Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B8 TrOOOOp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, MaciekPL napisał:

Heh to widze że już trochę więcej na ten temat wiesz , bo ostatnio jak do mnie pisałeś to nie wiedziałeś co to ASS i gdzie sa te 10 głośników :decayed:

To było dawno ? dużo czytam i szybko się uczę ?

• Odpowiedzi 34,8 tys.
  • Wyświetleń 2,4 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
18 minut temu, corradoowner napisał:

To kodowanie, o którym tu piszemy dotyczy kodowania tunera na bang olufsen i jak najbardziej jest to dobrze nazwane. To o czym piszesz Ty i kolega WydRos to kodowania wzmacniacza bang olufsen w 19 can gateway a nie tuner 56. Przeczytałem jeszcze raz temat Wrclaguny i teraz, przynajmniej dla mnie, wszystko jest jasne. Nikt z nas nie kodowal wzmacniacza, tylko sam tuner. Logiczne jest kodowanie wzmacniacza b&o bo jest dołożony do tunera, który ma w sobie wbudowany wzmacniacz, dlatego kodowanie wzmacniacza ucina dźwięk na wyjściu głośnikowym z tunera. Dźwięk z tunera omija wzmacniacz tunera i idzie prosto do wzmacniacza b&o i z niego na głośniki. Jeśli się mylę to niech ktoś mnie poprawi. 

W dziale car audio, temat kodowanie tunera

Nic nie pisze o kodowaniu wzmacniacza, robiłem to tyle razy ze wiem co mówię i nie wmówisz mi, koduje tylko i wyłącznie tuner, żadnego wzmacniacza, i nie będę się powtarzał, jak tak twierdzisz to se twierdz,  Widocznie wiesz lepiej i robiłeś to setki razem, a pisząc ze masz tuner i wepniesz go i spróbujesz tez widzę nie masz pojęcia o tym co piszesz 

robta co chceta

Powtórzę jeszcze Raz, kodując tuner tylko i wyłącznie na banga odcina dźwięk z tunera i tyle, gra wzmak, jak przekonujesz tuner odwrotnie to działa wyjście z tunera a wzmak nawet gdyby był to nie zagra, pisząc mi ze koduje wzmacniacz nie masz pojęcia o czym mówisz a się udzielasz, nie  wprowadzajcie ludzi w błąd

kodujesz tuner żeby lepiej grał ale nie kodowaniem pod bang, przekodowujesz inne cyfry z kodowania i tuner gra inaczej bo są opcje pod 4glosniki pod 8chyba itd nie pamietam dokładnie jak to było w b8

Edytowane przez WydRos

Opublikowano

Dobra uj tam,  zwał jak zwał. Poprostu zmieniłem kodowanie tego czegoś i "zauważyłem" poprawe i póki co tak to zostawiam :whistling:

Opublikowano
8 minut temu, WydRos napisał:

Nic nie pisze o kodowaniu wzmacniacza, robiłem to tyle razy ze wiem co mówię i nie wmówisz mi, koduje tylko i wyłącznie tuner, żadnego wzmacniacza, i nie będę się powtarzał, jak tak twierdzisz to se twierdz,  Widocznie wiesz lepiej i robiłeś to setki razem, a pisząc ze masz tuner i wepniesz go i spróbujesz tez widzę nie masz pojęcia o tym co piszesz 

robta co chceta

Powtórzę jeszcze Raz, kodując tuner tylko i wyłącznie na banga odcina dźwięk z tunera i tyle, gra wzmak, jak przekonujesz tuner odwrotnie to działa wyjście z tunera a wzmak nawet gdyby był to nie zagra, pisząc mi ze koduje wzmacniacz nie masz pojęcia o czym mówisz a się udzielasz, nie  wprowadzajcie ludzi w błąd

kodujesz tuner żeby lepiej grał ale nie kodowaniem pod bang, przekodowujesz inne cyfry z kodowania i tuner gra inaczej bo są opcje pod 4glosniki pod 8chyba itd nie pamietam dokładnie jak to było w b8

Zacytowalem co napisał Wrclaguna w temacie o dołożeniu b&o. Czy napisałem że to robiłem? Nie, więc skąd ten atak?! Poprosiłem żebyś wyjaśnił w takim razie co zmienia kodowanie które krąży na forum, nie tylko tym, i jest opisane jako kodowanie b&o. Użyłem tego kodu tak samo jak KoJ@K i inne osoby z forum i działa i nie ucielo nam dźwięku. Zamiast wyjaśnić wolales mi nawciskac. Twoja sprawa. 

