Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wymiana modułu kierownicy (pod tempomat kierownicę multifunkcyjną)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

8E0 953 549 N[br]Dopisany: 25 Luty 2011, 20:20_________________________________________________Koledzy jakieś pomysły??

• Odpowiedzi 3.1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

8E0 953 549 N[br]Dopisany: 25 Luty 2011, 20:20_________________________________________________Koledzy jakieś pomysły??

To czemu w logach bledow jest inny?

8E0 953 549 L

Opublikowano

Manetkę także sprawdziłem i działa;/ tzn zmieniają się wartości. Dodam, że iż manetka działa w Vag'u to w ostatniej rubryce pisze NOT INSTALED. Hmm :mysli:

To chyba normalne. U mnie tempomat działa, a również w 4 okienku mam "Not installed".

Napisz, jakie dokładnie masz kodowanie w 16-Steering Wheel -> Coding-07 -> Software Coding.

--

Pozdrawiam.

Sławek

Opublikowano

Kodowanie mam 2041 .

Mam kiere multi więc powinno wszystko pasować

Wyzej podałem że mam 8E0 953 549 N bo nie byłem pewny a nie miałem czasu iść do auta z Vagiem.

Sprawdziłem w ETKA jaki u mnie siedzi moduł i pokazało ten więc wpisałem, a bardzo możliwe że się pomyliłem... Mimo to oba moduły są kompatybilne z manetką więc nie powinno być problemu;/

Dodam,że gdy przeprowadzę aktywację manetki w Engine to wywala mi błąd który da się kasować

00895 - Cruise Control Switch (E45)

04-10 - Mechanical Malfunction - Intermittent

Manetka zmienia wartości na blokach pomiarowych.

Więc już nie wiem o co kaman;/

Gdyby manetka była uwalona to by nie zmieniało wartości

Czy się mylę?? :mysli:

Opublikowano

Witam!

Numerki mojego modułu kierownicy to 8E0953549N

Czy wystarczy , że zamontuje to :

http://cgi.ebay.co.uk/Audi-A4-8E-A6-4F-Retrofit-Cruise-Control-Trim-/360273114708?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item53e1f37654

Zakoduje vagiem i biedzie hulać ???

Dzięki za pomoc

Opublikowano

Witam!

http://cgi.ebay.co.uk/Audi-A4-8E-A6-4F-Retrofit-Cruise-Control-Trim-/360273114708?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item53e1f37654

Dzięki za pomoc

tak

Opublikowano

Witam!

Dzięki za pomoc

tak

Dzięki :notworthy: :notworthy: :notworthy::good:

No to samochodzik niedługo będzie bogatszy o jeden bajer :kox:

A tak na marginesie co będe musiał zakodować tzn który moduł :mysli: .

Opublikowano

moduł kierownicy i uruchomić tempo w silniku

Opublikowano

Manetkę wpina się w moduł kierownicy (jeżeli go obsługuje), żadnych więcej kabelków nie potrzeba.

Ten temat http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=23501.0 może być pomocny.

Musisz wypiąć manetkę od kierunkowskazów, potem złożyć ją z manetką tempomatu (jak klocki LEGO) i spiąć/przykręcić do modułu kierownicy.

Zostanie ci jeszcze obudowa kolumny. Możesz wyrezać dziurę albo kupić obudowę (ja rezałem).

Opublikowano

Witam!

Dzięki za pomoc

tak

Dzięki :notworthy: :notworthy: :notworthy::good:

No to samochodzik niedługo będzie bogatszy o jeden bajer :kox:

A tak na marginesie co będe musiał zakodować tzn który moduł :mysli: .

moduł kierownicy i uruchomić tempo w silniku

Witam jestem właśnie po zakupie w/w tempomatu i mam pewien problem odnośnie moich programów posiadam wersje 409.1 i 311.2 ale nie mam full wersji i podczas próby adaptacji wyskakuje mi komunikat , że musze zarejestrować program :wallbash:.

Moje pytanie jest nastepujące : Posiadam także program Polski Vag 4.9 full wersje , czy da radę przeprowadzić nim zaadaptowanie tego tempomatu do samochodu. I czy robi sie to tak samo jak vag- comem. Próbowałem ale cos mi nie idzie nawet mimo tego że jest w polskim języku .

