Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Audi S6 C7 i RS6 C7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

RS-ki zawsze w swoich klasach były najmocniejsze. I tak powinno pozostać !

Opublikowano

mi sie podoba :kox:

Opublikowano

A ja uważam, że RS'ki wcale nie muszą być najmocniejsze wystarczy, że będą najlżejsze. Mała waga daje dużo na prostej i w zakrętach a duża moc tylko na prostej. Największy kłopot tych samochodów to podsterowność powodowana przez wysunięty do przodu silnik a to wymuszone jest przez napęd na 4 koła. Nie wiem jak jest w tych nowszych modelach jak S4 B8 czy S5 RS5 ale z tego co widziałem w topgear to RS5 dalej jest mocno podsterowne ale co się dziwić jak takiego kloca V8 tam wpakowali. Co do RS6 to niestety jak ma dorównywać mocą do E63 i M5 to musi mieć duży piec i jeśli dodamy do tego quattro to ten piec musi być wysunięty do przodu w porównaniu do mesia i bmw. Efekt? Podsterowność. Rozwiązać to można albo wyrzucająć quattro i przesuwając silnik bardziej do tyłu (aż mnie dreszcz przeszedł jak to napisałem - na pewno tego nie zrobią bo to ich wizytówka) albo wkładając mniejszy silnik. Orientuje się ktoś dlaczego zrezygnowali z silników W? Takie W8 biturbo może byłoby lżejsze i krótsze od V10 albo V8. W8 wkładali do pasata b5 więc rozmiarami pewnie jest podobny do 2.7bit

Opublikowano

dokladnie silnik z audi quattro to znow bedzie R5 i ponad 400 kuca wiec poco az 4.0t aczkolweik fakt silniki w ukladzie W bywaly ale ich malo i drogie sa ;/ a przednie lampy to ma jak A1 :gwizdanie:

Opublikowano

Garść nowych informacji o S6 by <a href="http://www.autocar.co.uk/News/NewsArticle/AllCars/256300/">>Autocar<</a>.

Audi-A6-3131111109361531600x1060.jpg

Audi-A6-3131111109368721600x1060.jpg

Naprawdę szkoda, że silnik 4.0 Single Turbo 420KM nie trafił do RS5 i pewnie nie trafi również do RS4 B8. :disgust::thumbdown:[br]Dopisany: 01 Kwiecień 2011, 15:22_________________________________________________

http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=7rcL2B5ZWTk

Opublikowano

oj widzial bym swoja rodzine w takim avancie :wink4:

Opublikowano

Mi C7 pasuje bardziej niż C6, S6 pasuje jeszcze bardziej, chyba dałbym radę z tymi wszystkimi wadami o których piszecie :).

Opublikowano

bardzo dobrze że audi wróciło do korzeni R5, bo tak naprawdę to były najlepsze silniki jakie były, a koszt serwisu i awaryjność na pewno będą dużo mniejsze niż w V'kach

Opublikowano

Ale w S6, ani żadnej C7 nie będzie motoru R5. :gwizdanie: On jest zarezerwowany do kompaktów z silnikami umieszczonymi poprzecznie. Była A5 zapowiadana z 2.5 TFSI, ale na razie cisza. Ten silnik nie ma nic wspólnego z tym wątkiem.

Opublikowano

:slina: mi jakoś C7 dużo bardziej się podoba od C6 szczególnie avant, a S i RS co tu gadać :kox:

wygląda na to, że jednak celują w okolice 600km...

Opublikowano

V8T :drool3::drool3::drool3::drool3::drool3::drool3::drool3::drool3::drool3::drool3:

dane ze strony audi.de: nowe S6 ma 420 KM i 550 Nm

:kox:

Opublikowano

Audi C7 Avant miażdży wszystko, przepiękne rodzinne auto, a wersje S6 i RS6 to już mistrzostwo świata Choć póki co to zakochany jestem w S5, ale kiedy będzie mnie na to stać....

Opublikowano

nie lubie avantow ale sedan to normalnie NDW strefa 11!!!!!!

Opublikowano

Po programie jak najbardziej realne 4.5s do 100

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...