Skocz do zawartości
IGNOROWANY

10 rocznica zamachów z 11.09

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wczesniej na poczatu tematu jeden z kolego wrzucil bdb film pokazujacy wszystko trwa 1h;17min obejrzalem warto.

Kimi, ten filmik był na początku. Jakbyś go od razu obejrzał to myślę że kilka argumrntów i niepotrzebnego upierania się by Ci odpadło :wink4:

Zrób doświadczenie i zmierz, ile czasu leci kilogramowy kamień rzucony z 5 piętra i taki sam kamień rzucony z 20 piętra. I nie będzie to 4 razy dłużej - zapewniam Cię.

Z fizyki dobry nie byłem, ale co innego kamień swobodnie spadający i nie mający żadnych przeszkód prócz powietrza, a walący się 400 metrowy budynek. Okey, konstrukacja nie wytrzymała ale żeby tak równomiernie na wysokości całego budynku ? Chyba o to tu chodziło :wink4:

Wszyscy doskonale wiedzą co dała Amerykanom akcja militarna na bliskim Wschodzie... To oczywiste że 11/09 jest jedną wielką wypuchą.. Ja wiem że wiele osób wierzy w to iż świat jest wyjątkowo ucywilizowany, że większość problemów załatwia się drogą dyplomatyczną. Tak nagle udało Nam się zmienić na lepsze a Nasza historia usiana licznym wojnami, konfliktami, intrygami, upadkami wielkich narodów itp. poszły daleko w zapomnienie... Fajnie by było i pewnie większość by tak chciała, ale nie oszukujmy się - dzisiaj światem rządzi pieniądz. Kto go ma ten rozdaje karty. Wiadomo też że główny klucz do pieniądza to surowce naturalne i tania Chińska siła robocza :kox:

Na przykładzie wojny kibiców Krakowskich... Większość tu wie że o wpływy z narkotyków itp. chodzi. Młodym na osiedlach sie wmawia że w imię barw idą walczyć, a Oni tak naprawdę komuś zdobywają obszar wpływów... I tak się właśnie kręci polityka na świecie... Bin Laden, Kadafi dobrzy przyjaciele wielkich tego świata z dnia na dzień stają się największymi wrogami. Talibom buduje się schrony, tunele, bazy wojskowe a później z Nimi walczy... Najpierw Trzecia Rzesza, później Sowieccy komuniści, a teraz Islamscy ekstremiści - Wielki Brat cały czas musi mieć jakiegoś wroga :naughty:

Prawdy i tak pewnie nie poznamy, ale pogdybać jak najbardziej Nam wolno :cool1:

Opublikowano

Będę mówił do znudzenia. Gdzie są nagrania z kilkuset kamer znajdujących się w Pentagonie :gwizdanie: :cool1:

Byles i widziales te kilkaset kamer? Skad ten pomysl z ta iloscia?

Nawet o tym Piotr Kraśko i Max Kolonko czy jak mu tam mówili po 11 września że na każdym metrze pentagonu są kamery i to się powinno wyjaśnia a jak widać do dzisiaj nic nie pokazano. Tylko ujęcie z kamery ze stacji paliw na którym nic nie widać. A powinno być widać płonące szczątki samolotu które później podobno wyparowaly. Nie no to jest śmieszne :)

Opublikowano
Prawdy i tak pewnie nie poznamy, ale pogdybać jak najbardziej Nam wolno

I jedynie z tym się można w pełni zgodzić a cała reszta to telewizyjna i i internetowa papka którą jeden łyknie a drugi nie i powstają wielkie teorie spiskowe.

Opublikowano

A co Ty pewnie wiesz na 100% jak było bo filmik w necie widziałeś i Piotr Kraśko mówił to już musi być prawda :cool1:

Proszę Cię :polew:

Opublikowano

wczesniej na poczatu tematu jeden z kolego wrzucil bdb film pokazujacy wszystko trwa 1h;17min obejrzalem warto.

Kimi, ten filmik był na początku. Jakbyś go od razu obejrzał to myślę że kilka argumrntów i niepotrzebnego upierania się by Ci odpadło :wink4:

Zrób doświadczenie i zmierz, ile czasu leci kilogramowy kamień rzucony z 5 piętra i taki sam kamień rzucony z 20 piętra. I nie będzie to 4 razy dłużej - zapewniam Cię.

