Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B8 TrOOOOp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A ja chyba wybiorę się osobiście bo maja gdzieś odpisywanie na wiadomości mailowe, kolejna wysłałem i już 2 tydzień cisza... 

• Odpowiedzi 34,8 tys.
  • Wyświetleń 2,4 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

To zadzwoń do nich .:)

Opublikowano
19 minut temu, reikeb napisał:

A ja chyba wybiorę się osobiście bo maja gdzieś odpisywanie na wiadomości mailowe, kolejna wysłałem i już 2 tydzień cisza... 

U mnie też cisza, tydzień bez odpowiedzi ....

Opublikowano
W dniu 7.03.2018 o 20:54, grand116 napisał:

Wydaje mi się że między 19" a 20" nie ma dużej różnicy w osiagach a jeśli chodzi o wygląd to 20" już robi robotę w porównaniu do 19" .

Oczywiście musi być -35 i ładnie wygląda 20" no i dużo zależy od wzoru felgi.

coś takiego nawet fajnie wygląda

20" i -35mm będzie wyglądać jak koza. Żeby był efekt musi być co najmniej -60-70 w dół, a efekt na filmiku powyżej to airride

Opublikowano

Panowie czy ktoś jest w stanie pomóc mi rozgryźć jeden schemat z elsy? Gdzie mam podłączyć piny /2 i /3 z wtyczki T26b (sterownik świateł)? Do wtyczki T10ac, T17w czy T20d? Avant 2008r. 

InkedZrzut ekranu (7)_LI.jpg

Opublikowano

mała poprawka T17w i T10ac to są kostki na słupku A przez które ida te przewody, T17w  to oznaczenie do kwietnia 2009 a T10ac oznaczenie od maja 2009, ja wpiąłem się jakieś 10 cm od gatewaya bo tak mi było wygodnie i wszystko działa

Edytowane przez Góral65

Opublikowano

Czyli te dwa piny z T26b mogę tak jakby wpiąć w T20d pomijając T10ac? Widzę, że jesteś w temacie więc może mi w jeszcze jednym pomożesz :P Do czego podpiąć piny 18 i 19 z T26b? Co to jest to B229 i B230? Nie widzę tych połączeń w następnych schematach...

Zrzut ekranu (8).png

Opublikowano

Tak jak pisałem poszedłem na łatwiznę i podpiąłem bezpośrednio do gatweya , piny 18 i 19 z kostki T26b do skrętka do lamp, a te B229 i B230 to miejsca połączeń kabelków, ciągniesz skrętkę od obydwu lamp i łączysz przed sterownikiem obydwa kabelki z pin 1 z kostki wlampie i podpinasz do pinu 18 w sterowniku J745 i tak samo z lampy z pinu 2 do pinu 19 

Opublikowano

Dzięki. To co piszesz by się zgadzało ze schematami, które mam teraz odpalone w elsie. Ale coś mi nie pasuje ze schematami, które są wrzucone tu na forum.

Według elsy piny z lampy /1 do /18 T26b, /2 do /19 T26b, /4 do bezpiecznika, a /3 nie ma nic o nim.

Według schematu z forum piny z lampy /1 do /15 T26a, /2 do /21 T26a, /3 do /22 T26a, /4 do /20 T26a, a z drugiej lampy 1,2,3,4 idą do jeszcze innych pinów w T26a.

Według których schematów mam to teraz robić :/ Xenony nieskrętne. Chyba, że czegoś nie rozumiem... Jeszcze się zaraz okaże, że kupiłem nie ten sterownik albo wtyczkę :/

xenon1.png

Jeżeli dobrze rozumiem to przy nieskrętnch musiałbym chyba patrzeć na sterownik podpisany jako J431, a nie J745?

"sterownik regulacji zasięgu reflektorów --J431-- / sterownik świateł kierowanych i regulacji zasięgu reflektorów --J745--"

Czy sterownik 8K0907357B będzie pasował do nieskrętnych, czy kupiłem zły?

