Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B8 TrOOOOp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zapomnij o spalaniu 5 litrów w B8, to nie B6 1.9TDI, szczególnie przy quattro

Edytowane przez marcin_o23

• Odpowiedzi 34,8 tys.
  • Wyświetleń 2,4 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Idzie jadąc do 70km/h :D

Opublikowano

Latem w trasie z napędem na jedna oś spokojnie te 5 można osiągnąć . 

Opublikowano

To benzynowe z automatu odpadają jak chcesz tak niskie spalanie :wink:

Opublikowano

Panowie da rade coś z tym zrobić, czy tylko ratuje mnie nowa gałka?

gałka.jpg

Poszukuje dekory aluminiowe TRYGON

nr 8K0867409L

nr 8K0867410L

Edytowane przez duzy616

Opublikowano
22 godziny temu, reikeb napisał:

A niby taka porządna firma xD no nic czekamy :) Dawaj znać jak coś się ruszy :) pozdrawiam :hi:

Spoko, dam znać :)

Opublikowano
4 godziny temu, Dariusz30 napisał:

Macie rację to nie było pytanie precyzyjne . W ciągu miesiąca jeżdżę średnio 2-3 tysiące kilometrów . Głównie trasy po 50 do 100 km ,trochę po mieście. Dla mnie rozsądne spalanie to bliżej 5 litrów nie 15 :) Jest to auto osobę nie autobus ;)

Na pewno chce model z napędem Quattro , myślę że już po lifcie po roku 2012 .Raczej Sedan .

Jak jest 3.0 TDI i pewny przebieg + automat (quatro musi mieć) to ja bym brał bez zastanowienia. . . za śmieszne pieniądze robisz 300-310 konia, a jak dołożysz trochę to 350-360 wypluje i na trasie przy dobrym bucie  9l/100 km. (przynajmniej u mnie tak pali). Jak jeżdżę do 120km/h  to 7,5-8 l łyknie. W mieście to szkoda patrzeć na spalanie (pewnie koło 12) Ale takiego silnika nie kupuje się na miasto (takie moje zdanie).

Opublikowano
2 godziny temu, duzy616 napisał:

Panowie da rade coś z tym zrobić, czy tylko ratuje mnie nowa gałka?

gałka.jpg

Poszukuje dekory aluminiowe TRYGON

nr 8K0867409L

nr 8K0867410L

Eee cofam, co napisałem wcześniej (myślałem o obszyciu, ale tu chyba nic to nie pomoże)

trza kupić drugą, chyba najtaniej wyjdzie 

Edytowane przez mlody020

Opublikowano
Nigdy w b6 nie zeszlem poniżej 6.5 litra a miałem ośkę avf. Przeważnie było to 7-7,5 trasy mieszane
Opublikowano
17 minut temu, pajda napisał:
14 godzin temu, marcin_o23 napisał:

Nigdy w b6 nie zeszlem poniżej 6.5 litra a miałem ośkę avf. Przeważnie było to 7-7,5 trasy mieszane

B6 AWX, przepisowo po angielskiej autostradzie 120km/h spokojnie 5.2-5.6 l/100km . po mieście 8l/100km

b8 CAHA autostrada 5.8-6.5l/100km a miasto 9-11l/ 100km

Opublikowano
1 minutę temu, iwadrian napisał:

B6 AWX, przepisowo po angielskiej autostradzie 120km/h spokojnie 5.2-5.6 l/100km . po mieście 8l/100km

b8 CAHA autostrada 5.8-6.5l/100km a miasto 9-11l/ 100km

A dlaczego CR palą więcej?

Opublikowano
22 minuty temu, pajda napisał:

Było wpaść na kurs operowania pedałem gazu. Na trasie jadąc do 140-150km/h da się tym autem robić naprawdę śmieszne spalanie. Np. trasa z Ingola do Lublina, 1237km na 60l czyli 4,85l/100km :grin: Na niemieckim paliwie oczywiście przejedzie się więcej km :decayed:

Opublikowano
1 minutę temu, Hohe napisał:

A dlaczego CR palą więcej?

Też się zastanawiam, zasilanie CR, 16 zaworów, teoretycznie powinien mniej palić. Może ma znaczenie masa pojazdu i liczba odbiorników prądu wpływając na większe obciążenie silnika. 

Jedno jest pewne: spalanie z katalogów i artykułów prasowych można między bajki wsadzić.

Opublikowano
5 minut temu, Hugo napisał:

Było wpaść na kurs operowania pedałem gazu. Na trasie jadąc do 140-150km/h da się tym autem robić naprawdę śmieszne spalanie. Np. trasa z Ingola do Lublina, 1237km na 60l czyli 4,85l/100km :grin: Na niemieckim paliwie oczywiście przejedzie się więcej km :decayed:

Ja trasę z Dover do Zgorzelca  około 1150km też na zbiorniku AWX-em robiłem. CAHA już musiałem dolewać po drodze ;)

Edytowane przez iwadrian

Opublikowano
1 minutę temu, iwadrian napisał:

Ja trasę z Dover do Zgorzelca też na zbiorniku AWX-em robiłem. CAHA już musiałem dolewać po drodze ;)

W CNCD to już dwa razy trzeba tankować na trasie gdzie AWX leciał na baku :grin:

Opublikowano
1 minutę temu, Hugo napisał:

W CNCD to już dwa razy trzeba tankować na trasie gdzie AWX leciał na baku :grin:

Miałem Calibrę :decayed: zbiornik 63l i Dover - Zgorzelec też bez tankowania robiła :)

Opublikowano
8 minut temu, Hugo napisał:

Było wpaść na kurs operowania pedałem gazu.

Dokładnie . Zacytowana wcześniej b6 , 1,9 po programie 170 KM. jeszcze nigdy nie widziałem żeby przekroczyła 7 l. Rzadko się zdarza żeby 6l przekroczyła , a lekko nie ma . Tak samo b8 silnik CAHA jak kupiłem i wracałem z Niemiec z szybkością 120 to średnie spalanie małem 4,8 . Fakt, tego spalania już nie powtórzyłem , ale też nie zdarza mi się jeździć taką szybkością . Jeżdżąc w okolicach 200 nigdy nie przekroczyłem spalania 8l. a już napewno 10l. nawet po mieście . Tak jak napisał Hugo , uczyć się jeździć , albo do mechanika :D

Opublikowano

Teraz na trasie z Hannover-Oleśnica wyszło spalanie 5.8 ale w sumie 130kmh nie było przekraczane, ale czuje że jak ja będę dzisiaj wracać Oleśnica-Hannover spalanie zakręci się 2 granicach 7.5l/100 . Po programie i tam mi się spalanie zmniejszyło bo wcześniej przyprędościach 160-170 palił około 8l/100 a teraz jakieś 0.5 litra mniej.

Opublikowano

bez problemu jestem w stanie moim avf po programie jadąc w trasie z prędkościami 120-130 osiągnąć wynik 4,8-5l, w mieście +1l, no ale kolega chce taki wynik osiągnąć w b8 z quattro co jest nierealne, szczególnie że pochwalił się jakie przebiegi i dystanse pokonuje, a jazda na kołach 15 i prędkości 80km/h żeby tylko osiągnąć najniższe spalanie to dla mnie :grin:, może lepiej poszukać lupo z 1.4tdi

Opublikowano

Żle mnie zrozumieliście , nie chce osiągnąć spalanie 5 litrów . Wiem że to nie realne :)  Aby podsumować :

1. Silniki Benzynowe odpadają jeżeli myślimy o dobrym spalaniu ? 

2.Który w takim razie z silników polecacie ?