Reggi Opublikowano 21 Stycznia 2008 Opublikowano 21 Stycznia 2008 Gdzie zalać zbiorniczek po dobrej cenie ? Własnie wrociłem z Lublina gdzie odwiedziłem stacje na Carrefour koło makro ..ropka jest po 3.54 ! Tydzien temu lałem w tym samym miejscu po 3.69 . Neste w Warszawie oferuje cene ok. 4.0 zł za litr ON . Gdzie lejecie i jaka jest cena paliwka ? ? Gdzie jest taniio..taniej ?
letallec Opublikowano 21 Stycznia 2008 Opublikowano 21 Stycznia 2008 Ja tankuje zawsze na Neste O żesz Ty , a ja latam i szukam ekodisla w dobrej cenie (4.07 wczoraj na pulawskiej kolo wyscigow) albo czegos z BP. NESTE mam koło domu i omijam ją szerokim łukiem od kiedy Pb zamarzlo mi w porzednim pażdziochu Ale moze zweryfikuje swoje poglady
Michas Opublikowano 21 Stycznia 2008 Opublikowano 21 Stycznia 2008 jakbym miał malucha to bym lał na neste ale lanie do takich aut jak a4 b6 taniej, tandetnej benzyny....sorry ale dla mnie to max porażka ... jakość można sprawdzić chodźby lejąc taką benzynę do dobrej kosiarki... nie ruszy... bądź chodźby do quada...też nie ruszy, i będzie cały do czyszczenia...
marinero Opublikowano 21 Stycznia 2008 Opublikowano 21 Stycznia 2008 Panowie widze ze odbiegliscie od tematu - kazdy leje tam gdzie mu sie podoba - ja u nas w wlkp leje na BP - 4,04 za litr bylo wczoraj. Moi wszyscy znajomi leja na stacjach Inter marche i sa bardzo zadowoleni. Podobno najlepsze paliwo jest na norweskich stacjach statoila.
tropico Opublikowano 21 Stycznia 2008 Opublikowano 21 Stycznia 2008 ja tankuje tylko shell v-power diesel, mam karte euro shell, ktora daje mi rabat 5gr na litrze także się całkiem opłaca co do innych stacji to podobno na neste jest nawet niezłe paliwo... osobiście nie sprawdzałem i nie sprawdzę za duże ryzko...
poziek Opublikowano 21 Stycznia 2008 Opublikowano 21 Stycznia 2008 tropico widzisz gdybyś śledził lepiej forum to przeczytałbyś, że niejaki Masters robił testy porównawcze paliw różnych stacji. Wiecie co wyszło? Że najlepsza ropa jest na Orlenie...ropa dla tirów
Flyer Opublikowano 21 Stycznia 2008 Opublikowano 21 Stycznia 2008 Tak, ale dla zwyklych diesli. V6 TDI na VP44 powinny dostawac paliwko "premium".
poziek Opublikowano 21 Stycznia 2008 Opublikowano 21 Stycznia 2008 trza zapytać się mastersa i ctv co leją do siebie [br]Dopisany: 21 Styczeń 2008, 13:33 _________________________________________________Poza tym przecież dobrze wiemy, że nie ma paliwa premium w PL. Są dolewane tylko uszlachetniacze zwiazane z mniejsza emisją spalin do atmosfery. Nic więcej zwiazanego z dbałoscia o te diabelne pompy w 2,5
Tukan Opublikowano 21 Stycznia 2008 Opublikowano 21 Stycznia 2008 A ja tankuje tam gdzie mam najblizej,jak musze zalac zbiorniczek(byle by nie na no name)A juz niedlugo moze bede mial ropke po 2-2,5zl Wiec wtedy bym jezdzil jak za darmo A slyszalem oponie ze na paliwie z BP mozna przejechac wiecej kilosow niz na innym ciekawa teoria,sadzi ktos ze to moze byc prawda?
