Hohe Opublikowano 24 Marca 2017 Opublikowano 24 Marca 2017 Tak. Sprawdź tylko na wszelki wypadek czy to na pewno 1%. Na lampie będzie.
l.e.s.t.e.r Opublikowano 24 Marca 2017 Opublikowano 24 Marca 2017 2 minuty temu, Hohe napisał: Tak. Sprawdź tylko na wszelki wypadek czy to na pewno 1%. Na lampie będzie. ok dzięki za pomoc
PIXI Opublikowano 24 Marca 2017 Opublikowano 24 Marca 2017 (edytowane) 13 godzin temu, TOM3K napisał: Panowie jak poradzić sobie z boczkami w drzwiach które rezonansuja? Juz mnie uszy od tego bolą jak podglosze muzykę... Wymienić te spinki na nowe? wygłuszyc drzwi? Czy co innego zrobić? Mnie też to wqrwia (nie ruszałem tapicerki- a i tak "trzeszczy") , mając B&O myślałem że nie będzie z tym problemu . Chętnie się też dowiem jak to ogarnąć ..... Edytowane 24 Marca 2017 przez PIXI
TOM3K Opublikowano 24 Marca 2017 Opublikowano 24 Marca 2017 Mnie też to wqrwia (nie ruszałem tapicerki- a i tak "trzeszczy) , mając B&O myślałem że nie będzie z tym problemu . Chętnie się też dowiem jak to ogarnąć .....Ja mogę wywalić wszystko i wygłuszyc żeby tylko to coś dało. Może ktoś poleci jakieś porządne maty? Planuje i tak 3 zone wrzucić wiec prucie wnętrza się szykuje.
PIXI Opublikowano 24 Marca 2017 Opublikowano 24 Marca 2017 (edytowane) Jak dasz maty (zrobiłem tak w B6) to drzwi zamykały się jak w czołgu .... Chyba pianka będzie lepsza "lżejsza" - ale nie wiem czy mam rację , trzeba by Kogoś od "muzyki" zapytać . Zawartość dodana 2 minutes later ...nie wiem czy plastikowych oryginalnych dystansów do głośników nie zmienię na te z "chyba mdf" ... Edytowane 24 Marca 2017 przez PIXI
TOM3K Opublikowano 24 Marca 2017 Opublikowano 24 Marca 2017 Będę miał czas to podjadę u siebie w Hanowerze mam firmę która zakłada car audio to pewnie coś doradza. Myślisz ze de dystanse coś zmienia? U mnie to chyba bardziej boczki halasuja
PIXI Opublikowano 24 Marca 2017 Opublikowano 24 Marca 2017 W B6 miałem "dokładane" bose - zmieniłem dystanse na głośniki, na te z mdf i na drzwi (blachę) przykleiłem maty "bitumiczne" - i było pięknie . Jedyny minus - to drzwi zrobiły się ciężkie i trzeba było je "podnosić" Tego się boję w B8 i dlatego chyba pójdę w piankę - jest o wiele "lżejsza" Chętnie poczytam też o innych rozwiązaniach .
TOM3K Opublikowano 24 Marca 2017 Opublikowano 24 Marca 2017 U mnie w b7 przy dokładanym bose była bajka. Żadnych innych dźwięków poza muzyką. Ale to Kaju robił wiec dzięki temu . Serio nie bylo żadnych plastików słychać i dużo więcej bassu może prze sub z q5. Musze coś zdziałać tu. Najlepiej będzie się dowiedzieć u źródła czyli w jakiejś firmie. Jak juz pytam to może ma ktoś zdj wnęki bagażnika z dojazdowka? Najbardziej by mnie interesowała wnęka z q5 ale z b8 tez może być. Chodzi najbardziej jak to jest rozwiązane z akumulatorem.
PIXI Opublikowano 24 Marca 2017 Opublikowano 24 Marca 2017 Daj znać jak coś się dowiesz . W temacie "dojazdówki" nie pomogę - mam zestaw naprawczy
dareksu Opublikowano 24 Marca 2017 Opublikowano 24 Marca 2017 jestem również zainteresowany rozwiązanie bo przy basie coś w drzwiach pasażera rezonuje
TOM3K Opublikowano 24 Marca 2017 Opublikowano 24 Marca 2017 W następnym tygodniu postaram się coś dowiedzieć
Cocco Opublikowano 24 Marca 2017 Opublikowano 24 Marca 2017 U mnie w b7 przy dokładanym bose była bajka. Żadnych innych dźwięków poza muzyką. Ale to Kaju robił wiec dzięki temu . Serio nie bylo żadnych plastików słychać i dużo więcej bassu może prze sub z q5. Musze coś zdziałać tu. Najlepiej będzie się dowiedzieć u źródła czyli w jakiejś firmie. Jak juz pytam to może ma ktoś zdj wnęki bagażnika z dojazdowka? Najbardziej by mnie interesowała wnęka z q5 ale z b8 tez może być. Chodzi najbardziej jak to jest rozwiązane z akumulatorem. Jutro zrobię ci zdjęcie. Sam dokładalem "styropian" z podnośnikiem i kluczem do kół, oczywiście wtedy o subie we wnęce koła nie ma mowy.Wysłane z mojego GRACE przy użyciu Tapatalka
TOM3K Opublikowano 24 Marca 2017 Opublikowano 24 Marca 2017 Fajnie. Dzięki. Będę przynajmniej widział jak to wygląda i wtedy będę próbował to jakoś rozwiązać bo bassu brakuje mi bardzo ale to bardzo a jak kiedyś Bang wpadnie to dopiero dramata. Jak porównałem sobie kiedyś bezpośrednio banga z s5 do mojego bose w b7 to jakby w s5 same wysokotonowe głośniki były
was002 Opublikowano 25 Marca 2017 Opublikowano 25 Marca 2017 8 godzin temu, PIXI napisał: To prawda, nie ma basu w B&O ja znalazłem ten bass - był w bagażniku... we wnęce na koło... wyjąłem i nie ma różnicy za to jest miejsce na duży wzmacniacz do dużej skrzyni...
Cocco Opublikowano 25 Marca 2017 Opublikowano 25 Marca 2017 Jutro zrobię ci zdjęcie. Sam dokładalem "styropian" z podnośnikiem i kluczem do kół, oczywiście wtedy o subie we wnęce koła nie ma mowy.Wysłane z mojego GRACE przy użyciu Tapatalka Nie chciało mi się robić zdjęcia, znalazłem w necie ;-) tak to wygląda, na to przychdzi plastykowa pokrywa i na nią dojazdowka 19"Wysłane z mojego GRACE przy użyciu Tapatalka
TOM3K Opublikowano 25 Marca 2017 Opublikowano 25 Marca 2017 jak Ci się za chce to zrób zdj tej dojazdówki od środka.
Cocco Opublikowano 25 Marca 2017 Opublikowano 25 Marca 2017 No spoko, zaraz pójdę zrobić. Z tego co wiem to jest wnętrze A4 b8Wysłane z mojego GRACE przy użyciu Tapatalka Zawartość dodana 6 minutes later Wysłane z mojego GRACE przy użyciu Tapatalka
Hohe Opublikowano 25 Marca 2017 Opublikowano 25 Marca 2017 To u mnie wygląda zupełnie inaczej. Może dlatego, że mam avanta?
Rekomendowane odpowiedzi