Gość NyPal Opublikowano 17 Stycznia 2008 Opublikowano 17 Stycznia 2008 Dokładnie Mad_MAX ....jaką matryce musiałyby mieć te aparaty żeby dalo sie tak powiększyc żeby odczytac numery z naklejki... Pozatym szybka obiektywu w takim fotopstryku po kilku przejechanych autach (zwłaszcza tirach) jest tak brudna że niema mowy o wyraznym zdjęciu. Swojego sposobu nie wymysliłem...- znam go od misiaków
Gość Keżor Opublikowano 17 Stycznia 2008 Opublikowano 17 Stycznia 2008 ja ma sposób na radary :gwizdanie: zerwać rejestracje z przodu i dać na wycieraczke pasażera a jak policja zatrzyma to wrzucić na podszybie i powiedzieć że odpadła ja tak zrobiłem i sie udało (wtedy wróciłem z gdańska do katowic w 6godzin [w dzień]) a w SCZ wydymałem nową Sklase 500 i nową A6ke 3.0Tdi bo oni sie bali a ja leciałem sobie 130-150kph , a najlepsze na CB: -ty glupku! dwa radary Cie mają -a niech mają, tablicy nie mają :> bajo i szerokości -...
hopkins_f Opublikowano 17 Stycznia 2008 Opublikowano 17 Stycznia 2008 Niezłym wyjściem jest wykupienie ubezpiecznia od mandatów. Ponoć na kwartał płacisz 39 zł i ubezpieczalnie pokrywa koszty mandatu, szkoda tylko że na punkty jeszcze nic nie wymyślili (oprócz liści i ulotek hehe) .
kalina Opublikowano 22 Stycznia 2008 Autor Opublikowano 22 Stycznia 2008 Dzisiaj przeczytałem na innym forum , że przetarg zakończony. 53 sztuki fotoimitatorów zrobi firma Zurard Koszt jednego 5980 zł , będą błyskać jakby się ktoś pytał.
Dzo-Dzo Opublikowano 23 Stycznia 2008 Opublikowano 23 Stycznia 2008 ja ma sposób na radary :gwizdanie: zerwać rejestracje z przodu i dać na wycieraczke pasażera a jak policja zatrzyma to wrzucić na podszybie i powiedzieć że odpadła ja tak zrobiłem i sie udało (wtedy wróciłem z gdańska do katowic w 6godzin [w dzień]) a w SCZ wydymałem nową Sklase 500 i nową A6ke 3.0Tdi bo oni sie bali a ja leciałem sobie 130-150kph , a najlepsze na CB: -ty glupku! dwa radary Cie mają -a niech mają, tablicy nie mają :> bajo i szerokości -... no to kezorku hmm nie wiem jak ci to powiedziec moj kolega jest policjantem i tez zrobił ten sam numer coty tylkonie sciagnąl z tylu rejestracji i ktorys z fotoradarow pstryknol mu fotoska od tylu :-( i kiszka 500 zł musz przyszło haha znowu jakis kolega opowiadal mi ze tez sciagnol rejestracjie z przodu ale nie zakleił tej naklejki co jest na przedniej szybie z nr reje. i zonk ( ale z tym drugim to tak wydaje mi sie ze nie do końca)
DeeJay_Kill Opublikowano 23 Stycznia 2008 Opublikowano 23 Stycznia 2008 Te naklejki na szybie jednak po coś są - rozdzielczość radarów pozwala na zdjęcie numerów z naklejki. Sposób na fotoradary? Na przednią blachę liść, albo tak, jak w amerykańskich filmach - obracana blacha... Sam muszę sobie coś takiego wyrezać - naciskam przycisk i blaszka się chowa, tudzież może lepiej, żeby to działało jak żaluzja i przysłaniało numer jakąś folią. Co do naklejki na szybie - ulotka, a najlepiej nakleić ją tak, żeby wycieraczka uniemożliwiała odczyt, lub po prostu jej nie naklejać...Pozdro:)
Reggi Opublikowano 23 Stycznia 2008 Opublikowano 23 Stycznia 2008 amerykańskich filmach - obracana blacha... Sam muszę sobie coś takiego wyrezać - naciskam przycisk i blaszka się chowa, tudzież może lepiej, żeby to działało jak żaluzja i przysłaniało numer jakąś folią. Taaa... bardzo ciekawe ..kolego mniej filmów Albo odstawić dragi Na wtorkowym Warszawskim spocie - jeden z kolegów [?] miał chyba naklejony czarny paseczek na tej naklejce na szybie , ktory zasłaniał pierwszą literke numeru tez w sumie dobry patent ..
