Opublikowano 26 Stycznia 201412 l Pytałem w ASO jak z gwarancją sie maja sprawy. Odpowiedź: na lakier 3 lata, na perforację blachy do 12 lat. Z tej ostatniej skorzystam, bo wyszły mi dwa bąbelki rdzy przy tylnych lampach tuż przy mastyce.
Opublikowano 26 Stycznia 201412 l Panowie, Takie pytanko, ile Audi daje gwarancji na a4 b8 2.0 tdi? A co w tym 2.0tdi takiego specjalnego? To zależy na ile sobie kupisz:naughty: Ze standardowo dwa lata to chyba nie trzeba pisać Z tej ostatniej skorzystam, bo wyszły mi dwa bąbelki rdzy przy tylnych lampach tuż przy mastyce. życzę powodzenia:wink:
Opublikowano 26 Stycznia 201412 l Dzięki za odpowiedz. W silniku 2.0 tdi nie ma nic specjalnego, myslalem, ze gwarancja też moze zależeć od niego
Opublikowano 26 Stycznia 201412 l Nie aż takie utrapienie, czepiam się średnio raz na miesiąc. ---------- Post dopisany at 11:53 ---------- Poprzedni post napisany at 11:52 ---------- W ogóle nie miałeś tych gumek w oryginale? Nie u mnie nie było na pewni fabrycznie. Wiem że nie wszystkie mają, być może to fabryczna niedoróbka, którą później usuneli. Znalazłem, uszczelka 8K0941191 montowana od 9.01.2009 a mój jest z 2008 więc wszystko jasne .
Opublikowano 26 Stycznia 201412 l Panowie jeździł ktoś na takich ? chodzi mi o parametry. 9J et 33 FELGA AUDI A6 19'' 5X112 9J ET33 4H0601025L AU035 (3892201186) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Może ktoś ma foto jak taka felga wygląda na b8 ? Jeszcze jedno pytanko między felgą 8,5j a 9j w szerokości będzie różnica 5mm tak ? dobrze myślę ?
Opublikowano 26 Stycznia 201412 l Różnica w szerokości 0,5J czyli pół cala czyli połowa z 25,4mm czyli około 12,7mm szersze są te felgi:wink:
Opublikowano 26 Stycznia 201412 l Ciezko trafic w ori, niedawno gdzies mi sie przewinela w dobrej cenie, ale nie moge zajarzyc gdzie szybciej z klapa trafisz w dobrej cenie, tylko trzeba obserwowac:wink:, podrobek nie proponuje, mam kolege lakiernika, mowi, ze kiepsko to pozniej wyglada na aucie:thumbdown: Czyli klapa i odrywamy? No tak (tylko trzeba bardzo uważać przy odrywaniu, kruche to jak cholera), ja też kupiłem całą klapę, a że miałem swoją porysowaną i trochę źle spasowaną po montażu elektrycznych siłowników to nowa s-line poszła pod lakier i nie odrywałem daszka, wymieniłem całą klapę, tym razem spasowało się super:wink: poza tym miała szybę przyciemnianą a dałem 5 stówek, niedawno gdzieś mi się rzucił w oczy daszek s-line, chyba za ok 200 PLN , za cholerę nie mogę zajarzyć gdzie, chyba alledrogo...trzeba szuka, a coś w końcu się trafi:wink:
Opublikowano 26 Stycznia 201412 l Proximpuh tez zrobilbym tak jak Ty z klapa, ze poszlo by w lakier jakby sie juz znalazła ale boje sie, ze przy bialym (lakier ibis) bedzie spora roznica do zderzaka i bokow tez znalazlem i juz sie cieszylem za 200 pln te lotke ale to zamiennik... WRC, a Ty malowales, wymieniales klape czy odrywales lotke obstawiam patrzac na Twoje zdolnosci manulane opcje 3
Opublikowano 26 Stycznia 201412 l Różnica w szerokości 0,5J czyli pół cala czyli połowa z 25,4mm czyli około 12,7mm szersze są te felgi:wink: Hmm czyli liczyć trzeba + 1,5cm szerokości. Ktoś orientuje się czy takie 9j będzie przycierać ? z et 33 i oponą 245.35.19
Opublikowano 26 Stycznia 201412 l Proximpuh tez zrobilbym tak jak Ty z klapa, ze poszlo by w lakier jakby sie juz znalazła ale boje sie, ze przy bialym (lakier ibis) bedzie spora roznica do zderzaka i bokow tez znalazlem i juz sie cieszylem za 200 pln te lotke ale to zamiennik...WRC, a Ty malowales, wymieniales klape czy odrywales lotke obstawiam patrzac na Twoje zdolnosci manulane opcje 3 Ja lotke odrywałem masakra jakaś była , trzeba uwazać aby nie popekała . Klej do szyb i trzyma jak
Opublikowano 26 Stycznia 201412 l jak dla mnie nie ma dużej różnicy między jedna a drugą lotką więc po co się męczyć
Opublikowano 26 Stycznia 201412 l jak dla mnie nie ma dużej różnicy między jedna a drugą lotką więc po co się męczyć +1 jak dla mnie zbędny zabieg
Opublikowano 26 Stycznia 201412 l Różnica w szerokości 0,5J czyli pół cala czyli połowa z 25,4mm czyli około 12,7mm szersze są te felgi:wink: Hmm czyli liczyć trzeba + 1,5cm szerokości. Ktoś orientuje się czy takie 9j będzie przycierać ? z et 33 i oponą 245.35.19 zależy do zawiasu i ilości km pokonywanych z pełnym obciążeniem - na co dzień będzie ok i będzie pieknie wyglądało ale pod warunkiem że śmigasz sam - przy obciążeniu będzie obcierać (mniej lub bardziej) ---------- Post dopisany at 23:23 ---------- Poprzedni post napisany at 23:23 ---------- mobile.de
Opublikowano 26 Stycznia 201412 l jak dla mnie nie ma dużej różnicy między jedna a drugą lotką więc po co się męczyć +1 jak dla mnie zbędny zabieg Jest ładniejsza i inaczej wyprofilowana, kwestia gustu, mi się podoba
Opublikowano 26 Stycznia 201412 l Panowie dokładał ktoś spryski do bixa i podzielił by się jakimiś radami?
Opublikowano 26 Stycznia 201412 l Panowie dokładał ktoś spryski do bixa i podzielił by się jakimiś radami? A co chcesz wiedzieć ?
Opublikowano 26 Stycznia 201412 l Chciałbym wiedzieć czy można tą brakującą pompkę dołożyć, czy trzeba zmienić zbiornik i czy te pompki są obie takie same? Żeby nie kupić złej. Reszta to chyba prosta jest, mam rację?
Opublikowano 27 Stycznia 201412 l Chciałbym wiedzieć czy można tą brakującą pompkę dołożyć, czy trzeba zmienić zbiornik i czy te pompki są obie takie same? Żeby nie kupić złej. Reszta to chyba prosta jest, mam rację? Masz rację, prosta sprawa, ja wymieniałem cały zbiornik na taki z dwoma pompkami, ta od bixów jest inna, daje większe ciśnienie (musi wysunąć spryskiwacz) można dołożyć samą pompkę, wycina się otwór w zbiorniku, dokłada pompkę z uszczelką i też jest dobrze:wink: