Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5/B6/B7] Modyfikacje 1.8T - Pytania i odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam możliwe że durne pytanie. Co należy i trzeba zrobić (i przy okazji jakie graty), jeśli myślę o zakuciu 1.8t?

1) korby

2) tłoki?

3) wał korbowy

4) panewki

5) ........

czy to raczej nie ma sensu żeby kowalski wiedział i lepiej to zlecić tunerowi?

• Odpowiedzi 7,5 tys.
  • Wyświetleń 783,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Wampir Ci napisał, że nie warto się w to pchać. Słuchaj doświadczonych kolegów.Chcesz moc to zrob na wiekszym turbo żadnego p&p

Zgadza się, a czy ktoś napisał że te turbo odpada? Dev miał w rękach, napisał co on może wypluć

Może jednak warto, skoro jest P&P, a starcza na osiagniecie max mocy bez kucia, bo na tym mi zależy.

Dodatkowo Wampir nie pisz już o osprzecie, bo nie wiem czy znajdzie sie zielolny co by myslal ze sama turbina podniesie moc 2x :P

Edytowane przez Cpt.Ryan

Opublikowano

szczerze to nie wierzę ze jakies auto na tym wypluło 280ps, chyba ze na patencie Givera i z super osprzętem w chłodne dni. Realnie to turbo dmuchnie 240-250ps max i to przy 5k rpm. Zobacz ze inducer ma tylko 38mm czyli tyle co k03s

Opublikowano

W takim razie poleciacie td04-05, ale ktore? bo jest multum typów?

TD04-13, 16, 18, 19 bedzie odpowiednia? Wiecie czym one sie różnią?

Edytowane przez Cpt.Ryan

Opublikowano

Ja polecam k04-064, jak td to 04-19t 7cm zeliwo

Opublikowano

Ja polecam k04-064, jak td to 04-19t 7cm zeliwo

jak poznać jakie jest zeliwo? w k64.pl mają taką turbine bardzo tanio.

jak takie coś wstaje?

Opublikowano

Bez kitu tania na tym k64.pl

Ciekawe jakie beda koszty rezania na takie td04-19t? Robił ktoś może?

Jest kilka projektow z tą suszarka w 1.8T, ale skromnie opisane, więc nieprzydatne

Opublikowano

kolektor 400 (i sie pewnie zacznie ze gufno ze idiota ze costam)

turbina 1350

DP 2.75" 400 o ile nie masz

dolot bodajże 2,5" 400

przewody wodnoolejowe - ??????????? nie wiem ile i jakie

ja mam dp i dolot wiec tylko mnie interesuje kolektor (nawet na pół roku), turbo i chłodzenie jej. Wg mnie wychodzi w podobnej kasie co k03s na dobrej hybrydzie + chłodnice oleju (przypuszczam, że moze sie grzać srogo taka hybryda na 290KM)

W powiedzcie mi, jest mozliwosc zrobienia tej mocy tylko na lpg? Tzn zostawix osprzet od pb seryjny, a wzmocnic instalke lpg na taka moc, i zrobic program tylko na gazie?

co do tego, nie, nie da sie tak zrobić. tu na forum ktos miał zrobione 1,5b boosta na LPG i 0.7 na pb, poczytaj. nie da sie tego zrobić bez przerabiania elektryki. LPG oblicza swoje dawki na podstawie benzyny. nawet jakbyś zrobił mapę jak trzeba to i tak prosisz sie o problemy (np. skonczy sie gaz, albo zapomnisz ze jestes na pb, będzie za ubogo i silniczku papa)

Opublikowano

DP, dolot, kolektor, bedzie mi spawał kolo na zamówienie,, no chyba ze gdzieś dorwę jakieś używki, ale nie nastawiam sie na to.

Właśnie ciekawe jestem jak z tymi przewodami.

Tak, kolega koziol1172 robil takie myki, ale to na DET3. Pisał że fajnie to wszystko chodzi jesli sie to zmapuje odpowiednio.

Opublikowano

jak sie uprę na td04-19t i bede potrzebował dp 3" to chętnie pogonie 2,75 :D

Póki co się troche zapaliłem na tą turbinę, chociąż gregor mowił ze lepiej wyjdzie k04 tfsi...

Opublikowano

i gregor ma racje

Opublikowano

i gregor ma racje

jakieś konkretne argumenty? obok jest temat że k04 tfsi to koszt 3k + trzeba kolektor + adapter itd. słowa gregora z 1 maja 2016:

samo nowe turbo k04 to okolice 4kzl wiec nie wiem jak za 6kzl chcesz to zrobic ?

nowe wtryski to masz lekko 900-1000zl.

adapter 750zl

a lista jest dużo dluższa i tak dalej :)

Opublikowano

sterowanie innym n75 (ponoć lepiej sie stroi), zintegrowany kolektor ktory sie nie rozleci jak chinczyk lub oszczedzasz na spawaniu, na 19t 5cm ciezko bedzi zrobic 300ps a na 7cm bedzie słabo wstawac, k04tfsi zrobi i 330ps jak bedzie trzeba

Edytowane przez Imhotet

Opublikowano

na 16t koles od nas mial 299km, po rozwiercie na 19 miał 330km

pomysle jeszcze

Opublikowano

Ja bede raczej wchodził w takim razie na 16t lub 19t, na razie starczy mi te 300KM.

Jak bedzie mnie stać na zakuwanie, albo strokera to i bedzie na k04 TFSI :decayed:

Opublikowano

zakucie (o ile wymaga tylko korb) da sie pewnie zrobić poniżej 2k pln.. spodziewałem się większego kosztu :-D

19t ma w oryginale wydech 6cm2 więc lepiej niż mało wydajne 5 czy lagorodne 7cm2

trochę nie rozumiem tego że niby td04 jest mniej stabilna niż tfsi. co to znaczy?

Opublikowano

W powiedzcie mi, jest mozliwosc zrobienia tej mocy tylko na lpg? Tzn zostawix osprzet od pb seryjny, a wzmocnic instalke lpg na taka moc, i zrobic program tylko na gazie?
co do tego, nie, nie da sie tak zrobić

bzdura.

Opublikowano

co do tego, nie, nie da sie tak zrobić

bzdura.

kolego, w tym samym poscie napisałem dlaczego i kiedy sie da to zrobić.

zamiast nabijać sobie posty, może opisz jak to się robi.

Opublikowano

lpg to tylko sterowanie czasem wtrysku glownie na podstawie czasow PB, te sa brane z ECU, nie ma mozliwosci aby LPG sterowalo ECU i tym bardziej doladowaniem

Opublikowano

kolego, w tym samym poscie napisałem dlaczego i kiedy sie da to zrobić

wystroj pare samochodow na szerokopasmowce z lpg to bedziesz wiedzial, a nie wprowadzasz w blad setki ludzi, powinni banowac za takie rzeczy, wtedy kazdy by sie dwa razy zastanowil co pisze.

Ale oczywiscie kazdy madry gaziarz powie ze sie nie da. :grin: