Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B8 TrOOOOp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Góral65 napisał:

A to przepraszam pomyliłem wątki:hi:

Spoko luzik hehe

• Odpowiedzi 34,8 tys.
  • Wyświetleń 2,4 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
3 godziny temu, wampir napisał:

Teraz się nie jeździ do ASO tylko do jakiegoś mechanika z YOUTUBE. 

On naprawia auto (albo i nie) ale co najważniejsze to kręci filmik o tym i jest fejm. 

Historia o serwisowaniu (lub psuciu) auta na YOUTUBE jest więcej warta niż w ASO!

Wideo książka serwisowa. 

Opublikowano

Cześć

Potrzebuję kodowania do MCE 09  polifta lampy bixenon, sypnęło mi się kodowanie podczas małej zmiany i mam dwa błędy i nie mogę tego usunąć

2895(0x0B4F):6C Zasil.lewego mod.diodowego, swiat.do jazdy dziennej i sw.pozyc. Blad elektryczny w obwodzie zasilania Lamp OFF
2897(0x0B51):6C Zasil.prawego mod.diodowego, sw.do jazdy dziennej i sw.pozyc. Blad elektryczny w obwodzie zasilania Lamp OFF

Opublikowano

Masz jakiś stary autoscan?

Opublikowano
1 minutę temu, Muskel1 napisał:

Masz jakiś stary autoscan?

Wstyd się przyznać ale nie, auto z USA chciałem tylko wyłączyć żółte obrysówki, przyjął kodowanie a następnego dnia po ponownym uruchomieniu pojawiły się błędy  , robiłem już to x razy i nigdy nie miałem problemu.  

Opublikowano

Wejdź na dysku C w folder windows/ross-tech/vcds-drv/debug

Masz tam pliki CodingLog.txt.  i CodingLog.csv, zapisane są w nich dokonane kodowania. Przywróc je. 

Opublikowano
14 minut temu, Muskel1 napisał:

Wejdź na dysku C w folder windows/ross-tech/vcds-drv/debug

Masz tam pliki CodingLog.txt.  i CodingLog.csv, zapisane są w nich dokonane kodowania. Przywróc je. 

Dzięki jutro sprawdzę :hi:

Opublikowano

Znajdziesz tam numer części sterownika, w którym kodowałeś, jego numer (w tym przypadku 09), stępel czasowy, stare kodowanie, dokonane zmiany, oraz nowe kodowanie. 

Opublikowano
7 godzin temu, Muskel1 napisał:

Znajdziesz tam numer części sterownika, w którym kodowałeś, jego numer (w tym przypadku 09), stępel czasowy, stare kodowanie, dokonane zmiany, oraz nowe kodowanie. 

Przywróciłem stare kodowanie, ale niestety te dwa błędy dalej są a po skasowaniu wracają,  błąd wyskakuje po włączeniu świateł mijania, dzienne świecą normalnie a przy włączonych światłach mijania świeci tylko xenon a nie świeci neon, gdzie jeszcze szukać przyczyny?

Opublikowano

Zmieniałeś coś w Byte 18 w sterowniku 09?

Opublikowano
1 godzinę temu, Muskel1 napisał:

Nie, tylko w 10 odhaczyłem świetła obrysowe USA a 20 i 23 sprawdzałem czy jest zakodowany Homelink, przy kodowaniu świateł obrysowych zablokował mi się program i po ponownym uruchomieniu wyszły różne cyrki ze wszystkimi poradziłem sobie tylko zostały te dwa nieszczęsne.

Opublikowano

W jaki sposób przywróciłeś kodowania? Zmieniłeś tylko pojedyńczo w każdym byte? Czy skopiowałeś całe kodowanie (ten długi ciąg cyfr i liter) i wkleiłeś ?

Opublikowano
4 minuty temu, Muskel1 napisał:

W jaki sposób przywróciłeś kodowania? Zmieniłeś tylko pojedyńczo w każdym byte? Czy skopiowałeś całe kodowanie (ten długi ciąg cyfr i liter) i wkleiłeś ?

Całe kodowanie.

Opublikowano

Ok. Hmmm być może w czasie gdy komputer się zawiesił namieszał coś w parametrach sterownika. 

Opublikowano
32 minuty temu, Muskel1 napisał:

Ok. Hmmm być może w czasie gdy komputer się zawiesił namieszał coś w parametrach sterownika. 

Masz jeszcze jakiś pomysł? gdzie szukać przyczyny 

Opublikowano

Niestety nie mam pomysłu co mógłbyś zrobić samemu. W ostateczności wycieczka do ASO i podłączenie auta online oraz przywrócenie 09 do stanu fabrycznego. 

Opublikowano
Godzinę temu, Muskel1 napisał:

Problemu trzeba szukać w tylko sterowniku 09?

Opublikowano

Jeżeli tylko tam byłeś to raczej tak. Wrzuć pełny autoscan.

Opublikowano
5 godzin temu, Muskel1 napisał:

Zmieniałem sterownik od Homelinka, nowy europejski nie chciał przyjąć pilotów i sprawdzałem w MK 46 i MCE 09 czy jest poprawnie zakodowany no i w 09 odhaczyłem obrysówki, w tych dwóch sterownikach byłem, tak jak pisałem dzienne normalnie świecą, problem jest z pozycyjnymi i zapalając światła mijania neon też nie świeci. Po skasowaniu błędu i mając przełącznik świateł na 0 błąd nie wskakuje dopiero jak włączę auto lub pozycyjne błąd się pokazuje.

Log-WA1CMCFP0FA061241-159120km.txt

Opublikowano

Hmmm... próbowałeś odłączyć aku? Może sterownik zawiesił się razem z komputerem.