Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5/B6/B7] Modyfikacje 1.8T - Pytania i odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Odbiję trochę od tematu: padła mi DV-ka i teraz którą zakupić???

Jeśli chodzi o silnik, to na chwilę obecną jest seria + TIP z nierdzewki od Bakusia... Planuję z czasem wrzucić DP, wtryski 380cc z BAMa i K04-015... Więc którą wybrać???

Zawór DV obejściowy VW Seat 1,8 T 06A145710N wzmoc (3117616264) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

FMIC - BOV typ DV

Zawór upustowy DV ProPerfekt bov turbo vw audi (3155644976) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Jak Cie interesuje to mam Forge'a 007, uzywka w bardzo dobrym stanie.

Najlepszy chyba wybór by był

• Odpowiedzi 7,5 tys.
  • Wyświetleń 780,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Odbiję trochę od tematu: padła mi DV-ka i teraz którą zakupić???

Jeśli chodzi o silnik, to na chwilę obecną jest seria + TIP z nierdzewki od Bakusia... Planuję z czasem wrzucić DP, wtryski 380cc z BAMa i K04-015... Więc którą wybrać???

Zawór DV obejściowy VW Seat 1,8 T 06A145710N wzmoc (3117616264) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

FMIC - BOV typ DV

Zawór upustowy DV ProPerfekt bov turbo vw audi (3155644976) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Jak Cie interesuje to mam Forge'a 007, uzywka w bardzo dobrym stanie.

Najlepszy chyba wybór by był

Dzięki pioteros.

Dev, już zamówiłem 710N.

Opublikowano

Chłopaki zmieniam u siebie DV'kę. Chciałbym trochę uzyskać efekt Blow-offa. Po założeniu FMIC'a i TIP'a już nieco słychać, jednak za mało.

Wiem, że już na tej efekt jest zadowalający : Zawór DV VW1.8T Audi 1.8T 2.7T 25mm BOV nie Forge (3118603983) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Aczkolwiek powiedzcie mi czy warto próbować z tą: Blow-off BOV / DV VW AUDI TT S3 225KM HYBRYDOWY (3155644122) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Głównie mi chodzi o tą drugą, czy w tych hybrydowych też są problemy z obrotam (falują) a także po puszczeniu gazu i ponownym wciśnięciu nie ma przypadkiem chwilowego muła z powodu braku powietrza w dolocie?? :decayed:

Opublikowano

Może być ten mul ale to chyba nie reguła

Opublikowano

ja mam ten hebrydoey i jestem zadowolnony. Działa bezproblemowo, nie ma falowania obrotów i zadnych szarpnięć, muła też nie lapie i ładnie syknie, ale nie tak żeby było mnie słychać z kilometra:wink:

Opublikowano

Ten muł po puszczeniu gazu to nie przez brak powietrza w dolocie tylko przez bogatą mieszankę.

Jak założysz hybrydę theSUN to będzie OK.

Chłopaki zmieniam u siebie DV'kę. Chciałbym trochę uzyskać efekt Blow-offa. Po założeniu FMIC'a i TIP'a już nieco słychać, jednak za mało.

Wiem, że już na tej efekt jest zadowalający : Zawór DV VW1.8T Audi 1.8T 2.7T 25mm BOV nie Forge (3118603983) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Aczkolwiek powiedzcie mi czy warto próbować z tą: Blow-off BOV / DV VW AUDI TT S3 225KM HYBRYDOWY (3155644122) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Głównie mi chodzi o tą drugą, czy w tych hybrydowych też są problemy z obrotam (falują) a także po puszczeniu gazu i ponownym wciśnięciu nie ma przypadkiem chwilowego muła z powodu braku powietrza w dolocie?? :decayed:

Opublikowano

Dobra to ja zamawiam tego Blow'a i zobaczymy jak to będzie się sprawować :banan:

Mam 2 tygodnie na zwrot więc śmiało ze 3 dni mogę po testować :wink: Jak coś będzie nie tak to będę pisał :grin:

---------- Post dopisany at 12:06 ---------- Poprzedni post napisany at 12:01 ----------

ja mam ten hebrydoey i jestem zadowolnony. Działa bezproblemowo, nie ma falowania obrotów i zadnych szarpnięć, muła też nie lapie i ładnie syknie, ale nie tak żeby było mnie słychać z kilometra:wink:

Kolego a mógłbyś może nagrać jak to chodzi ? ;) Jak byś dał radę przy obciążeniu to sprawdzic by było super :wink:

Słyszałem jak chodzi ta DV'ka za prawie 200 zł i jeśli będzie podobnie to nie ma sensu przepłacać :grin:

Opublikowano
Nie porównuj swoich (B6) wyników z B5.

Po drugie AVJ nigdy w życiu bez programu nie ma 162g/s. Jak już piszesz takie rzeczy to wyjaśnij koledze, że masz zapewne zmienioną turbinę z k03-029 na k03-073, która jest w BEX. Masz to napisane w sygnaturze.

Po trzecie niekoniecznie te Twoje 160g/s może się przekładać na osiągi jeżeli nie jest prawidłowo wystrojone :)

Przez kwartał jeździłem na wtryskach i turbinie z BEX bez strojenia i "góra" nie powalała.

powiem tak z dolu jest bardzo fajnie ale jak piszesz na gorze nie powala na n75 idzie jak zdrowa seria tylko ze jak wcisne gaz to od dolu leci od razu na 0.7 i zaraz spada do 0.5 0.6 wiec ustawilem sobie jak narazie na mbc od dolu do konca na 0.67bara dlatego mam przy 6000 tys 162g/s tyle na ten temat xD dodam ze to wszystko na tym K03-073(k03s) nowka + wtryski 380cc + TIP + DP + FILTR PIPERCROSS FMIC 18cm

---------- Post dopisany at 13:07 ---------- Poprzedni post napisany at 12:59 ----------

Każdy da radę do ok 1.3b

Myślę, że na K04 - 015 nie ma co więcej pompować... ale może się mylę. ;)

A wg Ciebie który, konkretnie?