Z góry dzięki za pomoc

Opublikowano

chłopaki wczoraj w B7 1.8T montowałem moduł Q, manetkę tempo i kierę MF

wszystko oczywiście przebiegło zgodnie z procedurą, w ABS wszytko OK, w module kierownicy też zakodowane OK no i w silniku tempomat uruchomiony za pomocą VCDS przycisk (kodowanie II - 11) kod 11463 i problem w tym, że łajza nie działa :kwasny:

w TDI w silniku w blokach pomiarowych można sobie fajnie podejrzeć sprawność czujnika sprzęgła a w beznynce nie :no:

w adresie (16) moduł widzi manetkę, gdy wcisnę SET to na sekundę pokazuje w bloku pomiarowym, że załączony i po chwili znowu niezałączony

co sugerujecie?

Opublikowano

chłopaki wczoraj w B7 1.8T montowałem moduł Q, manetkę tempo i kierę MF

wszystko oczywiście przebiegło zgodnie z procedurą, w ABS wszytko OK, w module kierownicy też zakodowane OK no i w silniku tempomat uruchomiony za pomocą VCDS przycisk (kodowanie II - 11) kod 11463 i problem w tym, że łajza nie działa :kwasny:

w TDI w silniku w blokach pomiarowych można sobie fajnie podejrzeć sprawność czujnika sprzęgła a w beznynce nie :no:

w adresie (16) moduł widzi manetkę, gdy wcisnę SET to na sekundę pokazuje w bloku pomiarowym, że załączony i po chwili znowu niezałączony

co sugerujecie?

Ja Ci sugeruje vasa :( ostatnio u bajka nie było opcji logowania w silniku żeby dodać tempomat oraz w ABS żeby skalibrować czujnik w taśmie. Tan było 2.0 TFSI i próbwałem vcds 10.6 oraz 7.4 i nic.

Opublikowano

czujnik G85 się skalibrował bez żadnego problemu - błąd zginął sam po kalibracji

dawny przycisk LOGIN-11 to w VCDS KodowanieII-11 i sterownik zaakceptował kod 11463

Opublikowano

co sugerujecie?

Czujnik polozenia pedalu hamulca lub sprzegla.

Opublikowano

co sugerujecie?

też mam to na myśli ale wymiana w ciemno się nie kalkuluje

Opublikowano

co sugerujecie?

też mam to na myśli ale wymiana w ciemno się nie kalkuluje

Mozna pospinac na krotko. Nie pamietam dokladnie jak, ale zadziala :hi:

Opublikowano

ale jak już to chyba czujnik sprzęgła bo czujnik pedału hamulca to chyba czujnik STOP, prawda?? :mysli:

Opublikowano

Chyba muszę ciąć koszty i ze swojej zrobić MF, czyli dokupić poduszkę i znaleźć rozgałęzienie wiązek w kierownicy - trapez...

Czy ktoś może odczytać jaki nr ma ten trapez, może normalnie da się go dokupić w ASO? Pewnie były jeszcze 3 wersje tego trapezu, bo dla multitronica, podgrzewanej i zwykłej MF. Kupując całą kierownice, niezależnie w jakim stanie (byle zdobyć trapez) trzeba by było jeszcze wiedzieć jak rozpoznawać te trapezy, tutaj np. wydaje się być za dużo gniazd:

http://moto.allegro.pl/kierownica-skorzana-audi-a3-a4-a5-a6-a8-i1499433921.html

Opublikowano

:hi:

Trapezy nie są sprzedawane oddzielnie w ASO - tylko z kierownicą. No chyba że ktoś Ci odsprzeda to na allegro, choć szczerze wątpie. Pamiętaj również o tym, że przy montowaniu MF w B6 , nie możesz dać modułu z B7.

Pozdro,

Opublikowano

Witam! Czy taki moduł podejdzie pod tempomat , a może i pod multi :naughty: . Może źle szukałem ale chyba nie macie tu takiego numerku z literą T na końcu:

8E0 953 549 T

Dzięki za pomoc

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...