Edytowane przez Tomek_091019

Opublikowano

Zacznijmy od tego jakie masz lampy i jaki sterownik:eusathink:

Schemat który wkleiłeś jest od skrętnych a ten z  forum jest od nie skrętnych, to kolosalna różnica:wink:

Przy skrętnych do poziomowania potrzebne są trzy kabelki, pin 1 i 2 to skrętka idąca do sterownika J745 8H0907357 AFS pin 3 wolny a pin 4 to zasilanie, a przy nie skrętnych potrzebne są cztery kabelki, piny 1,2,3 i 4  idą do sterownika J431 8K0907357B LWR  tu nie potrzebne jest zasilanie

Edytowane przez Góral65

Opublikowano
Zacznijmy od tego jakie masz lampy i jaki sterownik:eusathink:
Schemat który wkleiłeś jest od skrętnych a ten z  forum jest od nie skrętnych, to kolosalna różnica:wink:
Przy skrętnych do poziomowania potrzebne są trzy kabelki, pin 1 i 2 to skrętka idąca do sterownika J745 8H0907357 AFS pin 3 wolny a pin 4 to zasilanie, a przy nie skrętnych potrzebne są cztery kabelki, piny 1,2,3 i 4  idą do sterownika J431 8K0907357B LWR  tu nie potrzebne jest zasilanie
Ok. Teraz już wszystko wiem. Dzięki wielkie :)

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Mam info z serwisu, ze mozna odmówić akcji ze spalinami ale nalezy wtedy podpisac oświadczenie o rezygnacji. Czy ktos to może potwierdzić z wlasnego doświadczenia?
Opublikowano

Te akcje serwisowe w Polsce są śmiechu warte... Pisałem do serwisu Poznań Franowo. Czy jest dostępna jakąś nowa akcje serwisowa dla mojego auta. Odpowiedź szybka w godzinie niespełna. 80c5 okej napisałem o termin... Dwa tygodnie cisza. Dzisiaj pisałem tutaj na miejscu w Niemczech przyszedł email że jest właśnie ta akcja w moim przypadku. Później był telefon z serwisu. Auto zastępcze bez problemu na ten dzień. Co najlepsze z Poznania dostałem że w najgorszym wypadku może dojść do wywołania pożaru. Może poczekam na odpowiedź na termin i się obejdzie bez akcji.. 

Opublikowano

Ja już po tej akcji w Autorud Rzeszów,uwówiłem się przez myaudi wysłałem wiadomość kiedy mi pasuje na drugi dzień zadzwoniła miła Pani i dopięliśmy wizytę w ustalonym wcześniej przeze mnie terminie. Czas naprawy 1,30 min.

Opublikowano
5 godzin temu, ArkadiuS napisał:
W dniu 8.03.2018 o 19:33, PIXI napisał:

Mam info z serwisu, ze mozna odmówić akcji ze spalinami ale nalezy wtedy podpisac oświadczenie o rezygnacji. Czy ktos to może potwierdzić z wlasnego doświadczenia?

To ciekawe ... ale, dzięki za info .

W przyszłym tygodniu mam trochę luzu, podjadę i zapytam osobiście .

Oczywiście napiszę co i jak .

Opublikowano
W dniu 8.03.2018 o 21:20, corradoowner napisał:

20" i -35mm będzie wyglądać jak koza. Żeby był efekt musi być co najmniej -60-70 w dół, a efekt na filmiku powyżej to airride

Nie przesadzaj że w s4 b8 dasz -70

Opublikowano
10 godzin temu, Krzy0 napisał:

Ja już po tej akcji w Autorud Rzeszów,uwówiłem się przez myaudi wysłałem wiadomość kiedy mi pasuje na drugi dzień zadzwoniła miła Pani i dopięliśmy wizytę w ustalonym wcześniej przeze mnie terminie. Czas naprawy 1,30 min.

Dają auto zastępcze na czas naprawy?

Opublikowano
9 godzin temu, grand116 napisał:

Nie przesadzaj że w s4 b8 dasz -70

teraz mam -50 i d*py nie urywa, chce urwać jeszcze centymetr lub dwa. Dziś będę mierzył 20 kolegi to wrzucę zdjęcia ale szału się nie spodziewam na tym setupie bo 20 z oponą, którą chcę założyć jest niższa o centymetr niż 18" z oponą 245/40/18 którą mam teraz, więc tym bardziej zejdę niżej żeby ładnie wypełnić wnękę kołem

Opublikowano

-35 na 19 calach w S4 siedzi juz dosyć nisko.

Mam sporo zapasu w dół więc 20 czy 21 cali kozą nie będzie

6583b8c18868a296f6bdaefb4e52d1bf.jpg

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
22 minuty temu, skrzypul napisał:

-35 na 19 calach w S4 siedzi juz dosyć nisko.

Mam sporo zapasu w dół więc 20 czy 21 cali kozą nie będzie

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka

Jaką masz tu oponę?