johny_walker Opublikowano 5 Marca 2011 Opublikowano 5 Marca 2011 Witam koledzy prawdopodobnie padła mi turbina(brak mocy, kopci jak smok i temp 90 st.C osiągnął po 2 km :/ więc to raczej jednoznaczne). Pytanie jaką turbinkę wsadzić, może coś większego ?? Doradźcie i powiedzcie czy to na pewno turbo?? Z góry dzięki
elmo814 Opublikowano 5 Marca 2011 Opublikowano 5 Marca 2011 , masa informacji jest na forum , sprawdz gumowe węże
andy_sky Opublikowano 5 Marca 2011 Opublikowano 5 Marca 2011 jak kopci to masz jeszcze olej czy zatarłeś silnik
johny_walker Opublikowano 5 Marca 2011 Autor Opublikowano 5 Marca 2011 Jak na chwilę obecną, to nie mam za bardzo gdzie podpiąć pod VAG'a, tak to od razu wrzuciłbym logi z prośbą o ocenę. Jestem poza miejscem zamieszkania i teraz problem jak tu wrócić. Pierwsze co sprawdziłem jak się zatrzymałem to olej. Olej jest na szczęście.
dante0018 Opublikowano 5 Marca 2011 Opublikowano 5 Marca 2011 Jeżeli turbo podło to powinno być dużo oleju w dolocie skoro dymi :gwizdanie:
johny_walker Opublikowano 5 Marca 2011 Autor Opublikowano 5 Marca 2011 Dymi na szaro, nie na czarno ani nie na biało tylko na szaro
dante0018 Opublikowano 5 Marca 2011 Opublikowano 5 Marca 2011 Spr Olej w dolocie. Ale szary dym to konie turbiny. Lepiej nie odpalaj auta
johny_walker Opublikowano 5 Marca 2011 Autor Opublikowano 5 Marca 2011 Nie odpalam go, dolot sprawdzę jutro, na dzisiaj mam już dość
malinek21 Opublikowano 5 Marca 2011 Opublikowano 5 Marca 2011 Sprawdz jeki masz luz na wałku turbinu jesli jest tak powyżej 2mm no to masz odpowiedz co się stało.Jak luz jest za duzy to olej który smaruje wałek turbinki wraz z powietrzem dostaje sie do komory spalania .A efekt masz jak popatrzysz w tylne lusterko ...
danielm21 Opublikowano 5 Marca 2011 Opublikowano 5 Marca 2011 Sprawdz jeki masz luz na wałku turbinu jesli jest tak powyżej 2mm no to masz odpowiedz co się stało.Jak luz jest za duzy to olej który smaruje wałek turbinki wraz z powietrzem dostaje sie do komory spalania ... A moja turbinka puściła olej ... po założeniu innej mechanik stwierdził ze ta stara nie ma luzów i łopatki tez nie są uszkodzone mimo to lał się olej z rury wydechowej... co jej się mogło stać??
Sztomel Opublikowano 6 Marca 2011 Opublikowano 6 Marca 2011 padło uszczelnienie wałka od strony gorącej czyli jednym słowem masz farta.
johny_walker Opublikowano 6 Marca 2011 Autor Opublikowano 6 Marca 2011 padło uszczelnienie wałka od strony gorącej czyli jednym słowem masz farta. ale padło mi czy danielm21 ?? Jak sprawdzić ten luz na wałku??
WOJTAS36 Opublikowano 6 Marca 2011 Opublikowano 6 Marca 2011 Panowie u mnie pojawił się olej w tej grubej rurze co idzie z turbiny do tej małej chłodniczki,pociekł olej przy zacisku,czy to coś poważnego?czy juz mam szykować kasę na remont turbawki?
DeeJay_Kill Opublikowano 6 Marca 2011 Opublikowano 6 Marca 2011 jak go dużo nie było, to raczej się nie przejmuj;)
dante0018 Opublikowano 6 Marca 2011 Opublikowano 6 Marca 2011 padło uszczelnienie wałka od strony gorącej czyli jednym słowem masz farta. ale padło mi czy danielm21 ?? Jak sprawdzić ten luz na wałku?? to było do danielm21 Luz sprawdz palcem odkręż waż przy turbo i zobaczysz wirnik.
lukaszooo Opublikowano 30 Marca 2011 Opublikowano 30 Marca 2011 panowie pękł mi simering na łączeniu rur miedzy dolotem turbiny a intercoolerem i strasznie sączy się tam olej jeśli wymienię simering przestanie ciec czy porostu jeśli nie będzie ciekło tu to gdzieś indziej. Zmieniłem a4 z b5 na b6 wcześniej miałem 1Zeciora oleju było pełno w dolocie a nie ciekło i nie dymił a w tym leje się i to sporo, Następnym problemem jest odpalanie z rana, zaraz po odpaleniu zadymi na biało i to sporo, puszcza chmurę i przestaje nawet przy temp ok 7C, czy jest to wina oleju w dolocie???? według mojej koncepcji olej spływa po zgaszeniu silnika a przy odpalaniu musi go przepalić i zadymi, czy jest to trafne przypuszczenie ????
Rekomendowane odpowiedzi