Z fizyki dobry nie byłem, ale co innego kamień swobodnie spadający i nie mający żadnych przeszkód prócz powietrza, a walący się 400 metrowy budynek. Okey, konstrukacja nie wytrzymała ale żeby tak równomiernie na wysokości całego budynku ? Chyba o to tu chodziło :wink4:

Wszyscy doskonale wiedzą co dała Amerykanom akcja militarna na bliskim Wschodzie... To oczywiste że 11/09 jest jedną wielką wypuchą.. Ja wiem że wiele osób wierzy w to iż świat jest wyjątkowo ucywilizowany, że większość problemów załatwia się drogą dyplomatyczną. Tak nagle udało Nam się zmienić na lepsze a Nasza historia usiana licznym wojnami, konfliktami, intrygami, upadkami wielkich narodów itp. poszły daleko w zapomnienie... Fajnie by było i pewnie większość by tak chciała, ale nie oszukujmy się - dzisiaj światem rządzi pieniądz. Kto go ma ten rozdaje karty. Wiadomo też że główny klucz do pieniądza to surowce naturalne i tania Chińska siła robocza :kox:

Na przykładzie wojny kibiców Krakowskich... Większość tu wie że o wpływy z narkotyków itp. chodzi. Młodym na osiedlach sie wmawia że w imię barw idą walczyć, a Oni tak naprawdę komuś zdobywają obszar wpływów... I tak się właśnie kręci polityka na świecie... Bin Laden, Kadafi dobrzy przyjaciele wielkich tego świata z dnia na dzień stają się największymi wrogami. Talibom buduje się schrony, tunele, bazy wojskowe a później z Nimi walczy... Najpierw Trzecia Rzesza, później Sowieccy komuniści, a teraz Islamscy ekstremiści - Wielki Brat cały czas musi mieć jakiegoś wroga :naughty:

Prawdy i tak pewnie nie poznamy, ale pogdybać jak najbardziej Nam wolno :cool1:

Najgorsze jest to, że tym "młodym kibicem" który walczy o terytoria i wpływy na świecie dla Wielkiej Ameryki jest Polska ... :kwasny:

Opublikowano

latarnie mogły być połamane przez samolot wojskowy który uderzył w pentagon

a tych 64 pasażerów pewnie siedziało mu na skrzydłach. Bo w kokpicie już nie było miejsca. :wink4:

a co myślisz że jest tylko jedna przy dyżurce? :naughty: która dodatkowo w momencie uderzenia samolotu nagrywała co kilka klatek po czym jak już pentagon się palił zaczęła nagrywać normalnie płynnie :naughty:

Masz na to jakiś dowód? Chociażby dalszą część filmu gdzie nagrywanie było płynne?

Czy tylko coś gdzieś przeczytałeś i powtarzasz?

Poza tym było wiele nagrań z okolicznych kamer przemysłowych. Wszystko skonfiskowane. W przypadku WTC niczego nie ukrywali. A co jest tajemniczego w budynku pentagonu żeby go chronić? :naughty: Bez przesady, w internecie jest wiele zdjęć samego obiektu, więc jaki by to miało sens? Ktoś by wyczytał z filmu/zdjęcia tajne materiały które leżą blisko okna?

Co jest tajemniczego w budynku pentagonu żeby go chronić? Nie wiem. Jakieś tajne plany pewnie i inne brudy tego narodu. Zresztą chyba logiczne że to jest tak jakby "główna baza" gdzie zapada większość decyzji wojskowych itp.

W przypadku WTC to chyba jest trochę inaczej bo to był biurowiec mieszczący się w sercu Manhattanu prawda? Tysiące ludzi w okolicznych budynkach, na ulicach.

A co jest takiego tajemniczego w przypadku WTC że mieliby konfiskować nagrania z tamtąd? Odpowiedz na to :P

A co do połamanych latarni - no bez jaj jak ktoś potrafił by sfingować zamach, nie miałby raczej problemów z podstawieniem połamanych latarni :)

No bez jaj :decayed:. Już widzę jak uderza rakieta/myśliwiec w pentagon jednocześnie podjeżdża dźwig CIA i po kolei wyrywa latarnie uderzając w górne części żeby każdy pomyślał że to skrzydła je wyłamały. Jedna z latarni uderza w taksówkę którą wcześniej podstawili.

No to jest dopiero teoria. :tongue4:

Opublikowano

Jesli USA szukałyby pretekstu do ataku na bliski wschód to wystarczającym byłoby porwanie 5 samolotów i rozwalenie ich gdzieś w polu. A nie walenie w Pentagon i WTC. Efekt społeczny ten sam.

Będę mówił do znudzenia. Gdzie są nagrania z kilkuset kamer znajdujących się w Pentagonie :gwizdanie: :cool1:

Byles i widziales te kilkaset kamer? Skad ten pomysl z ta iloscia?

....A co jest tajemniczego w budynku pentagonu żeby go chronić? :naughty: Bez przesady, w internecie jest wiele zdjęć samego obiektu, więc jaki by to miało sens? Ktoś by wyczytał z filmu/zdjęcia tajne materiały które leżą blisko okna?

...

A czy znasz polski czy niemiecki obiekt, odpowiednik Pentagonu? Czy myślisz ze nie jest podobnie chroniony?

Opublikowano

Jesli USA szukałyby pretekstu do ataku na bliski wschód to wystarczającym byłoby porwanie 5 samolotów i rozwalenie ich gdzieś w polu. A nie walenie w Pentagon i WTC. Efekt społeczny ten sam.

