Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ ADR B5 1.8 ] Lift czy przedlift - gustaw

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć . Chciałem pokazać moją audi A4 B5 1.8. lipiec 97r .Chodzi mi o to że nie wiem czy to jest wersja lift czy nie , Może niemiec troszkę zainwestował w ten model. Jeśli ktoś się na tym zna to proszę o wypowiedź.

594c9c3fe814d6e6med.jpg

7e80cd70c21600aemed.jpg

f21fe188ffe2e692med.jpg

5e7e0741507129d9med.jpg

77072c3e8ca3a282med.jpg

3230d710fc59fa69med.jpg

e348bc2016d29d86med.jpg

dc7e3daa65463c17med.jpg

Opublikowano

Cześć . Chciałem pokazać moją audi A4 B5 1.8. lipiec 97r .Chodzi mi o to że nie wiem czy to jest wersja lift czy nie , Może niemiec troszkę zainwestował w ten model. Jeśli ktoś się na tym zna to proszę o wypowiedź.

594c9c3fe814d6e6med.jpg

7e80cd70c21600aemed.jpg

f21fe188ffe2e692med.jpg

5e7e0741507129d9med.jpg

77072c3e8ca3a282med.jpg

3230d710fc59fa69med.jpg

e348bc2016d29d86med.jpg

dc7e3daa65463c17med.jpg

a co mial zainwestowac? nie ma chociazby 4 szyb w pradzie, grzanej d*py, komputera. zwykla fura z 97 roku (czyli po tzw malym lifcie )z jakims srebrnym gowienkiem na konsoli
Opublikowano

Chyba mini lift :)

Kolorek taki jak mój :)

Silnik taki jak mój :decayed:

Kierownica eSowa :good:

Kubełki! :good:

Zapodaj jeszcze jakąś małą glebę do tego koła i będzie git :)[br]Dopisany: 29 Lipiec 2011, 14:59_________________________________________________Mrogal przywitaj ładnie kolegę na forum :polew:

Opublikowano

Chyba mini lift :)

Kolorek taki jak mój :)

Silnik taki jak mój :decayed:

Kierownica eSowa :good:

Kubełki! :good:

Zapodaj jeszcze jakąś małą glebę do tego koła i będzie git :)[br]Dopisany: 29 Lipiec 2011, 14:59_________________________________________________Mrogal przywitaj ładnie kolegę na forum :polew:

mini lift? inna kiera by była i gała zmiany bieguufff
Opublikowano
  • Autor

A po czym poznaliście ten mini lift? czy wiązki do 4 szyb elektrycznych są wyprowadzone? . ktoś mi mówił że lamy tył są po lift-owe , kiera i kierunki białe na błotnikach. Przyjmuje wszelką krytykę.

Opublikowano

Nie widziałem znaczków AUDI na błotnikach i po tym się wzorowałem :mysli:

Ale co do gałeczki to racja.

Opublikowano

Kolego fabryka wypuściła w 97 roku fury po I-szym lifcie, zmienili światła z tyłu i parę innych szczegółów.

Opublikowano

Po lifcie z 97/98 to kiera chyba juz powinna byc inna i gałka biegów też. Kierunki boczne białe to może każdy założyć tak jak lampy tylne i wcale to nie jest lift. Zegary też jeszcze te najstarsze.

Opublikowano

to jest tak jak u mnie :) masz wersje pomiedzy przed liftem a poliftem

Opublikowano

Trochę inny odcień maja prawe tylne drzwi :gwizdanie:. Doinwestowane to chyba jest w kierownicę od esy, nic więcej. Tak poza tym to czysta, zwykła seria jakich dużo

Opublikowano

Kiera w ładnym stanie jeżeli ori to dobrze wróży.Po zatym prawa strona ma dwa odcienie :cool1:

Opublikowano
  • Autor

Zgadza się prawa strona była robiona przez Niemca , niestety źle wpylone. Na zdjęciach widać bardziej niż na żywca. Szczerze się tym nie przejmuję bo w sumie wychodzi to tylko na zdjęciach. Dziękuje za pomoc

Opublikowano

Tutaj są szczegółowe informacje na temat kolejnych liftów B5, nawet z wyszczególnieniem numerów nadwozi od-do :)

http://der-b5.de/Audi_A4_/_S4_Limousine_-_Typ_B5/8D2.html#Modelljahr_1997_-_Modellpflege_I

Z tego wychodzi, ze przed 31 maja 1995 el. szyby z przodu nie byly w standardzie (oprocz 2.6), widzial ktos kiedys A4 z korbotronickiem z przodu? :blink: :blink: :blink:

btw 4x el. szyby byly od poczatku produkcji jako opcja...

Opublikowano

ja widziałem kolega ma w 1.6 z 95r

Opublikowano

Ja mam furke ze stycznia 95 i mam przód el w standardzie ;]

Opublikowano

Kolego, Twoje auto to model 97 (może być nawet wyprodukowane w drugiej połowie 96 ale to model 97),

Model, który miał już niektóre elementy z mini liftu (np. tylne lampy). Co więcej można było sobie wybrać elementy pakietu sport typu kierownica od s-ki czy kubełki.

Mini lift wszedł w drugiej połowie 97 roku (dokładnie od 1 sierpnia), auta po 1 sierpnia są już modelem 98.

Tyle w temacie :)

Opublikowano

Kolego, Twoje auto to model 97 (może być nawet wyprodukowane w drugiej połowie 96 ale to model 97),

Model, który miał już niektóre elementy z mini liftu (np. tylne lampy). Co więcej można było sobie wybrać elementy pakietu sport typu kierownica od s-ki czy kubełki.

Mini lift wszedł w drugiej połowie 97 roku (dokładnie od 1 sierpnia), auta po 1 sierpnia są już modelem 98.

Tyle w temacie :)

poznac to mozna najszybciej po liczniku ktory ma zegarek z oznaczeniami 3,6,9,12

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

ja mam a4 b5 1.8 95r i mam 4x el szyby

Opublikowano

zgadzam się z przedmówcą zobaczcie na zegarek pierwsza seria