Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5/B6/B7] Modyfikacje 1.8T - Pytania i odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a pamietasz ile zapłaciłeś za wzmocnienie sprzęgła? moze być na PW

• Odpowiedzi 7,5 tys.
  • Wyświetleń 781,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

1100zł, cennik masz na stronie

wszystko zalezy od tego co tam chcesz miec zrobione

Opublikowano
A ciekawi mnie jeszcze ile wytrzyma seryjne sprzegło?

W Q nie wytrzyma, chyba że zaczniesz używać mocy od 2. biegu:decayed:

Są znane przypadki FWD po 300KM i seria jakiś czas dawała radę:naughty: Podobno jak się rozgrzeje to całkiem dobrze klei...

Opublikowano
A ciekawi mnie jeszcze ile wytrzyma seryjne sprzegło?

W Q nie wytrzyma, chyba że zaczniesz używać mocy od 2. biegu:decayed:

Są znane przypadki FWD po 300KM i seria jakiś czas dawała radę:naughty: Podobno jak się rozgrzeje to całkiem dobrze klei...

teraz jak mam 193km to ładnie klei i nie ma zadnych problemów:wink: ok to narazie nie zmieniam zobaczymy co będzie po modach

Opublikowano

Panowie szykuje mi się sprzęgło do wymiany i zastanawiam się co założyć.

Myślę o zwiększeniu mocy tak max do 230-250km, no i teraz przydało by się jakieś sprzęgło co to wytrzyma

Polećcie coś do mojego BFB 1.8T quattro

Myślałem o czymś takim:

http://www.europerformance.co.uk/pages/products/category_results.mhtml?category=blkdikvrclutches;car=audia4;manufacturer=blkdi;sub_category=1

Opublikowano

Wysłanie swojego seryjnego sprzęgła do P. Radzikowskiego, koszt 1000 zł

Chyba że Cię stać to kupuj gotowy kit

Opublikowano

Myślę że to kupa, piszą że wytrzyma do 25% więcej mocy niż seria, czyli nawet nie 200KM.

Kup nowe seryjne i wyślij do W-wy, w sumie koszt podobny, a będziesz miał zapas, bo wytrzyma pod 300KM:naughty:

Opublikowano

Opłaca się kupić K03s z pęknięciem przy klapce WG za 250 zł ? Prócz pęknięcia ponoć jest ok.

Opublikowano
Opłaca się kupić K03s z pęknięciem przy klapce WG za 250 zł ? Prócz pęknięcia ponoć jest ok.

Proste że się opłaca ale trzeba to pospawać :wink:

Opublikowano

Raga jak nie kupisz to daj znac:wink:

Opublikowano

Proste że się opłaca ale trzeba to pospawać :wink:

To akurat nie problem :wink:

Opublikowano

To nie problem. Przecież można przystosować podłużny 1.8T do turbo z poprzecznego silnika. Jeżeli chodzi o wiarygodność to polecam w pełni gdyż zakupiłem oryginał k03 od tego chłopaka i jest to faktycznie oryginał. Zresztą kogo ja uczę ;)

Opublikowano

Te turbinki mają taką przypadłość, w B5 też miałem pęknięcie, ale nie puszczała tam spalin więc nic z tym nie robiłem.

Opublikowano

To nie problem. Przecież można przystosować podłużny 1.8T do turbo z poprzecznego silnika. Jeżeli chodzi o wiarygodność to polecam w pełni gdyż zakupiłem oryginał k03 od tego chłopaka i jest to faktycznie oryginał. Zresztą kogo ja uczę ;)

chciałbym zobaczyć tą rzeźbe :facepalm:

Opublikowano

Było z X dni temu na SR(widziałem 20min po wystawieniu) i sam się zastanawiałem... Powiedz co z tego wyszło bo sądzę, że mogę żałować jeśli da się to w dobrych pieniądzach spawnąć :)

Opublikowano

Panowie a orientujecie sie co za graty siedzą w S3 8L. Tak chodzi mi po głowie zakup takiego auta obowiązkowo z quattro z myślą porezania troche pod maską i dlatego pytam.

Opublikowano
Panowie a orientujecie sie co za graty siedzą w S3 8L. Tak chodzi mi po głowie zakup takiego auta obowiązkowo z quattro z myślą porezania troche pod maską i dlatego pytam.

A były S3 8L bez quattro ? :doh: Co do gratów to siedzi tam większe turbo, większe wtryski, 2 coolery, inny program :decayed: i całkiem inne quattro (to już nie jest stały napęd na 4 koła- haldex).

Opublikowano

hmm skoro tak mówisz wiec wersja 210 różni sie od 225 tylko programem? Co jest wąskim gardłem tego silnika? Czy 270 po samym programie z wydechem jest do możliwe uzyskania?

Opublikowano

Wersje 210 i 225 różnią się tylko programem, ostatnio znajomi robili wersje 210 na totalnie seryjnych gratach, z przelotowym wydechem wyszło trochę ponad 260 kucy.