Moim zdaniem niekoniecznie, uderzenie w Pentagon to pokazanie, że terroryści są tyle groźni że uderzają w "naszą twierdzę".

WTC - to uderzenie w obywateli, terrorysci mogą zaatakować każde nasze miasto - trzeba ich powstrzymać.

Co innego jest czytać o porwaniu samolotu a co innego gdy cały świat jest świadkiem uderzenia samolotu w budynek. Zupełnie inne reakcje.

Opublikowano

Moim zdaniem niekoniecznie, uderzenie w Pentagon to pokazanie, że terroryści są tyle groźni że uderzają w "naszą twierdzę".

WTC - to uderzenie w obywateli, terrorysci mogą zaatakować każde nasze miasto - trzeba ich powstrzymać.

Co innego jest czytać o porwaniu samolotu a co innego gdy cały świat jest świadkiem uderzenia samolotu w budynek. Zupełnie inne reakcje.

Z tym się zgodzę :P

Opublikowano

Z tym się zgodzę :P

A ja nie.

Opublikowano

Sądzisz że ten sam efekt społeczny wywoła porwanie 4 samolotów i rozwalenie ich w polu co porwanie tych samych samolotów i wbicie ich w ściany jednych z najważniejszych budynków w kraju?

Gość -makaveli-
Opublikowano

gdyby "tylko" rozbili samoloty to 3/4 świata zobaczyłoby w wiadomościach info, i jakieś tam spekulacje....

atak na WTC oglądał cały świat "na żywo" i każdy razem z nowojorczykami przeżywał ten dramat .... każdy widział jak giną ludzie,każdy widział rozpacz i słyszał krzyki...

nie ma nic mocniejszego jak dramat,śmierć,katastrofa widziana w czasie rzeczywistym

Opublikowano

abstrahując czy to Amerykanie sami sobie zrobili czy nie to jedno jest pewne, że na bank w Pentagon nie wbił sie samolot pasażerski :gwizdanie:

Opublikowano

abstrahując czy to Amerykanie sami sobie zrobili czy nie to jedno jest pewne, że na bank w Pentagon nie wbił sie samolot pasażerski :gwizdanie:

Rozumiem, że masz na to dowody.

A jak dla mnie to abstrahując czy to Amerykanie sami sobie zrobili czy nie to jedno jest pewne, że na bank w Pentagon wbił sie samolot pasażerski :gwizdanie:

Opublikowano

A jak dla mnie to abstrahując czy to Amerykanie sami sobie zrobili czy nie to jedno jest pewne, że na bank w Pentagon wbił sie samolot pasażerski :gwizdanie:

to znaczy się, że jestes ślepy :gwizdanie: Popatrz na fotki Pentagonu przed zawaleniem sie i powiedz gdzie są ślady uderzenia samolotu takie same jak NP. w WTC :gwizdanie:
Opublikowano

to znaczy się, że jestes ślepy :gwizdanie: Popatrz na fotki Pentagonu przed zawaleniem sie i powiedz gdzie są ślady uderzenia samolotu takie same jak NP. w WTC :gwizdanie:

Dobrze panie specjalisto. Zacznijmy od tego że

1. Budynek pentagonu jest całkiem inaczej zbudowany niż budynek WTC, który opierał się głównie na rdzeniu. A ściany miał dosyć "słabe".

2. W WTC uderzyły większe samoloty.

3. Cały złom pod pentagonem jest pewnie z tego czegoś co uderzyło, ale nikt nie wie co to było. Rakieta, myśliwiec? A może wahadłowiec? To samo 64 ofiary lotu. Pewnie mieli przygotowane spreparowane zwłoki z karzakami i je podrzucili. No albo upchali to tej rakiety/myśliwca.

Ślepy chyba nie jestem bo nie potrzebuje psa przewodnika i jakoś nie obijam się o ściany. :hi:

Opublikowano

może inaczej. Panowie spiskowcy, ile czasu waszym zdaniem zajełoby przygotowanie całej tej akcji? od zrodzenia sie pomysłu w głowie, poprzez wszystkie ustalenia, przygotowania i w końcu wykonanie.

Opublikowano

A ja byłem wtedy w pracy. Na Manhattanie.Ja walnął pierwszy to było zdziwnie, jak jebnął drugi był dreszczyk emocji ale jak się pierwszy posypał to była panika i spierdalanie przez most brooklyński. Ludzie bali się wsiadac do metra bo czarnuchy rozgadywali teorie o ataku chemicznym w subwayu...

Pamiętam 3 lata później też w wakacje jak tam byłem to był blackout. Wszyscy strtaszyli, że to kolejny atak, tym razem jakaś bomba.

Opublikowano

No i ilu ludzi by trzeba w to zaangażować i zrobić to tak żeby nikt nic nie widział i nie podejrzewał i później nikomu się czasem nie wygadał. Ja dla mnie to wręcz nie wykonalne ale cuda się ponoć zdarzają.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...