wystroił, a nie masz wykresu? To miałeś hamowany na ulicy? No i niezłe doładowanie 1.4bar, u mnie Rogal stroił na 1.1 i mówił, że więcej nie ma sensu na tej turbinie. :mysli:

Osprzęt masz ładny, w sumie warty więcej niż samo auto. :wink4:

Opublikowano

No i niezłe doładowanie 1.4bar, u mnie Rogal stroił na 1.1 i mówił, że więcej nie ma sensu na tej turbinie. :mysli:

W peaku ;)

Poza tym Poziek miał 1.3bar i bylo git ;) Wiec raczej to nie jest dużo.

Opublikowano

Dev i Pucek przyjedzcie do mnie to wam udowodnie za zedne z waszych konikow nie jedzie i skonczycie soe cisnieniowac :lol1::evil2:

Opublikowano

300 czy nawet 400KM nie jedzie w porównaniu, ze 150KM w motocyklu, więc nie ma się o co kłucić. :wink4:

Opublikowano

Z doświadczenia podpowiem,że i 300KM w 700KG budzie dziwi 95% motorów 600ccm a 70% 900ccm :gwizdanie:

Powiedzcie mi dobrzy ludzie bo nie mogę znaleźć czy zabawa gruchą WG w AEB coś daje - w c20let można sobie dowolnie doładowanie regulować wg a jak się ma sprawa w AEB?

Opublikowano

w w przypadku Twojego auta juz nic[br]Dopisany: 25 Grudzień 2011, 18:38_________________________________________________

Dev i Pucek przyjedzcie do mnie to wam udowodnie za zedne z waszych konikow nie jedzie i skonczycie soe cisnieniowac :lol1::evil2:

poczekaj aż dogadam sie z gosciem w sprawie RS-y to jeszcze raz przedyskutujemy ten temat

:baseball: :baseball: :baseball: :baseball: :baseball:

Opublikowano

Gregory pisał wcześniej w tym wątku, że polepszy się góra na baranku.

Mówisz, że GTO Ci wystroił, a nie masz wykresu? To miałeś hamowany na ulicy? No i niezłe doładowanie 1.4bar, u mnie Rogal stroił na 1.1 i mówił, że więcej nie ma sensu na tej turbinie. :mysli:

Osprzęt masz ładny, w sumie warty więcej niż samo auto. :wink4:

Auto strojone na ulicy, samochód jest totalnym sleeper'em i oto właśnie chodziło:)

Opublikowano

w w przypadku Twojego auta juz nic[br]Dopisany: 25 Grudzień 2011, 18:38_________________________________________________

poczekaj aż dogadam sie z gosciem w sprawie RS-y to jeszcze raz przedyskutujemy ten temat

:baseball: :baseball: :baseball: :baseball: :baseball:

jak ją odpalisz :kwiatek:

Opublikowano

po co się bawić, sprzedać swoją dołożyć i

http://otomoto.pl/audi-s4-piekna-i-idealna-okazja-C22042839.html

:jerk: :jerk: :jerk:[br]Dopisany: 26 Grudzień 2011, 12:43_________________________________________________(wszystkich recenzentów ogłoszeń z forów i innych, których śmieszy to sformułowanie - zapraszam do obejrzenia auta).

:polew:

Opublikowano

mnie śmieszy ta wypowiedź prawdziwego maniaka tuningu... " po co przerabiać lepiej sprzedać i kupić mocniejsze"... :polew:

może inni po prostu czują satysfakcje jak zrobią z 1.8t auto mocniejsze od takiej seryjnej s... :wallbash:

sorry za odpowiedź

Opublikowano
:embarrassed:
Opublikowano

mnie śmieszy ta wypowiedź prawdziwego maniaka tuningu... " po co przerabiać lepiej sprzedać i kupić mocniejsze"... :polew:

może inni po prostu czują satysfakcje jak zrobią z 1.8t auto mocniejsze od takiej seryjnej s... :wallbash:

sorry za odpowiedź

W ogóle czuje się satysfakcje z tego gdy się coś samemu zrobi przy aucie.. gdybym miał S-kę to na pewno też nie długo byłaby serią.. taka już moja ciemniejsza strona mojej natury :przebiegly:

Moim zdaniem mankamentem "mocnej" ośki jest brak efektywnego przeniesienia napędu na asfalt podczas dynamicznego startu.. przydałyby się efektywniejsze 4 łapy napędowe..

Panowie jaką byście polecili dłuższą skrzynię do silnika AEB?

Opublikowano

skrzynię szukaj od 2.8i

Opublikowano

Dev doprecyzuj niech będzie dla potomnych. Do AEB siada skrzynia z 2.8 174PS / 2.8 193PS ? Jak z dzwonem i sprzęgłem ? Jedynka jest dużo dłuższa ?