chriss Opublikowano 8 Maja 2011 Opublikowano 8 Maja 2011 Małe sprostowanie, nasadka nie 22 a 24 Cyknąłem dziś kilka fotek zgodnie z życzeniem wstawiam pogratulować pomysłu patent
Kali S4 Opublikowano 8 Maja 2011 Opublikowano 8 Maja 2011 Małe sprostowanie, nasadka nie 22 a 24 Cyknąłem dziś kilka fotek, zgodnie z życzeniem wstawiam: Potrzeba matką wynalazków Przy następnej wymianie klocków poświęcam jedną nasadkę
uris Opublikowano 12 Maja 2011 Opublikowano 12 Maja 2011 ja do tego uzywam klucz od gumowki, flexy.. i sciskacz stolarski idzie rewelacyjnie pozdrawiam Potwierdzam , prosty ścisk stolarski + klucz od flexa i idzie super
Okruchos Opublikowano 13 Lipca 2011 Opublikowano 13 Lipca 2011 Osobiscie polecam coś takiego: Uploaded with ImageShack.us Kosztowało mnie to 55 zł i zakup już dawno sie zwrócił....
krisch Opublikowano 14 Lipca 2011 Opublikowano 14 Lipca 2011 I z tym się zgadzam . Kupiłem ostatnio ten wcześniej polecany przyrząd . Do audi A4 b5 brata podeszło idealnie , ale do innych autek już nie , wiec zestaw który polecasz (Okruchos) jest o wiele lepszy i uniwersalny , no i cena ta sama jak za ten tylko do audi . Aha chodzi o rozstaw tych bolców , każde auto ma trochę inny.
Golem1 Opublikowano 14 Lipca 2011 Opublikowano 14 Lipca 2011 Też polecam ten zestaw co pokazał okruchos,posiadam identyczny wymieniałem u siebie klocki z tyłu i poszło rewelka więc mogę polecić a i cena jest przystępna.
kalik Opublikowano 15 Lipca 2011 Opublikowano 15 Lipca 2011 A nie można tego tak załatwić? Tak to możesz je tylko raz załatwić. Tylne tłoczki w Audi są wkręcane, przednie wciskane. Słyszałem o mechanikach co nie mogli wcisnąć tłoczka to wsadzili je w prasę, okazało się, że tłoczki trzeba było wkręcić.....
Dev Opublikowano 15 Lipca 2011 Opublikowano 15 Lipca 2011 A nie można tego tak załatwić? :wallbash: :wallbash: :wallbash: :wallbash: kolejny gniot
tokarka606 Opublikowano 15 Lipca 2011 Opublikowano 15 Lipca 2011 Można też młotkiem z grubym trzonkiem.Dociskamy trzonkiem i kręcimy jednocześnie.
Dev Opublikowano 15 Lipca 2011 Opublikowano 15 Lipca 2011 nooooooo a co z płynem z zacisku ????? :wallbash: :wallbash:
tokarka606 Opublikowano 16 Lipca 2011 Opublikowano 16 Lipca 2011 A co ma niby być,cofa się tak samo jak w przypadku przednich zacisków.
Dev Opublikowano 16 Lipca 2011 Opublikowano 16 Lipca 2011 A co ma niby być,cofa się tak samo jak w przypadku przednich zacisków. :oklaski: :oklaski: :oklaski: :oklaski: :oklaski: :oklaski: musisz sie jeszcze duzo nauczyc....
tokarka606 Opublikowano 16 Lipca 2011 Opublikowano 16 Lipca 2011 No to może podzielisz się z nami co takie robisz z płynem?Łapiesz go we wiaderka czy jak?
Dev Opublikowano 17 Lipca 2011 Opublikowano 17 Lipca 2011 gdy wciskasz tłoczek to najpierw odkrecasz odpowietrznik i usuwasz stary wyeksploatowany płyn
tokarka606 Opublikowano 17 Lipca 2011 Opublikowano 17 Lipca 2011 Płyn to się wymienia cały co 2 lata a nie oszczędza.
Dev Opublikowano 17 Lipca 2011 Opublikowano 17 Lipca 2011 a kto tu mowi o oszczedzaniu ? Plyn mozesz wymieniac nawet co trzy lata jak jest dobrej jakosci np Ate Typ200 ale po co plyn z zacisku przez uklad ABS ma isc do zbiorniczka ? Po co Ci ten syf ???
mas0n Opublikowano 17 Lipca 2011 Opublikowano 17 Lipca 2011 a kto tu mowi o oszczedzaniu ? Plyn mozesz wymieniac nawet co trzy lata jak jest dobrej jakosci np Ate Typ200 ale po co plyn z zacisku przez uklad ABS ma isc do zbiorniczka ? Po co Ci ten syf ??? Słuszna uwaga. Dzięki za podpowiedź
greg1 Opublikowano 5 Października 2011 Opublikowano 5 Października 2011 ja do tego uzywam klucz od gumowki, flexy.. i sciskacz stolarski idzie rewelacyjnie Potwierdzam, sposob prosty tani rewelacja pozdrawiam Potwierdzam , prosty ścisk stolarski + klucz od flexa i idzie super
TobiaszAudiA4B5 Opublikowano 17 Listopada 2011 Opublikowano 17 Listopada 2011 :gwizdanie: ja to kiedys zabkami probowalem i poszlo... nie polecam mi tym sposobem pekła osłona i wtedy to dopiero jest roboty . naprawde trzeba uwazac zeby pozniej onimac niepotrzebne komplikacje (np.wyciaganie zacisku) Ale klucz od szlifierki i jest bomba idzie jak po maśle
Rekomendowane odpowiedzi