Skocz do zawartości
IGNOROWANY

B8 TrOOOOp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szejkowie będą robić prąd, spalając swoją ropę :D :D :D

• Odpowiedzi 34.5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• wrclaguna

2274

• Hohe

1836

• Gibons

1520

• mumen

995

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

Kupimy prąd z Europy wschodniej,  wytworzony w solidnych elektrowniach atomowych i wytworzony spalaniem gazu ziemnego:polew: A dla picu postawimy 10 wiatraków i 20 ha ogniw PV.

Edytowane przez Muskel1
  • Pomoc techniczna 2
Opublikowano

A jak będziemy ładować?

Każdy sobie wyrzuci przedłużacz przez balkon? Jaki procent to mieszkania w bloku z własnym gniazdkiem przy stanowisku w garażu?

Opublikowano
19 minut temu, AndyN napisał:

A jak będziemy ładować?

Każdy sobie wyrzuci przedłużacz przez balkon? Jaki procent to mieszkania w bloku z własnym gniazdkiem przy stanowisku w garażu?

Indukcyjnie:evil2:

Opublikowano
1 godzinę temu, Muskel1 napisał:

Indukcyjnie:evil2:

Z promiennikiem oczywiście na balkonie ....

Opublikowano

Pod asfaltem będą pętle indukcyjne. W czasie jazdy lub postoju na parkingach będziesz mógł ładować. 

Opublikowano

Pantograf na dach i jedziemy! ?

Opublikowano
2 godziny temu, Muskel1 napisał:

Pod asfaltem będą pętle indukcyjne. W czasie jazdy lub postoju na parkingach będziesz mógł ładować. 

Już jest kilka odcinków na autostradach, w Japonii wiele przystanków autobusowych ma takie stacje ładowcze wmontowane w asfalt.

Opublikowano

Dlatego właśnie to napisałem:wink:

Opublikowano
18 godzin temu, Langista napisał:

Już jest kilka odcinków na autostradach, w Japonii wiele przystanków autobusowych ma takie stacje ładowcze wmontowane w asfalt.

Myślisz, że jesteśmy już gotowi by stać się drugą Japonią? :)

Opublikowano

Każdy kraj jest gotowy, kwestia zarządzania ?

Opublikowano
14 minut temu, Langista napisał:

Każdy kraj jest gotowy, kwestia zarządzania ?

W PL jest "brudny" prad. 79% produkowanej energii w PL pochodzi z surowcow kopalnianych (wegiel), wiec tutaj samo rzadenie nic nie zmieni. Cala infrastruktura techniczna musi byc zmieniona.

Opublikowano
11 minut temu, Muskel1 napisał:

W PL jest "brudny" prad. 79% produkowanej energii w PL pochodzi z surowcow kopalnianych (wegiel), wiec tutaj samo rzadenie nic nie zmieni. Cala infrastruktura techniczna musi byc zmieniona.

Dobrze, że napisałeś, że brudny a nie czarny, od węgla :D

Uwaga! Uwaga! Kupiłem wczoraj B9. W końcu!!! Niedługo opiszę auto w odpowiednim dziale :) 

Opublikowano
Godzinę temu, Muskel1 napisał:

Byłoby więcej 'czystego' prądu, gdyby była taka polityka jak w Niemczech. Tutaj otrzymujesz 100% tego, co panele wyprodukują a za nadwyżki dopłaca państwo. W Polsce nadwyżka idzie do elektrowni za frajer, a w nagrodę że wydałeś ~50k na instalację fotowoltaiczną, dostajesz 80-70% tego co wyprodukują ?

Opublikowano
9 minut temu, wampir napisał:

Uwaga! Uwaga! Kupiłem wczoraj B9. W końcu!!! Niedługo opiszę auto w odpowiednim dziale :) 

No to czekamy! 

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, Langista napisał:

Byłoby więcej 'czystego' prądu, gdyby była taka polityka jak w Niemczech. Tutaj otrzymujesz 100% tego, co panele wyprodukują a za nadwyżki dopłaca państwo. W Polsce nadwyżka idzie do elektrowni za frajer, a w nagrodę że wydałeś ~50k na instalację fotowoltaiczną, dostajesz 80-70% tego co wyprodukują ?

Oczywiście najpierw musi zmienić się myślenie u samej góry, aby na dole coś się ruszyło. Polskie gałęzie gospodarcze są na chwilę obecną zbytnio uzależnione od surowców kopalnianych. Proces transformacji będzie dlatego długo trwał, bo gdyby z dnia na dzień wprowadzili zmiany i dyrektywy cała gospodarka by uklękła a bezrobocie urosłoby eksponencjalnie. 

Edytowane przez Muskel1
  • Pomoc techniczna 1
Opublikowano

Czy to normalne że jak odkręci się korek wlewu oleju, to on lekko podskakuje?

2.0tdi caha

Opublikowano

Tak.

Opublikowano

Mam wielką prośbę.

Czy ktoś mógłby mi podać jakie piny (numery) są w kostkach do lamp tylnych audi a7 przedlift? Obie kostki są takie same - błotnik i klapa. Mają miejsce na 8 pinów i są niewielkie.

Opublikowano
2 godziny temu, bodas napisał:

Mam wielką prośbę.

Czy ktoś mógłby mi podać jakie piny (numery) są w kostkach do lamp tylnych audi a7 przedlift? Obie kostki są takie same - błotnik i klapa. Mają miejsce na 8 pinów i są niewielkie.

W niewłaściwy dziale pytasz. To jest dział A4 B8. Zadaj tytanie w odpowiednim dziale technicznym dla tego modelu.