Flyer Opublikowano 21 Stycznia 2008 Opublikowano 21 Stycznia 2008 trza zapytać się mastersa i ctv co leją do siebie [br]Dopisany: 21 Styczeń 2008, 13:33 _________________________________________________Poza tym przecież dobrze wiemy, że nie ma paliwa premium w PL. Są dolewane tylko uszlachetniacze zwiazane z mniejsza emisją spalin do atmosfery. Nic więcej zwiazanego z dbałoscia o te diabelne pompy w 2,5 Dlatego napisalem w cudzyslowiu "premium"
Hugo Opublikowano 21 Stycznia 2008 Opublikowano 21 Stycznia 2008 jakbym miał malucha to bym lał na neste ale lanie do takich aut jak a4 b6 taniej, tandetnej benzyny....sorry ale dla mnie to max porażka ... jakość można sprawdzić chodźby lejąc taką benzynę do dobrej kosiarki... nie ruszy... bądź chodźby do quada...też nie ruszy, i będzie cały do czyszczenia... Hahhahaha fajne rzeczy opowiadasz.Lepiej pogadaj z kimś kto siedzi w paliwch to Ci powie kto dostarcza paliwo do stacji :> I nie pisz mi , że lanie do B6 na Neste to porażka , bo dla mnie to jakieś banialuki to co piszesz.Leje tam od 2,5 roku ropę i nigdy nie miałem z autem problemów.Pamiętasz jak były mrozy ponad 30* chyba ze 2 lata temu?? Auto stało po 8 godzin pod firmą na tym mrozie i nigdy mi nic nie zamarzło.Leje też na Neste benzyne do Meska 190 i również żadnych problemów z paliwem nie było.Mam mnóstwo znajomych , którzy tankują na Neste w Lublinie i jeszcze nikt mi się nie skarżył.Paliwo jest tam tańsze , bo nie ma obsługi i odchodzą im koszty.Tak więc jakoś paliwa zależy od najemcy stacji.Bo jak ten jest nieuczciwy i robi przekręty z paliwem , to wtedy możesz się naciać na każdej stacji
poziek Opublikowano 21 Stycznia 2008 Opublikowano 21 Stycznia 2008 a ja od 2,5 roku leje do swojego 1.8T AVJ GTRS eliminator 98PB tylko NESTE...jak narazie koni mu tylko przybywa co więcej, jazda moja to 95% miasto a trasy robie 3-4 razy w roku i jak zatankuje na tych statoilach, bp i innych shellach to mi moje auto nie jedzie, a ja prawie zawsze jade pełną piz*ą w trasie co wiecej !!! Mam wskaźniki doładowania, egt i oleju. Wiecie co się stało z temeraturą spalin jak wlałem na shellu 98Pb?? Skoczyła mi o 30 stpni. to jest dopiero kaszana. co więcej - mam włączoną opcje w ECU, że za kazdym razem jak następuje spalanie stukowe, mryga mi kontrolka od komputera na zegarach i wiecie co się działo jak na sylwka jechałem do sopotu na paliwie ze statoila?? miałem faken disco [br]Dopisany: 21 Styczeń 2008, 14:19 _________________________________________________empiryczne spostrzeżenia egt i stukowe mowią wszystko o waszej "premium"
Reggi Opublikowano 21 Stycznia 2008 Autor Opublikowano 21 Stycznia 2008 Mam mnóstwo znajomych , którzy tankują na Neste w Lublinie i jeszcze nikt mi się nie skarżył.Paliwo jest tam tańsze , bo nie ma obsługi i odchodzą im koszty.Tak więc jakoś paliwa zależy od najemcy stacji Racja Na ja leje na Neste w Lublinie tu koło ronda ..i autko śmiga dobrze . Wale tankowanie na BP i wale ich punkty i ich rope po 4.34 zł /L . Zdziercy utrzymują armię pracowników , którym sie nic nigdy nie chce ! W Lublinie koło Carrefour'a jest tania ropka a po co mam przepłącac po 50 gr. na litrze .. trzeba bedzie i tak i tak zakupić - http://www.allegro.pl/item289901203_kleen_flo_opatentowany_uszlachetniacz_do_diesel_4l.html Liquid Molly sie skonczył a to to samo , a cena inna
poziek Opublikowano 21 Stycznia 2008 Opublikowano 21 Stycznia 2008 i jeszcze jedno - płacąc kartą płatniczą na neste obcinaja ci 5gr na litrze
Reggi Opublikowano 21 Stycznia 2008 Autor Opublikowano 21 Stycznia 2008 i jeszcze jedno - płacąc kartą płatniczą na neste obcinaja ci 5gr na litrze Ta... qrnaa..ja mam karte na podpis
spanky Opublikowano 21 Stycznia 2008 Opublikowano 21 Stycznia 2008 Orlen Ecodiesel ... [w Otwocku ostatnio 4.12zł/l] ...
milo222 Opublikowano 21 Stycznia 2008 Opublikowano 21 Stycznia 2008 i jeszcze jedno - płacąc kartą płatniczą na neste obcinaja ci 5gr na litrze Ta... qrnaa..ja mam karte na podpis no i ? co to ma za znaczenie płacisz tak samo tylko podajesz pin
Szuszu Opublikowano 21 Stycznia 2008 Opublikowano 21 Stycznia 2008 Ja nie mam swojej stacji, bo głównie tankuje w garażu za 2 - 2.5zł/litr. Jak sie kończy zapas z taniego żródła to jade do znajomego co ma za 3.20zł/litr, podobno z BP. I kiedy u niego sie kończy to chytam sie za głowe widząc ceny na stacjach, a i tak wybieram TESCO.
letallec Opublikowano 21 Stycznia 2008 Opublikowano 21 Stycznia 2008 co więcej, jazda moja to 95% miasto a trasy robie 3-4 razy w roku i jak zatankuje na tych statoilach, bp i innych shellach to mi moje auto nie jedzie, a ja prawie zawsze jade pełną piz*ą w trasie co wiecej !!! Mam wskaźniki doładowania, egt i oleju. Wiecie co się stało z temeraturą spalin jak wlałem na shellu 98Pb?? Skoczyła mi o 30 stpni. to jest dopiero kaszana. poziek Jak nalałeś paliwa na Shellu, to powinienes jeszcze dolac wiadro wody destylowanej. Taka mieszanka dopiero osiąga parametry paliwa z Neste :polew:
Rekomendowane odpowiedzi