Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5/B6/B7] Modyfikacje 1.8T - Pytania i odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tez sie wlasnie zastanawialem, ale troszke spora wydumka, no i nie wiadomo kto to robil tak naprawde, gwarancji brak na to, wole pewne k03s, tomciu, niedlugo sie zglosze z tym do ciebie tym bardziej ze przyszedl trup k03s ktorego kupilem, to muszla zimna bedzie juz na gotowo do zlozenia, nie wiem czy aktuatory w k03-029 i 073 byly te same

• Odpowiedzi 7,5 tys.
  • Wyświetleń 781,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

To samo. Fajnie ze sie trafiła e"S"ka :banan:

Opublikowano

no, bedzie troche wydumki, bo strona goraca byla popekana przy wg wiec wysle ta z k03-029, wirnik w eSce byl delikatnie zagiety na jednej lopatce ale wyprostowalem go i praktycznie tego nie widac, wiec zimna muszla, talerzyk pod nią i wirnik, jesli się nada bedize z eSki, reszta z 029

---------- Post dopisany at 23:34 ---------- Poprzedni post napisany at 23:33 ----------

a i wazna sprawa, byc moze to wiadome, ale niewiedzialem ze sam slimak muszli zimnej k03s byl wiekszy a wiec i pojemniejszy niz ten z k03-029, wiec nawet jak tą drugą rozwierci się pod wirnik k03s o i tak bedzie ciut mniejsza niz fabryczna k03s

Opublikowano

To tez wiem :wink: i dlatego muszla jest tez roztaczana w srodku inaczej wirnik nie bedzie pasowac

Opublikowano

ale nie chodzi tylko o wirnik, ale i o "pojemnosc" calego zawijasa, myslalem ze sa takie same nie liczac tej tulejki na wirnik

Opublikowano

Wiem o tym, to tez jest Robione w muszli. Inaczej zmiana wirnika na wiekszy i roztoczenie dolotu niewiele daje.

Opublikowano
Wiem o tym, to tez jest Robione w muszli. Inaczej zmiana wirnika na wiekszy i roztoczenie dolotu niewiele daje.

czyli jesli Cie dobrze rozumiem to Twoja hybryda niczym nie rozni się od ori K03s ?;)

Opublikowano

Rozni sie stroną zimną ktora jest robiona na wzor K03S.

eSek jest bardzo mało i dlatego trzeba przerabiac zwykle muszle

Opublikowano

Dev to znaczy 1000 kosztuje jak wysle ci swoja turbine czy jak?

Wysłane za pomoca sputnika.

Opublikowano

A jakąś większą hybryde jesteś w stanie zrobić która ogarnie bez większego problemu 250ps? Na chra od s3 225 np?która będzie p&p i bezpieczna?

Opublikowano

Jak wyslesz stare turbo to 900zl

---------- Post dopisany at 13:02 ---------- Poprzedni post napisany at 12:57 ----------

A jakąś większą hybryde jesteś w stanie zrobić która ogarnie bez większego problemu 250ps? Na chra od s3 225 np?która będzie p&p i bezpieczna?

Nie robilem nic takiego i szczerze Ci powiem nie chce tego robic. Trudno przewidziec co z tego moze wyjsc

Opublikowano

aha bez wysyłania starego ok 1 t zł? a powiedz oryginalny tip pasuje na ta turbinkę czy nie? trzeba zacząc zbierać kase:wink:

Opublikowano

to czego sie moge spodziewac po tej turbinie od Ciebie dev ? chodzi mi mniej więcej...

aktualnie pacjent APU quattro

- wielki fmic a orurowaniu 3`

- downpipe wydech

- tip

- jakis tam zaworek tiala ale to chyba bez znaczenia

- wtryski bex

- walbro 255 pompa

Opublikowano

aha bez wysyłania starego ok 1 t zł? a powiedz oryginalny tip pasuje na ta turbinkę czy nie? trzeba zacząc zbierać kase:wink:

Calosc P&P

---------- Post dopisany at 14:46 ---------- Poprzedni post napisany at 14:43 ----------

to czego sie moge spodziewac po tej turbinie od Ciebie dev ? chodzi mi mniej więcej...

- downpipe wydech

- tip

- wtryski bex

- walbro 255 pompa

Na tej turbinie mam 237kM i 300Nm.

Niut slaby bo sprzeglo sliznelo sie podczas I stage i musielismy zdjac.

Pompa u mnie seria bo jest taka sama jak w S4

Wtryski 380 i fmic. Doladowanie 1.3 bara w peaku

---------- Post dopisany at 14:46 ---------- Poprzedni post napisany at 14:46 ----------

- downpipe wydech

- tip

- wtryski bex

- walbro 255 pompa

Na tej turbinie mam 237kM i 300Nm.

Niut slaby bo sprzeglo sliznelo sie podczas I stage i musielismy zdjac.

Pompa u mnie seria bo jest taka sama jak w S4

Wtryski 380 i fmic. Doladowanie 1.3 bara w peaku

Opublikowano

Jaki masz przepływ przy takiej mocy? W jakim zakresie masz peak i o ile osiąga więcej doładowania od zadanego w peaku? Może masz jakieś logi.

Pozdrawiam

Opublikowano

Zrobie logi jak wrzuce jednomase

Na przeplywce bylo 197.52 g/s

Opublikowano

Dev jest tu na forum gdzies Twoj watek gdzie wszystkie technikalia bym mogl znalezc?

Wysłane z mojego Galaxy Nexus przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

A jakie masz doładowanie przy 6k RPM?

Opublikowano
Dev jest tu na forum gdzies Twoj watek gdzie wszystkie technikalia bym mogl znalezc?

Wysłane z mojego Galaxy Nexus przy użyciu Tapatalka

Niestety nie ma nic takiego. Co potrzebujesz ?

---------- Post dopisany at 18:50 ---------- Poprzedni post napisany at 18:49 ----------

A jakie masz doładowanie przy 6k RPM?

0.9 bara

Opublikowano

to ja mam identyczny peak, 1.2 do 1.3 bar, przy 6000rpm mam ok 0.7 bar czasem 0.8 :)

Peak na wskaźniku 1.4 ale to jest chwile w momencie szczytu na ułamek sekundy..tak to trzyma zadane 1.2

muszę się wyhamowac :)

wiem tyle że brakuję mi turbo fajnego, przepływy mam podobne jak u Ciebie może minimalnie mniejsze