Opublikowano 26 Maja 20215 l Kupimy prąd z Europy wschodniej, wytworzony w solidnych elektrowniach atomowych i wytworzony spalaniem gazu ziemnego A dla picu postawimy 10 wiatraków i 20 ha ogniw PV. Edytowane 26 Maja 20215 l przez Muskel1
Opublikowano 26 Maja 20215 l A jak będziemy ładować? Każdy sobie wyrzuci przedłużacz przez balkon? Jaki procent to mieszkania w bloku z własnym gniazdkiem przy stanowisku w garażu?
Opublikowano 26 Maja 20215 l 19 minut temu, AndyN napisał: A jak będziemy ładować? Każdy sobie wyrzuci przedłużacz przez balkon? Jaki procent to mieszkania w bloku z własnym gniazdkiem przy stanowisku w garażu? Indukcyjnie
Opublikowano 26 Maja 20215 l 1 godzinę temu, Muskel1 napisał: Indukcyjnie Z promiennikiem oczywiście na balkonie ....
Opublikowano 26 Maja 20215 l Pod asfaltem będą pętle indukcyjne. W czasie jazdy lub postoju na parkingach będziesz mógł ładować.
Opublikowano 26 Maja 20215 l 2 godziny temu, Muskel1 napisał: Pod asfaltem będą pętle indukcyjne. W czasie jazdy lub postoju na parkingach będziesz mógł ładować. Już jest kilka odcinków na autostradach, w Japonii wiele przystanków autobusowych ma takie stacje ładowcze wmontowane w asfalt.
Opublikowano 27 Maja 20215 l 18 godzin temu, Langista napisał: Już jest kilka odcinków na autostradach, w Japonii wiele przystanków autobusowych ma takie stacje ładowcze wmontowane w asfalt. Myślisz, że jesteśmy już gotowi by stać się drugą Japonią?
Opublikowano 27 Maja 20215 l 14 minut temu, Langista napisał: Każdy kraj jest gotowy, kwestia zarządzania ? W PL jest "brudny" prad. 79% produkowanej energii w PL pochodzi z surowcow kopalnianych (wegiel), wiec tutaj samo rzadenie nic nie zmieni. Cala infrastruktura techniczna musi byc zmieniona.
Opublikowano 27 Maja 20215 l 11 minut temu, Muskel1 napisał: W PL jest "brudny" prad. 79% produkowanej energii w PL pochodzi z surowcow kopalnianych (wegiel), wiec tutaj samo rzadenie nic nie zmieni. Cala infrastruktura techniczna musi byc zmieniona. Dobrze, że napisałeś, że brudny a nie czarny, od węgla Uwaga! Uwaga! Kupiłem wczoraj B9. W końcu!!! Niedługo opiszę auto w odpowiednim dziale
Opublikowano 27 Maja 20215 l Godzinę temu, Muskel1 napisał: W PL jest "brudny" prad. 79% produkowanej energii w PL pochodzi z surowcow kopalnianych (wegiel), wiec tutaj samo rzadenie nic nie zmieni. Cala infrastruktura techniczna musi byc zmieniona. Byłoby więcej 'czystego' prądu, gdyby była taka polityka jak w Niemczech. Tutaj otrzymujesz 100% tego, co panele wyprodukują a za nadwyżki dopłaca państwo. W Polsce nadwyżka idzie do elektrowni za frajer, a w nagrodę że wydałeś ~50k na instalację fotowoltaiczną, dostajesz 80-70% tego co wyprodukują ?
Opublikowano 27 Maja 20215 l 9 minut temu, wampir napisał: Uwaga! Uwaga! Kupiłem wczoraj B9. W końcu!!! Niedługo opiszę auto w odpowiednim dziale No to czekamy!
Opublikowano 27 Maja 20215 l 7 godzin temu, Langista napisał: Byłoby więcej 'czystego' prądu, gdyby była taka polityka jak w Niemczech. Tutaj otrzymujesz 100% tego, co panele wyprodukują a za nadwyżki dopłaca państwo. W Polsce nadwyżka idzie do elektrowni za frajer, a w nagrodę że wydałeś ~50k na instalację fotowoltaiczną, dostajesz 80-70% tego co wyprodukują ? Oczywiście najpierw musi zmienić się myślenie u samej góry, aby na dole coś się ruszyło. Polskie gałęzie gospodarcze są na chwilę obecną zbytnio uzależnione od surowców kopalnianych. Proces transformacji będzie dlatego długo trwał, bo gdyby z dnia na dzień wprowadzili zmiany i dyrektywy cała gospodarka by uklękła a bezrobocie urosłoby eksponencjalnie. Edytowane 27 Maja 20215 l przez Muskel1
Opublikowano 2 Czerwca 20215 l Czy to normalne że jak odkręci się korek wlewu oleju, to on lekko podskakuje? 2.0tdi caha
Opublikowano 4 Czerwca 20215 l Mam wielką prośbę. Czy ktoś mógłby mi podać jakie piny (numery) są w kostkach do lamp tylnych audi a7 przedlift? Obie kostki są takie same - błotnik i klapa. Mają miejsce na 8 pinów i są niewielkie.
Opublikowano 4 Czerwca 20215 l 2 godziny temu, bodas napisał: Mam wielką prośbę. Czy ktoś mógłby mi podać jakie piny (numery) są w kostkach do lamp tylnych audi a7 przedlift? Obie kostki są takie same - błotnik i klapa. Mają miejsce na 8 pinów i są niewielkie. W niewłaściwy dziale pytasz. To jest dział A4 B8. Zadaj tytanie w odpowiednim dziale technicznym dla tego modelu.