freon Opublikowano 23 Stycznia 2008 Opublikowano 23 Stycznia 2008 Pierwsze o czym pomyślałem, to o tym, kiedy zaczną stawiać atrapę policjanta, który będzie wychodził z doskonałej atrapy auta i doskonale mierzył w nas suszarką. Albo atrapę atrapy, by ktoś nie pomyślał, iż to atrapa. Wg mnie ciągle wydają kasę na nie te rzeczy co trzeba. Zamiast ograniczenia do 40 km/h ze względu na kiepski stan drogi oraz karmnika dla ptaków za znakiem, może by tak w drugą stronę - lepsze drogi? A co do odczytania rejestracji po znaku na szybie, no to naprawdę, nie wierzę w takie cuda nad naszymi ulicami. Dostałem jedno zdjęcie i rozdzielczość była niczym z aparatu w telefonie komórkowym, strzelone z kilku metrów. Nie przeczę, że się nie da, ale mamy jeszcze kilka (naście) lat swobody z liściem... (o ile nie można tego w sposób prawny obejść, bo jeżeli jest jedno Audi w PL co ma końcówkę 2345?)
lukaszr Opublikowano 24 Stycznia 2008 Opublikowano 24 Stycznia 2008 Na wtorkowym Warszawskim spocie - jeden z kolegów [?] miał chyba naklejony czarny paseczek na tej naklejce na szybie , ktory zasłaniał pierwszą literke numeru tez w sumie dobry patent .. Ten jeden z kolegów to ja - tylko, że nic nie naklejałem tylko takie coś dostałem z wydziału komunikacji. Każdy się mnie pyta co to jest, a ja zawsze to samo odpowiadam. Rzeczywiście zakrywa to po części 2 pierwsze litery rejestracji i ciężko jest odczytać co to jest
krzyniek Opublikowano 24 Stycznia 2008 Opublikowano 24 Stycznia 2008 amerykańskich filmach - obracana blacha... Sam muszę sobie coś takiego wyrezać - naciskam przycisk i blaszka się chowa, tudzież może lepiej, żeby to działało jak żaluzja i przysłaniało numer jakąś folią. Taaa... bardzo ciekawe ..kolego mniej filmów Albo odstawić dragi Na wtorkowym Warszawskim spocie - jeden z kolegów [?] miał chyba naklejony czarny paseczek na tej naklejce na szybie , ktory zasłaniał pierwszą literke numeru tez w sumie dobry patent .. a jeden w ogóle nie miał tej naklejki
Yelo Opublikowano 25 Stycznia 2008 Opublikowano 25 Stycznia 2008 A co do odczytania rejestracji po znaku na szybie, no to naprawdę, nie wierzę w takie cuda nad naszymi ulicami. Dostałem jedno zdjęcie i rozdzielczość była niczym z aparatu w telefonie komórkowym, strzelone z kilku metrów. Nie przeczę, że się nie da, ale mamy jeszcze kilka (naście) lat swobody z liściem... (o ile nie można tego w sposób prawny obejść, bo jeżeli jest jedno Audi w PL co ma końcówkę 2345?) Niestety - jesteście w błędzie. Policja wysyła zdjęcie słabej jakości, a u siebie mają w dużo lepszej. Rozdzielczość? 8MPix pozwala na odczytanie rej z nalepki bez problemów (2-3mm/piksel).
Reggi Opublikowano 25 Stycznia 2008 Opublikowano 25 Stycznia 2008 Na wtorkowym Warszawskim spocie - jeden z kolegów [?] miał chyba naklejony czarny paseczek na tej naklejce na szybie , ktory zasłaniał pierwszą literke numeru tez w sumie dobry patent .. Ten jeden z kolegów to ja - tylko, że nic nie naklejałem tylko takie coś dostałem z wydziału komunikacji. Każdy się mnie pyta co to jest, a ja zawsze to samo odpowiadam. Rzeczywiście zakrywa to po części 2 pierwsze litery rejestracji i ciężko jest odczytać co to jest Nigdy nie moge poznać , ktore to twoje Auto Ale patent dobry
tropico Opublikowano 26 Stycznia 2008 Opublikowano 26 Stycznia 2008 jak to jest czy przed masztem z fotoradarem musi być wcześniej ta niebieska tabliczka informująca o nim, bo ostatnio zauważyłem na trasie 2 nowe i zupełnie nie były oznakowane ?
Michas Opublikowano 27 Stycznia 2008 Opublikowano 27 Stycznia 2008 raczej nie musi skoro na trasie kraków-warszawa jest kilka miejsc w których albo nie ma tabliczki, a radar jest, albo jest tabliczka a radar po przeciwnej stronie
Brysio Opublikowano 26 Października 2011 Opublikowano 26 Października 2011 panowie a co wy na to : moim planem jest nanienc na ta folie jeszcze biala tablice z innym nieistniejacym numerem np FU CK 455 )
Pandzior Opublikowano 26 Października 2011 Opublikowano 26 Października 2011 Dobry patent:D Do d*p...,a naklejka na przedniej szybie?
Pulpit Opublikowano 26 Października 2011 Opublikowano 26 Października 2011 Do d*p...,a naklejka na przedniej szybie? ulotka za wycieraczką/ brak naklejki
Brysio Opublikowano 27 Października 2011 Opublikowano 27 Października 2011 Dobry patent:D Do d*p...,a naklejka na przedniej szybie? musisz kupic taka zaluzje na naklejke jak nie wiesz jak sobie z nia poradzic
NYNA Opublikowano 27 Października 2011 Opublikowano 27 Października 2011 albo nakleić ją tak żeby wycieraczka ją zasłaniała.
Rekomendowane odpowiedzi