Wrclaguna zakładał banga u siebie i kilka osób z forum korzystało z jego instrukcji i też b&o im działa. To on napisał o kodowaniu wzmacniacza b&o w 19 gateway a ja tylko zacytowalem. 

Opublikowano
Godzinę temu, corradoowner napisał:

Zacytowalem co napisał Wrclaguna w temacie o dołożeniu b&o. Czy napisałem że to robiłem? Nie, więc skąd ten atak?! Poprosiłem żebyś wyjaśnił w takim razie co zmienia kodowanie które krąży na forum, nie tylko tym, i jest opisane jako kodowanie b&o. Użyłem tego kodu tak samo jak KoJ@K i inne osoby z forum i działa i nie ucielo nam dźwięku. Zamiast wyjaśnić wolales mi nawciskac. Twoja sprawa. 

Wrclaguna zakładał banga u siebie i kilka osób z forum korzystało z jego instrukcji i też b&o im działa. To on napisał o kodowaniu wzmacniacza b&o w 19 gateway a ja tylko zacytowalem. 

Nie atakuje, ale skoro nie robiłeś nie to nie pisz bzdur, nie udzielałbym się gdybys nie pisał pierdól 

nie ma nic do kodowania w gateway, wsadzając banga w gateway zaznaczasz tylko ze dołożyłeś wzmak

napisalem co co zmienia i myśle ze już nie muszę pisać 

Opublikowano

Nie do końca napisałeś co, co zmienia ale znalazłem błąd o który jest ten spór :

TUNER RADIO 56 :

4G0035053       01 00 03 02 01 00 00 00 01
4G0035053       01 00 03 01 00 00 00 00 01  KODOWANIE pod BANG OLUFSEN

01 - zewnętrzny wzmacniacz b&o

02 - wewnętrzny w tunerze

00-01 zmiana profilu dźwięku 

My zmieniliśmy tylko z

01 00 03 02 01 00 00 00 01 na

01 00 03 02 00 00 00 00 01

Więc tylko dźwięk a nie dźwięk i wzmacniacz. Kod w dziale car audio jest błędnie opisany zmiana na b&o. 

Myślę że teraz jest wszystko jasne. 

Opublikowano

Jaki jest ori rozmiar wycieraczek szyby przód ?

Opublikowano
15 minut temu, EndriuGiz napisał:

Jaki jest ori rozmiar wycieraczek szyby przód ?

Właśnie będę jutro zmieniał ?

IMG_20191224_114308.jpg

Opublikowano

tak myślałem o tych wymiarach:) takie zestawy występują na allegro. A na samochodzie mam 650 i 500

Opublikowano

@EndriuGiz ktoś sobie założył dłuższe. Z fabryki takie wyjeżdżały:

NEMIGAPARTS.COM

Katalogi części samochodowe. Auto części zamienne VAG ETKA Online. Audi. Audi A4/Avant. (2008 - 2012). wycieraczki..

Opublikowano

dzięki :)

Opublikowano

podpowie ktoś coś w temacie zaślepki sprysku? kopie kopie po forum i nie mogę nic wykopac :) zaslepka spryskiwacza nie trzyma się, lata sobie jak chce. jak do niej się dobrać i jak ją naprawić ? 

Opublikowano

Pany może głupie pytanie ale w s-tronicu pomiędzy D a N można normalnie przerzucać bez wciskania przycisku na mieszku? czy ja mam coś zrypane? 

Opublikowano
38 minut temu, Arket napisał:

Pany może głupie pytanie ale w s-tronicu pomiędzy D a N można normalnie przerzucać bez wciskania przycisku na mieszku? czy ja mam coś zrypane? 

Można normalnie 

Opublikowano
22 godziny temu, WydRos napisał:

Można normalnie 

Tak samo z R na D

Opublikowano

Panowie listwy dekory z a5 pasują do b8, drzwi, tunel?

Opublikowano
28 minut temu, szafa napisał:

Panowie listwy dekory z a5 pasują do b8, drzwi, tunel?

Tak :P

Opublikowano

Panowie kiedyś ktoś wstawiał umiejscowienie oznaczeń na klapę. Mógłby mi ktoś podrzucić punkty odniesienia do montażu oznaczeń supercharged na błotnikach do audi s5 8t po lifcie z wersji USA?

Opublikowano

Koledzy oddawał ktoś na Śląsku do czyszczenia DPF? 

Podrzuci ktoś jaki sprawdzony namiar?

P.S. Wszystkiego dobrego w Nowym 2020 roku :)

Opublikowano

Nie ma ktoś na zbyciu kompletu najzwyklejszych dekorow do b8?