Albo jeszcze to: Zawór DV VW1.8T Audi 1.8T 2.7T 25mm BOV nie Forge (3118603983) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

nie kupuje w zyciu tego dziadostwa mialem to u siebie na tloczku jest oring ktory ktory pod wplywem cisnienia wysloczyl i wkrecil sie w wirnik uszkodzony lekko wirnik w mojej starej k03

Opublikowano

Po drugie AVJ nigdy w życiu bez programu nie ma 162g/s. Jak już piszesz takie rzeczy to wyjaśnij koledze, że masz zapewne zmienioną turbinę z k03-029 na k03-073, która jest w BEX. Masz to napisane w sygnaturze.

Po trzecie niekoniecznie te Twoje 160g/s może się przekładać na osiągi jeżeli nie jest prawidłowo wystrojone :)

Przez kwartał jeździłem na wtryskach i turbinie z BEX bez strojenia i "góra" nie powalała.

powiem tak z dolu jest bardzo fajnie ale jak piszesz na gorze nie powala na n75 idzie jak zdrowa seria tylko ze jak wcisne gaz to od dolu leci od razu na 0.7 i zaraz spada do 0.5 0.6 wiec ustawilem sobie jak narazie na mbc od dolu do konca na 0.67bara dlatego mam przy 6000 tys 162g/s tyle na ten temat xD

bez programu to lipa tak jeżdzić bo możesz mieć ubogą mieszanke i coś sie wysra wkońcu albo tłoki albo góra:facepalm:

Opublikowano

powiem tak z dolu jest bardzo fajnie ale jak piszesz na gorze nie powala na n75 idzie jak zdrowa seria tylko ze jak wcisne gaz to od dolu leci od razu na 0.7 i zaraz spada do 0.5 0.6 wiec ustawilem sobie jak narazie na mbc od dolu do konca na 0.67bara dlatego mam przy 6000 tys 162g/s tyle na ten temat xD

bez programu to lipa tak jeżdzić bo możesz mieć ubogą mieszanke i coś sie wysra wkońcu albo tłoki albo góra:facepalm:

dlatego po to jade na program ziooooom xD

Opublikowano

to jedź jak najszybciej:wink:

Opublikowano

juz bym dawno pojechał tylko w tune-up klient jak narazie nie ma hamowni 4x4 będzie mial za 1.5 tygodnia a chce tam jechać bo ponoć klient tam najlepiej ogarnia system najbliżej mnie oczywiście

Opublikowano

juz bym dawno pojechał tylko w tune-up klient jak narazie nie ma hamowni 4x4 będzie mial za 1.5 tygodnia

do wystrojenia nie potrzebna jest hamownia:decayed:

Opublikowano

on ma taka co na kolo zakladasz a nie chce jeździć 15 razy w ta i z powrotem chce raz a porządnie xD

Opublikowano

powiem tak z dolu jest bardzo fajnie ale jak piszesz na gorze nie powala na n75 idzie jak zdrowa seria tylko ze jak wcisne gaz to od dolu leci od razu na 0.7 i zaraz spada do 0.5 0.6 wiec ustawilem sobie jak narazie na mbc od dolu do konca na 0.67bara dlatego mam przy 6000 tys 162g/s tyle na ten temat xD dodam ze to wszystko na tym K03-073(k03s) nowka + wtryski 380cc + TIP + DP + FILTR PIPERCROSS FMIC 18cm

---------- Post dopisany at 13:07 ---------- Poprzedni post napisany at 12:59 ----------

Każdy da radę do ok 1.3b

Albo jeszcze to: Zawór DV VW1.8T Audi 1.8T 2.7T 25mm BOV nie Forge (3118603983) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

nie kupuje w zyciu tego dziadostwa mialem to u siebie na tloczku jest oring ktory ktory pod wplywem cisnienia wysloczyl i wkrecil sie w wirnik uszkodzony lekko wirnik w mojej starej k03

Dziękuję. :)

Opublikowano

Przez kwartał jeździłem na wtryskach i turbinie z BEX bez strojenia i "góra" nie powalała.[/quote

Na sondzie szerokopasmowej która tam jest nie powinno sie nic takiego stać:wink: chociaz wiadomo lepiej wystroić.

Opublikowano

Każdy da radę do ok 1.3b

Kolego wielkie dzięki za info ! Właśnie rozważałem kupno tego, jednak teraz chyba zrezygnuje :decayed:

Opublikowano

chcecie dobry mocny tani zawór z ładnym efektem dźwiękowym w środku solidna robota drogi też nie jest 200zł chyba na alegro był z możliwością regulacji kolor czarny mam u siebie go założonego spisuje się rewelacyjnie fajnie syczy:-)

Opublikowano
chcecie dobry mocny tani zawór z ładnym efektem dźwiękowym w środku solidna robota drogi też nie jest 200zł chyba na alegro był z możliwością regulacji kolor czarny mam u siebie go założonego spisuje się rewelacyjnie fajnie syczy:-)

I jeszcze frytki do tego :grin:

Opublikowano

pewnie :-P ale ten zaworek z tych tanich jest całkiem spoko jak za tą cenę